Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Az ügy nem tűr halasztást

Nyílt levelet küldött Borkai Zsolt polgármester Boris Bourdinnak, a Győri Keksz Kft. ügyvezető igazgatójának. Mint írja, válaszokat vár a győri üzemről kiszivárogtatott hírek kapcsán megfogalmazott kérdésekre.
A levél kezdeményezője a győri Fidesz–KDNP frakció, valamint Győr polgármesteri hivatala nevében a polgármester. Kezdeményezésükhöz számos szervezet csatlakozott.
Borkai Zsolt egyebek közt a következőket írja: „Ha igaz volt korábban, az előző tulajdonos fennhatósága idején, hogy a győri üzem a huszonkét országban dolgozó multinacionális cégek egyik leghatékonyabb üzeme volt, akkor most miért kell azt elfogadnunk, hogy korszerűtlen lenne, vagy netán nem lehet bővíteni? Amikor üzembe helyezték Győrött az akkor a régi csarnokok mellé épített új üzemrészt és átadták az új kekszgyártó sorokat, évi 17 ezer tonna keksz gyártására vált alkalmassá az üzem, s közölték, ugyanott tovább bővíthető a termelés, ha igény van rá.
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!
Ezek alapján az Önök üzleti döntéseinek hátterében más okok állhatnak, mint amit folyamatosan kommunikálnak? A Győri Keksz több mint százéves üzem, de nem annyira korszerűtlen, hogy bezárják, még kevésbé igaz, hogy kicsi lenne a kapacitása. Lakóházak között van, de nincs ártalmára környezetének. Szólhatna továbbá mellette érvként, hogy száz éve ismerik Európában a Győri Édest, vagy éppen a győri recept szerint gyártott Albert kekszet.
Nem az első krízis következett be 2006 decemberében. Már itt voltunk 2001-ben is, és itt leszünk minden alkalommal, amikor a győri családok megélhetése kerül veszélybe! Nekünk igazi megoldások kellenek, nem mellébeszélések! Öt évvel ezelőtt folytak egyeztetések a kormányzattal, az idén ez már nem fontos?
A hír sokkoló! Nem hagyhatjuk, hogy egy olyan jelkép, mint a Győri Keksz, eltűnjön onnan, ahonnan származik.
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!
Én, mint Győr város polgármestere felkérem Önt, ne bocsásson el a győri üzemből dolgozókat, ezzel ellehetetlenítve az itt munkát vállalók családjait, akik hosszú távú és kiszámítható működésről, tervezhető jövőről álmodtak. Azt gondolták, a felelősség, a tisztesség, a munka elismerése lehet a záloga családjuk megélhetésének.
Győr város vezetése és az Önöknél munkát vállalók az alábbi kérdésekre várják megnyugtató válaszát!
– Milyen lépéseket kívánnak tenni annak érdekében, hogy megmaradjanak azok a munkahelyek, amelyek tervezett megszüntetéséről a hírek szólnak?
– Figyelembe veszik-e a munkavállalók érdekeit, véleményét?
– Milyen változások várhatóak jövőre, mik a távlati elképzelések, tervek a foglalkoztatást illetően?
– Magukra hagyják-e dolgozóikat a munkavállalási problémáik tekintetében?”
A győri polgármester levele végén megjegyzi, a gyors válaszokat személyes megbeszélés keretei között képzeli el, »az ügy halasztást nem tűrő megoldásának érdekében«.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom