Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Az uniós költségvetésről tárgyalt Kövér László és Herman Van Rompuy

Tanácskoztak a Nyugat-Balkán országainak európai integrációs folyamatáról, valamint a nemzeti kisebbségeknek az Európai Unióban betöltött szerepéről.
Az EU következő többéves költségvetési keretéről is megbeszélést folytatott Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.

Kiemelték, a tárgyaláson a házelnök gratulált Herman Van Rompuynek a 2014-2020-re szóló pénzügyi keretről született megállapodáshoz, amelyet az Európai Tanács február 7-8-i ülésén fogadtak el.

Az Európai Tanács elnöke a házelnökkel tartott találkozón azt mondta, remélhetőleg a megállapodást az Európai Parlament is jóváhagyja.
Az EU további aktuális kérdéseit megvitatva tanácskoztak a Nyugat-Balkán országainak európai integrációs folyamatáról, valamint véleményt cseréltek a nemzeti kisebbségeknek az Európai Unióban betöltött szerepéről - idézték fel.

Kövér László egyebek mellett hangsúlyozta az Országgyűlés szerepét a nyugat-balkáni nemzeti parlamentek integrációs felkészítésében, míg Herman Van Rompuy a keleti partnerség országainak (Ukrajna, Fehéroroszország, Moldova, Grúzia, Azerbajdzsán, Örményország) európai integrációs törekvéseiről adott rövid áttekintést.

A tárgyaláson szó volt a nemzeti kisebbségekkel kapcsolatos kérdések európai kezelésének lehetőségeiről is - olvasható a közleményben.
Herman Van Rompuy szerdán találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János államfővel is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kórházak összes tartozása csaknem 115 milliárd forintra nőtt

2012 utolsó negyedévében az előző negyedévhez képest az összes kötelezettség 110,4 milliárd… Tovább olvasom