Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Babos Attila (MDF)

1957-ben születtem Győrben. Az általános iskolát Dunaszegen végeztem el. Fertődön érettségiztem, kertészmérnöki diplomát a Kertészeti Egyetem Termesztési Szakán szereztem. A dunaszegi, majd a dunaszentpáli termelőszövetkezetben dolgoztam agronómusként, később ágazatvezetőként. 1990 óta vagyok Dunaszeg polgármestere, 1998 óta főállásban.

Alapítója és elnöke vagyok az Alsó-szigetközi Önkormányzatok Térségfejlesztési Társulásának, mely társulással szép eredményeket értünk el a térségben. 2002 óta a megyei közgyűlés tagjaként és a mezőgazdasági bizottság elnökeként is tevékenykedem. Nős vagyok, feleségem óvónő. Két gyermeket nevelünk. Születésem óta vidéken, Dunaszegen élek, minden ideköt. Ismerem a falusi emberek és önkormányzatok problémáit.

Számomra megtiszteltetés, hogy párton kívüliként kért fel a Magyar Demokrata Fórum, hogy legyek az 1. számú választókerület képviselőjelöltje. A Fórum programja egyezik a vidékről alkotott véleményemmel, így elvállaltam a jelölést. Fontosnak tartom a falvak megtartóerejének a fokozását, az önkormányzatiság erősítését. Ahhoz, hogy a falvak fejlődni tudjanak, az önkormányzatoknak anyagilag meg kell erősödni.

Minden településen fontos és lényeges a közösséget leginkább megmozgató és összefogni képes civil szervezetek támogatása (könnyen elérhető pályázatok útján). Ezt tapasztalatból tudom, mivel magam is tagja vagyok a helyi polgárőrségnek és a népdalkörnek. Több pénzt kell biztosítani a belterületi utak felújítására, településeket összekötő utak építésére. Vallom, hogy erős mezőgazdaság nélkül nincs erős vidék, a vidékfejlesztés pedig Magyarország fejlődésének záloga. Amennyiben bizalmat kapok Önöktől, nem politikusként, hanem a falvak képviselőjeként szeretnék tevékenykedni az itt élőkért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom