Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Babérkoszorús ezredes is rács mögé került

Kiváló munkájáért Babérkoszorúval Ékesített Szolgálati Érdemjelet adományozott Szekeres Imre honvédelmi miniszter 2007-ben annak az ezredesnek, akit a napokban őrizetbe vett a katonai ügyészség a Honvédelmi Minisztériumban leleplezett korrupciós ügyek kapcsán - írta pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet keddi számában.
A napilap beszámolója szerint T. István ezredes a szaktárca beszerzéseiért felelős HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője. Mint írták, az őrizetbe vétel indokáról egyelőre annyit tudni, hogy olyan beszerzési szerződéseket vizsgálnak, amelyekhez köze lehetett az ezredesnek. A Magyar Nemzet szerint a tiszt közreműködésével született megállapodásokkal ugyanis kivételezett helyzetbe juttattak egyes alvállalkozókat, akik tényleges teljesítés, munkavégzés nélkül is megtarthatták megbízásaikat. Ez - mint írták - felvetheti a hivatali visszaélés és vesztegetés gyanúját.

Olvasóink írták

 • 9. KolompárRómeó 2010. május 04. 22:05
  „Az érdemrend feltétele az, hogy Szekeres elftárssal rendszeresen asztal alá kell inniuk egymást.

  Szegény elftárs is megy a levesbe, a hugyosjóska alteregó mellé.”
 • 8. 1lefasisztázottbaloldali 2010. május 04. 20:56
  „Részeg tábornokok, korrupt ezredesek magas fizetésekkel. Czinege vezérezredes helikopteres amatőr vadászatai semmi volt ezekhez képest.”
 • 7. barkzso 2010. május 04. 20:34
  „Ez az elvtárs is azt hitte érinthetetlen, 8 év rablás után alaposan meglepődhetett mikor rabosították...”
 • 6. varadipal 2010. május 04. 17:15
  „Lehet olyan szerződést kötni, amit nem lehet felbontani, vagy jogellenessége miatt nem lehetne semmissé nyilvánítani? Ez egy léggömb, ami még nem durrant ki. Kezdem látni a füst és a láng közötti összefüggést. A tiszti becsületről már korábban kifejtettem az álláspontom, amit változatlanul fenntartok./Kártyaadósság=pisztolygolyó a saját fejbe/”
 • 5. klj_54 2010. május 04. 16:20
  „Azért tessék csak a "katonadolog" című drámára visszagondolni! Mármint akik a katonai becsületre gondoltak...”
 • 4. igazságkereső 2010. május 04. 15:28
  „Az értékrendek teljesen és majdnem végzetesen felborultak, de őszintén remélem, hogy a megalakuló és munkáját megkezdő új kormány értékén fogja kezelni a dolgokat és mindent elkövet,hogy az értékrendeket eddig felborító és az azt helyre nem állító felelősöket megkérdezi és remélem "díjazni" is fogja.Nem lehet büntetlenül hagyni az elmúlt 8 év országot tönkretevő politikáját és tevékenységét, embereket munkanélkülivé és földönfutóvá tevő politikusokat!Tetteikért igen is mindenki és mindenkor vállalja a felelősséget és ez nagy feladatot ró az új kormányra,hiszen meg kell lépnie a jogi eszközök széles tárházának lehetőségét! Tulajdonképp erre szavazott kb. 5,2 millió ember!!”
 • 3. jozko 2010. május 04. 14:17
  „Hol van már a tiszti kardbojt becsülete? Hol van , ezredes úr? Remélem, az "úr" szót, mint ide nem illőt kimoderálják!”
 • 2. karaly 2010. május 04. 14:10
  „Ellesték a főnökeiktől a lopást. Csúnya dolog!”
 • 1. dodó 2010. május 04. 11:36
  „Szekeres(Stern) Pista biztosan tudja, milyen jó elvtárs az ezredes úr.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarérettségi: mégis kiszivároghattak a tételek?

Egy közösségi oldalon megjelent cikk már vasárnap 23 óra 22 perckor arról ír, milyen feladatokat kell megoldaniuk az idén érettségiző diákoknak. Tovább olvasom