Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Az uniós háztartások 43 százalékában nincs internet

Az uniós országok háztartásainak 43 százalékában továbbra sincs internet - derül ki az Európai Bizottság által a digitális technológia terjedéséről szóló, szerdán közzétett tájékoztatásból.
Az EU által hivatalos célként kitűzött "digitális menetrend" azt írja elő, hogy 2020-ra minden európai polgárnak legyen legalább 30 Mbps sebességű internet-hozzáférése, és ugyanerre az időpontra az európai háztartások legalább fele rendelkezzen 100 Mbps-os vagy még ennél is nagyobb sávszélességgel.

Miközben sokan továbbra sem érdeklődnek az internet iránt, azok körében, akiknek van előfizetésük, egyre inkább terjed a szélessáv, és ma már az internet-felhasználók 35 százaléka közösségépítő honlapokat is használ.

Az internetkapcsolattal rendelkező európai háztartások 22 százaléka a számítógépet telefonálásra is használja. A 12 új tagállamban ez az arány kétszerese a 15 régi tagállamban mért átlagnak.

Az európai uniós háztartások 98 százalékának van valamilyen telefon-hozzáférése, és a háztartások egyre növekvő hányada (87 százaléka) rendelkezik mobiltelefonnal. Csupán 11 százalék azok aránya, akiknek csak vonalas telefonjuk van, miközben 25 százalék kizárólag mobiltelefont használ.

Az európai uniós háztartások 98 százalékának van tévéje, ám csupán 30 százalékuk vesz igénybe valamilyen kábelszolgáltatást. A földi sugárzású digitális televízió a megkérdezett uniós háztartások egynegyedéhez jut el, és a műholdas televízió elterjedtségének mértéke is hasonló.

Olvasóink írták

  • 1. Vörcsi 2010. október 15. 22:06
    „Jelentem, nálam Szegeden van! Csak nem a művelt nyugaton hibádzik a többi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ORFK hivatalos tájékoztatást kért a korrupt román és magyar határőrökről

A magyar határrendészetet is érintő korrupciós vádakkal kapcsolatban a magyar rendőrség hivatalos… Tovább olvasom