Délmagyar logó

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 29°C Még több cikk.

Az ügyészség szerint a puncs.hu nem segíti elő a prostitúciót

Az ügyészség szerint a puncs.hu nem segíti elő a prostitúciót
Az oldal tartalmából, szövegkörnyezetéből, szolgáltatási struktúrájából nem következik sem a kerítés bűntette, sem a rábírással elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette.
A Párbeszéd elnökségi tagja, Hegyesi Beáta tett feljelentést a puncs.hu oldal ellen kerítés, valamint prostitúció elősegítése bűncselekmény gyanúja miatt.
Az ügyészség szerint azonban nem segíti elő a prostitúciót a Puncs.hu – írja a Magyar Narancs.

A portál felvállaltan olyan társkereső oldalként működik, ahol az egymásra találás egyik szempontja az, hogy milyen anyagi státusszal rendelkezik a kiszemelt fél. A sugar-kapcsolatnak nevezett viszony az oldal leírása szerint nem a szexualitás áruba bocsájtásról szól.

Mindenkinek van egy elképzelése, hogy hogyan szeretne élni, és az álmokat pedig érdemes valóra váltani. Ha lehet az életünk édes, miért ne olyan emberek között keresnénk társat, aki

Hegyesi Beáta azt írta, „a portál szövegeit, hirdetéseit megvizsgálva egyértelműsíthető a prostitúcióra való felhívás, és ennek ellentételezésére az anyagi előnyök nyújtása."

Az ügyészségi határozat lényegében azt jelenti, hogy a feljelentéssel érintett honlap (puncs.hu) tartalmából, szövegkörnyezetéből, szolgáltatási struktúrájából nem következik sem a kerítés bűntette, sem a rábírással elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette.

A A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a feljelentést – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – a múlt héten elutasította. Indoklásuk szerint ugyanis a szolgáltatás lényege a párkapcsolatok létrehozásának elősegítése, nem pedig konkrét szexuális szolgáltatás közvetítése.

Önmagában az a tény, hogy egy társkereső oldalon a társkeresés (és nem a szexuális cselekmény szolgáltatásának) egyik szempontja a másik fél státusa és anyagi helyzete, nem valósít meg prostitúciót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves nőt gázolt halálra a vonat

A debreceni nő a tilos jelzés ellenére sétált be a vasúti átjáróba Hajdúhadházon. Tovább olvasom