Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Bábeli zűrzavart rendeznek

Orsolya Nyelvi Napok kezdődnek mától a soproni Szent Orsolya-iskolában. A csütörtökig tartó programban nyelvi és plakátversenyek, könyvbemutatók, szakmai előadások is szerepelnek.
– Intézményünk idegen nyelvi munkaközösségének hagyományteremtő kezdeményezése válik valóra az Orsolya Nyelvi Napok megrendezésével. A szervezésben többek között Pa-

cherné Lóki Éva, Varga Rita, Sztrókay Adél, Telekesné Ormos Eszter és Fettik Erzsébet jeleskedett – nyilatkozta lapunknak dr. Kovács András iskolaigazgató. – A Szent Orsolya-iskolában nagy hagyományai vannak a nyelvoktatásnak: nálunk latint, németet, angolt, franciát és olaszt tanulhatnak a diákok. Ezért is gondoltunk arra, írásbeli és szóbeli versenyekkel, könyvbemutatókkal, vers- és prózamondó versengéssel még inkább felkeltjük a tanulók érdeklődését az idegen nyelvek iránt. A soproni, illetve a Sopron környéki településekről érkezők mellett megyénk több városából is jönnek diákok és felkészítő, valamint kísérő tanárok, így a „bábeli zűrzavarra” elkeresztelt orsolyás nyelvi napokon közel ötszázan vesznek részt.
A csütörtökig tartó rendezvénysorozatot – többek között – latintanárok szakmai fóruma, a legjobb szavalók közreműködésével gálaműsor és Laura Valentini közreműködésével olasz tánctanítás is színesíti.

Iskolanyitogató

az Orsolyában


A soproni Szent Orsolya-iskola „iskolanyitogató” keretében farsangi játszóházba várja a nagycsoportos óvodásokat február 13-án, délután 4 órai kezdettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bravúr

Kézilabda Komló Rába Quelle-ETO 22 (8) 22 (12)

Komló, Budapest Bank-férfiliga, 700… Tovább olvasom