Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az ünnepi asztal

Az ünnepi vacsorának a terítéssel is adjuk meg a módját! Ötletek asztaldíszítéshez.  

A karácsonyi asztal bizonyos szempontból behatárolt, hiszen alkalmazkodnunk kell a meglévő étkészlethez, tányérokhoz. Kis odafigyeléssel, apró ötletekkel azokban ünnepivé varázsolhatunk bármilyen készletet.

Behavazott tobozokkal

Az egyszerű fehér damasztabroszt is feldobja a tobozokból készült dekoráció, amelyhez mindössze tobozra, szalagokra és hóspay-re lesz szükségünk.

Gyűjtsünk a családi kiránduláson - vagy vásároljunk virágüzletben - közepes- vagy nagyméretű tobozokat. Hóspray-vel fújjunk rájuk néhányat, hogy ne legyenek teljesen fehérek, de azért hólepte hatást keltsenek. Vásároljunk több méter fehér vagy pasztellszínű

szaténszalagot és fektessük az asztalra és vágjuk méretre, úgy, hogy mindkét oldalon kb. 30 centi hosszan lelógjon.  Ragasztópisztollyal vagy pillanatragasztóval rögzítsünk egy-egy "havas" tobozt a szalagok mindkét végére. 
Több ilyen asztaldíszt egymás mellé téve különleges hangulatú ünnepi asztalt kapunk. A terítőn keresztben végigfutó szalagok ráadásul a vendégeket, a tálalást sem zavarják.
  
Hasonlóan "behavazott" tobozok és egy-egy készen kapható üzenettartó csipesz segítségével ugyanilyen stílusú ültetőkártyákat is készíthetünk. (A nagyításhoz kattintson a képekre!)    

 

Drótos szalvétagyűrű  

Olcsón és kis fáradsággal szép szalvétagyűrűt készíthetünk: egy vastagabb drótra fűzzünk fel egy gyöngyöt, egyszer tekerjük rá a drótot, majd fűzzünk fel még kb. 20 centi hosszan. Tekerjük rá az utolsó gyöngyre is a drótot, majd a gyöngyfüzért tekerjük körbe az összehajtott szalvétán. 

Készíthetjük egészen apró szemű kásagyöngyből - ebben az esetben többször kell áttekerni a szalvétán a füzért -, vagy nagyobb szemű, hangsúlyosabb gyöngyből.
Érdekes megoldás az is, ha organzaszalaggal vagy fémes papírszalaggal kötjük át az evőeszközöket.

Meglepetés a tányéron

Kedves gesztus a vendégek felé, ha a vacsoraasztalnál egy kis meglepetést találnak a tányérjukon. Egy kis ajándékdobozba vagy akár díszpapírral bevont gyufásdobozba rejtsünk valamilyen apróságot vagy jókívánságot és kössük át áttetsző organzaszalaggal!

Country stílusban

Rusztikus hangulatot áraszt az az asztaldísz, amelyet alma és gyrtya öszeházasításával kapunk. Egy stabilan álló, piros almát fényesítsünk ki - esetleg vágjunk le egy vékony szeletet az aljából, hogy biztosabban álljon -, majd csavarjuk ki a szárát. Fúrjunk lyukat a szára helyére és dugjunk bele egy vékony piros, zöld vagy fehér gyertyát. Tűzzünk 1-2 fenyőágacskát a gyertya mellé, és ha gondoljuk, kössünk egy apró piros kockás szalagot a gyertya tövére. Ez a dísz nagyon hamar kész van, s elkészítésében akár a gyerekek is segíthetnek.  

Még könnyebben elkészíthető, szintén country stílusú dísz a képen látható piros csillag. Alapja készen megvásárolható, natúr facsillag, melyet akrilfestékkel festünk pirosra vagy bordóra, ízlés szerint. Száradás után a lyukon egy vékony zsinórt vagy drótot átfűzve készen is van a szalvétagyűrű! A csillagra domborodó matricafestékkel vagy üvegkontúr-festékkel felírhatjuk a vendégek nevét is.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már mindent hamisítanak az interneten

A Clearswift megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit. A kéretlen levelek… Tovább olvasom