Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Az új kerettantervek bevezetésének elhalasztását kérik a tankönyves vállalkozók

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete levélben arra kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), hogy az egy évvel halassza el az új kerettantervek bevezetését.
A tankönyves szakma köztestülete az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kifejtette: egyetértenek a közoktatás megújítását célzó törekvésekkel, ugyanakkor attól tartanak, hogy az új kerettanterv kidolgozását megalapozó "alapvetően jó és támogatandó célok" elérhetetlenné válnak a 2013-as megvalósítás erőltetése esetén.

A testület szerint a törvényben foglaltak megvalósításának alapvető elemei hiányoznak. Példaként kiemelték, hogy nincsenek kihirdetve a kerettantervek, és még nem készült el a tankönyvvé nyilvánítás részletes szabályait meghatározó végrehajtási rendelet sem, amely szabályozza a tankönyvek kerettantervi átdolgozását.

Kiemelték továbbá, hogy nem ismertek a feladatokhoz rendelt határidők (pontosan a feladatok sem), "de az idő kritikus rövidsége miatt sajnos a legjobb szándék mellett is leginkább elsietett, felszínes megoldások születhetnek az elvárt új tananyagtartalmak terén és a szükségszerűen gyorsított tankönyvminősítés során, a kerettantervek 2013-as iskolai bevezetésében".

Úgy vélik, a rendelkezésre álló idő alatt lehetetlen felelős szakmai munkával átdolgozni a tankönyveket az új kerettanterveknek megfelelően. Az egy évvel későbbi bevezetés alaposabb felkészülést tenne lehetővé mind a tankönyvesek, mind az iskolák számára - írták a közleményben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy klinika udvarában, ittasan hajtott fának

24 vées ittas vezető ütközött fának a debreceni klinika területén. Tovább olvasom