Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Ázsiai befektető a diósgyőri acélműben?

A miskolci polgármester felvette a kapcsolatot néhány Európán kívüli ország nagykövetségével, akik segíthetnének a diósgyőri acélművek problémájának megoldásában.
 Egy ázsiai befektető érdeklődik a diósgyőri acélmű iránt, a többi között ezek is elhangoztak a Kohászati Krízis Munkacsoport szerdai miskolci ülésén, amelyről csütörtökön tájékoztatták a nyilvánosságot.

A diósgyőri kohászat, a DAM 2004 Kft. ügyvezetői egy hete jelentették be, hogy a válságra hivatkozva nem indítják újra a tavaly ősszel leállt üzemet, és elbocsátják a több mint nyolcszáz dolgozót. Kedden egy munkásgyűlésen az hangzott el, csak ideiglenes, 9-12 hónapig tartó leállást terveznek. A cég vezetői egyéb elfoglaltságukra hivatkozva nem vettek részt a szerdai tanácskozáson. Azonban a céget képviselőknek Káli Sándor miskolci polgármester arról adott tájékoztatást, hogy felvette a kapcsolatot néhány, Európán kívüli ország nagykövetségével, akik segíthetnének a DAM problémájának megoldásában. Ahhoz azonban, hogy bármilyen segítséget kapjon a DAM, Miskolc polgármestere határozottabb elképzeléseket vár a cég vezetőitől az újraindítással kapcsolatban, illetve tájékoztatást vár arról, hogy milyen kintlévőségekkel rendelkezik a cég. A polgármester arra is választ vár a tulajdonostól, hogy egyáltalán hajlandók lennének-e eladni a gyárat egy másik szakmai befektetőnek, aki elindítaná a termelést.

A szerdai ülésre meghívott Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITDH) helyi képviselője Kissné Vékei Judit elmondta, ők is tettek ajánlatott a DAM 2004 Kft-nek. Egy ázsiai befektető érdeklődne a cég iránt, azonban az ITDH többszöri megkeresése ellenére sem válaszoltak még a DAM vezetői.

Olvasóink írták

  • 2. nyomdasz63 2009. március 05. 21:48
    „Ideálisak a körülmények vadkender termesztésére ???”
  • 1. comet 2009. március 05. 21:31
    „hova tűntek a szakembereink. A ´80-as években kezdett talpra állni ázsia, előtte sehol se voltak, most meg idejönnek és megmondják hogy mit kezdhetünk a gyárainkkal. Buszokat, tévéket, hűtőszekrényt, motorkerékpárt, teherautót stb gyártottunk, most meg ülünk a gyárainkon és várjuk hogy valaki behozza a technológiát. Nem amerikaiakat hanem indiait, dél-kóreait, kínait. Már a tejet is szlovákiából hozzák.
    Ez a fő probléma, hogy a politikusok ellehetetlenítették az szakmai értelmiséget, hogy pénzzé tudják tenni a vállalatokat, felszámoltak mindent, most meg nincs mihez nyúlni. Nem hiszem el hogy nincsenek magyar szakemberek akikre rá lehetne bízni hogy kiizzadják a magyar gazdaság talpra állását. Csak hát böszmééknek egyszerűbb eladni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogos trükkösöket buktatott le az alpolgármester

Magukat vámosnak és civil ruhás nyomozóknak kiadó csapatra figyelt fel még február végén a… Tovább olvasom