Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Bábolna: elnapolt döntések

Felfüggesztették tegnap a hosszabb ideje a politika kereszttüzében álló agrárcég, a Bábolna rt. közgyűlését. A részvényesek június 28-án találkoznak újra.

A közgyűlés felfüggesztését a Bábolna rt. tulajdonosa, a Magyar Fejlesztési Bank képviselője kérte még az első napirendi pont előtt. Így szóba se kerültek személyi kérdések, a hitelfelvétel ügye és az rt.-nek nincs a közgyűlés által elfogadott éves mérlege. A részvényesek június 28-án jönnek újra össze és tárgyalják a meghirdetett napirendet. Bábolnán nem először fordul elő ilyen eset. Ezúttal ezt sokan sejtették is, és a kormányváltással, az állami intézményeknél végrehajtott vagy várható helycserékkel hozták összefüggésbe.
A döntések elnapolása ellenére Petykó Zoltán, az rt. igazgatóságának elnöke ismertette a főbb adatokat. Ezek szerint a tavalyi 43,5 milliárd forintos árbevétel 10 százalékos növekedést jelez. Az adózás előtti veszteség azonban 7,6 milliárd forintot tesz ki. Az idei tervezett árbevétel 43 – 45 milliárd forint, ám a februárban felállt új menedzsment a tervezett veszteséget 5,2-ről, 3,8 milliárdra faragta le.
Az elnök a sajtót arról tájékoztatta, hogy az elmúlt két hónapban a cég nullszaldósan működött. Ez persze még nem jelenti a kilábalást a gödörből. Úgy véli, 1 év alatt nem lehet Bábolnán csodát csinálni, de 2 év alatt nyereségessé tehető a gazdaság és az Európai Unió élelmiszer-ellátójává válhat. Ehhez mielőbbi tulajdonosi döntések szükségesek, addig pedig a menedzsmentnek a cég működésben tartása a feladata. Az rt. értékesítésének mikéntje pedig kormánydöntést igényel.

Korábban:

Bábolna nehéz menetelése (2002.05.09.) >>
Újabb állami segítség Bábolnának (2002.05.06.) >>
Vezetőváltások Bábolnán (2002.05.02.) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni csalók Ausztriában

Három soproni polgárt vádolnak csalással Alsó-Ausztriában. A hatóságok további károsultakat… Tovább olvasom