Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Azonnali béremelést követel a szociális szféra dolgozói számára az Együtt-PM

Scheiring Gábor szerint a kormány másodrangú állampolgároknak tartja a szegényeket és másodrangú munkavállalóknak a szociális szféra dolgozóit.
Az Együtt-PM szolidaritást vállal a szociális szféra dolgozóival, akik számára a választási szövetség azonnali béremelést követel - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

A szervezet színeiben politizáló független képviselő arról beszélt, hogy a kormány másodrangú állampolgároknak tartja a szegényeket és másodrangú munkavállalóknak a szociális szféra dolgozóit.

Az egykulcsos adót bíráló politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a szociális terület dolgozóinak havi nettó átlagkeresete alig haladja meg a 72 ezer forintot. Hozzátette: ezen a helyzeten a kormány sem tudott javítani.

Az Együtt-PM szolidaritást vállal a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság keddi budapesti demonstrációjával - folytatta.

A politikus a helyzet rendezésére szolgáló saját megoldási javaslataik között említette a többkulcsos adórendszer visszaállítását, ami véleménye szerint azonnali jelleggel havi 8-10 ezer forinttal emelné a kiskeresetűek jövedelmét. Azt is kijelentette, hogy az egykulcsos adó eltörlése után a jelenleg még bérkompenzációra fordított összegeket bérfejlesztésre lehetne költeni. Végül arról beszélt, hogy a stadionépítésekre szánt forrásokból további több tízezer forinttal lehetne javítani a kiskeresetűek helyzetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: január 20-ig kell nyilatkozni az ingyenes készpénzfelvételért

December 1-jétől jövő év január 20-ig kell nyilatkoznia annak, aki már februártól élni szeretne a… Tovább olvasom