Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Az SZDSZ támogatja Bajnai jelölését

Az SZDSZ Országos Tanácsa vasárnap kétharmados többséggel úgy döntött, hogy a párt országgyűlési frakciója támogassa Bajnai Gordon miniszterelnökké választását.
Az SZDSZ Országos Tanácsa (OT) 62 igen és 21 nem szavazat mellett vasárnapi ülésén támogatásáról biztosította Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölését - jelentette be vasárnap este az OT elnöke. Szent-Iványi István hozzátette: a testület úgy döntött, hogy a párt ügyvivői testületének (üt) ad felhatalmazást arra, hogy a leendő kormány névsora és részletes programja ismeretében döntsön a végleges támogatásról. Várhatóan a jövő hét elején írják alá az SZDSZ-es országgyűlési képviselők a Bajnai Gordon-féle javaslatcsomagot. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a frakció valamennyi tagja ellátja-e kézjegyével a dokumentumot.

Az OT felhatalmazása arról szól, hogy az ügyvivői testület támogatni tudja majd a létrejövő kormányt, ha az megfelel az SZDSZ feltételeinek - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Fodor Gábor hozzátette: azért nem végleges a döntés, mert egyelőre még nem látták a névsort és végleges programot sem ismerik. A felhatalmazás értelmében az üt akkor hozhat döntést az új kormány támogatásáról, ha annak programja és névsora megfelel az SZDSZ előzetes várakozásainak.

Az OT ülésén nem volt szó nevekről, erről a leendő kormányfőnek kell majd döntenie. Fodor Gábor hozzátette: senki sem jelezte, hogy kilép a SZDSZ-ből vagy frakciójából. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a frakció valamennyi tagja támogatja-e majd az új kormányfőt, így az esetleges szankciókról sem döntöttek.

Az ülésen Bajnai Gordon kormányfő-jelölt is részt vett, ismertette programját és válaszolt az OT tagjainak kérdéseire.

Olvasóink írták

 • 9. pampus 2009. április 06. 18:35
  „Az idő pénz főleg a semmit tevésért! Ezt ne tudná az SZDSZ! Azt is tudják, hogy az előrehozott választásoknál labdába sem rúgnának! Tehát inkább nyalnak egy darabig.”
 • 8. maci52 2009. április 06. 10:03
  „Az SZDSZ 1 év=0.”
 • 7. rozator 2009. április 06. 09:32
  „Mi az az SzDSz?”
 • 6. garbon 2009. április 06. 07:56
  „SZDSZ teljessen elvesztette a realitás érzékét, egy lufi párt lett a komcsik jóvoltából.”
 • 5. bo 2009. április 06. 06:24
  „Színjáték!:-((((”
 • 4. dodó 2009. április 05. 20:23
  „Az eszdéesz több szeretnivaló tulajdonsága mellett mindig is híres volt az egyenességéről...”
 • 3. comet 2009. április 05. 20:02
  „az SZDSZ nyilván tudatában van hogy az ország tönkretevőit támogatják, de azzal is tisztában vannak hogy ha ez a szégyenteljes társaság eltűnik vele mennek ők is. Inkább vesszen az ország mint ők, ahogy a semmirekellő Horn Gábor szavaiból kiviláglott már egy éve.
  Nem szabad engedni a nemzet árulóinak.”
 • 2. maci52 2009. április 05. 18:14
  „22:06 ma este a HÍR TV-ben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Kifosztottak (magyar dokumentumf., 2009)

  Bajnai Gordon vezérigazgatása alatt a Wallis Rt. többségi tulajdonában lévő Hajdú Bét több milliárd forinttal maradt adós a hajdúsági libatenyésztőknek. Az ügyet próbálták eltussolni a nyilvánosság ...”
 • 1. achilleus 2009. április 05. 17:42
  „Kóka levelét megírta:
  http://mno.hu/portal/627638
  Részletek: "A politikus azt írta, 2006-ban azt hitték, hogy a kormányt egy tehetséges, cselekvőképes miniszterelnök vezeti majd. Ekkor tervezték az egészségügyi és adóreformot, a kormányzati feladatokról pedig hosszú koalíciós szerződést kötöttek. Megjegyezte, hogy a konvergenciaprogramot és az őszödi beszédet követően viszont kiderült, ,,hogy ettől a pillanattól kezdve a miniszterelnök döntés- és cselekvőképtelen". Véleménye szerint világossá vált, hogy a többszöri fogadkozás, írott szerződés ellenére nincs semmilyen reform. Mint írta, a népszavazást elbukták, és a ,,kormány azóta is dermedt, tetszhalott állapotban van". Kóka szerint az ország ma gazdaságilag és morálisan is rosszabb állapotban van, mint 3 évvel ezelőtt volt." (...) Kóka a levélben leszögezte, hogy a 2009-es költségvetés január közepén megbukott. Azóta várják, hogy a kormány megfelelő koncepcióval rukkoljon ki, de az nem állt elő ilyennel. Eközben a válság ,,kezdi leteríteni Magyarországot".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatos lottó: elvitték a 130 milliós főnyereményt

A 14. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták: 16, 17, 19, 20, 34,… Tovább olvasom