Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Az udvari WC-ben rejtette el megfojtott élettársát

A 24 éves szentbalázsi férfi műanyag kötéllel ölte meg a 44 éves nőt. Nem jogerősen 15 évet kapott.
Tizenöt év börtönre ítélt a Kaposvári Törvényszék csütörtökön nem jogerősen egy 24 éves szentbalázsi férfit, aki 2012 októberében egy műanyag kötéllel megfojtotta az élettársát, majd a nő holttestét elrejtette az udvari WC-ben.

A vádlott a gyilkosság utáni napon bejelentette a rendőrségen, hogy eltűnt az élettársa, ám a vizsgálat során felvetődött, hogy a 44 éves nő bűncselekmény áldozata lett. A gyanú kétséget kizáróan a bejelentőre terelődött, a férfi végül beismerő vallomást tett, és megmutatta azt is, hogy hol rejtette el a nő holttestét.

A férfi korábbi vallomásából kiderült, hogy 2011-ben ismerkedett meg a nővel, hozzáköltözött, de idővel megromlott a kapcsolatuk. Rendszeresen veszekedtek, így azon a napon is, amikor a férfi közölte, hogy elköltözik. Előtte még elment a kocsmába, és ittasan tért haza. Otthon a szintén ittas nő fogadta, és a veszekedés folytatódott. A vádlott megütötte, majd egy kötéllel megfojtotta az élettársát.

A vádlott a bíróságon tagadta a gyilkosság elkövetését. Azt állította, hogy a nő öngyilkos lett, ő csak elrejtette a holttestét. A bíróság azonban - a vádhatósággal egyezően - egyértelműen bizonyítottnak látta, hogy a vádlott ölte meg a nőt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védelem és a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős határozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy 9 éves fiú lőtte nyakon a tőkés récét

A gyerek nevelőapja azt mondta, véletlen baleset történt a tatai Öreg-tónál februárban. Tovább olvasom