Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Az unió pénzügyi biztosát vádolja a Fidesz

Az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosának eljárását kifogásolja a Gyurcsány-kormány számára a konvergenciaprogrammal összefüggésben tett "politikai szívesség" miatt Becsey Zsolt, a Fidesz európai parlamenti képviselője.
A fideszes politikus Veres János pénzügyminiszter egy mondatára hivatkozik, amely a májusi balatonőszödi szocialista frakcióülésen hangzott el.

"A nemzetközi pénzpiacokon, lényegében tavaly nyár óta egy bizalmat kaptunk, politikailag ilyen nyomással, olyan nyomással, Feri telefonjával el lehetett azt intézni, hogy Almunia és munkatársai, annak ellenére, amit egyébként nagyon sokszor kellemetlenül hallottunk és mondtak, annak ellenére megadták azt az esélyt, hogy szeptember 1-jéig lehet kiegészíteni a konvergencia- programot" - mondta a kiszivárgott felvétel szerint Veres János.

Becsey Zsolt - elsőbbséget élvező írásbeli választ igénylő kérdésében - feleletet vár Joaquin Almúniától arra, összeegyeztethetőnek tartja-e megbízatásával azt, hogy a magyar választások időpontjára tekintettel meghajolt egy tagállam kormányának politikai nyomása előtt.

A fideszes politikus szerint a konvergenciaprogram elfogadható aktualizálására általában négy hónapot kapnak a tagállamok.

Becsey Zsolt szerint Almunia eljárása politikai szívesség volt a szocialista-liberális kormánynak, amivel a biztos a "közösség gazdasági érdekeinek rovására" tett, aláásva a konvergenciatörekvések hitelét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig maradnak a tüntetők az utcákon?

Tovább olvasom