Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Az új elnök

Király László György az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) új elnöke. Az új vezető azt szeretné elérni, hogy az adóhivatal szürke közigazgatási szervezetként működjön, amelytől csak annak kell félnie, akinek tartozása van az adóhivatal felé, illetve nem tartja be az adótörvényeket.
Az adónyomozók várhatóan a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának vagy a rendőrségnek a szervezeti egységévé válnak. Ennek eldöntéséhez azonban még egy kis türelmet kért a pénzügyminiszter.
László Csaba pénzügyminiszter a kinevezéshez kapcsolódó kérdésre válaszolva közölte: az APEH jelenlegi elnökhelyettesével, Vámosi Nagy Szabolccsal is tárgyalt, azonban tiszteletben tartotta azt a véleményét, hogy nem kíván az adóhivatal első embere lenni.
Király László György, aki elnöki kinevezéséig az adóhivatal Bács-Kiskun megyei igazgatóságának vezetője volt, politikai áramlatoktól semleges hivatalt szeretne irányítani.
Az új elnök hangsúlyozta azt is, hogy az elkövetkezendő időszakban semmilyen rendkívüli hírrel nem szeretnének szolgálni. Példaként kiemelte, hogy sok fejlett országban általában az adóhivatal elnökének nevét sem ismerik.
Az adóhivatal új elnöke az eddigi eredmények megtartását ígérte, illetve a modernizáció folytatását. Hozzátette ugyanakkor, hogy a hibás gyakorlatokat ki kell küszöbölni. Az elnök kiemelte, hogy sok apró feladat vár az adóhivatalra a jövőben.
Az adóhivatalnál a pénzügyminisztert úgy tájékoztatták, hogy az ez évi általános forgalmiadó-előirányzatnál 25 milliárd forinttal nagyobb bevételre számítanak – hangzott el a sajtótájékoztatón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi

A Liszt Ferenc zeneiskolában (Győr, Liszt Ferenc u. 6.) felvételit tartanak. Az általános iskolák… Tovább olvasom