Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Babos káposzta

Egyszerű és olcsó étele volt a régi somogyaracsiaknak a babos káposzta. A babos káposztához alapként bablevest kell készíteni, majd ezt káposztával összefőzik, és így tálalják.

Hozzávalók: 50 dkg füstölt hús, 25 dkg tarkabab, 25 dkg savanyú káposzta, 15 dkg kolbász, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 2 g fokhagyma, 3 dl tejföl, 3 g liszt, 1 csomag borsikafű, citromlé, kapor, bors, só.

Elkészítés: a füstölt húst és a válogatott babot előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük, és a húst 2 l hideg vízben feltesszük főni. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a leöblített, leszűrt babot, a hagymát egészben, a fokhagymát és a babérlevelet. Miután a bab is megfőtt, beledobjuk az apróra vágott savanyú káposztát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és az egészet puhára főzzük. A hagymákat és a füstölt húst kivesszük a levesből. A húst kockákra vágjuk, visszatesszük, és az egészet behabarjuk liszttel, tejföllel. Borsikafűvel, sóval, borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk kaporral.

Balogh János, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jack és Rose balladája

Jack és Rose azonban nagy egyetértésben élik mindennapjaikat. Idilli életük azonban teljesen… Tovább olvasom