Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Az ügyeletes orvos

nem mulasztott

Levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz dr. Gréger Attila háziorvos, a Győri Háziorvosok Ügyelete Kht. ügyvezető igazgatója a múlt héten szerdán lapunkban megjelent olvasói panasz kapcsán. Mint ismert, egy győri édesanya juttatott el panaszos levelet azzal kapcsolatban, hogy hiába várták az ügyeletes orvost. (Kisalföld, május 31.)
Az ügyeletvezető, dr. Gréger Attila részletesen kivizsgálta panaszos olvasónk bejelentését, ebből pedig kiderül: a hatéves kisfiút összesen két alkalommal látták el az otthonában a szakma szabályai szerint és semmiféle mulasztást nem követtek el. Az ügyvezető igazgató megjegyezte még: „...a Győrben korábban végzett felmérés szerint a háziorvosok szakmai munkáját a lakosság jónak minősítette. Ugyanezek a háziorvosok végzik az ügyeleti munkát is, sokszor nehéz körülmények között, igen alacsony bérért, általában végigdolgozva az éjszakát úgy, hogy rendelésből érkeznek és reggel újabb rendelést kezdenek. Ezért a munkáért nem félrevezető újságcikket, hanem köszönetet érdemelnének.”
(Utóirat: Dr. Gréger Attila megalapozatlannak és a munkájukat nehezítőnek nevezte a szerkesztőségünkhöz eljuttatott panaszt, amelynek nyilvánosságra hozatala ellen 79 háziorvos közül 45-en aláírásukkal is tiltakoztak. Lapunk a korrekt tájékoztatás érdekében – dr. Gréger Attila távolléte miatt – dr. Visy László ügyeletvezetőtől kért és kapott is információt, amelyet közöltünk. Az alapellátást és az ügyeletet dicsérő írásoknak és olvasói leveleknek éppúgy helyet adunk – szívünk szerint utóbbit mi is szívesebben tennénk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom