Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bagi Iván törékeny boldogsága

Szent Iván éjjele az év legrövidebb és egyben legvarázslatosabb éjszakája is. E különleges napról és életének új fordulatairól, szerelméről és új könyvéről a ritka keresztnév egyik ismert viselőjét, Bagi Iván író-humoristát kérdeztük.
Szegedről a nővérével eltöltött tíz év és az iskolák jutnak Bagi Iván eszébe. Fotó: DM/DV
– Nem foglalkoztat a keresztnevem magyarázata – jelenti ki sietősen Bagi Iván. – Úgy hallottam, hogy születésemkor édesanyám kedves színésze, Darvas Iván miatt választotta nekem pont ezt a nevet.

– Mit tudok Szent Iván éjszakájáról? – kérdez vissza a csöndes és visszahúzódó embernek ismert író és humorista. – Hát csak annyit, hogy ez az év leghosszabb napja, amikor – állítólag – a föld bősége, szépsége, ereje teljében van. Gyerekkoromban megünnepeltük: a bátyámmal a hegyekbe mentünk. E kirándulásokból csak annyira emlékszem, hogy semmitmondó, fárasztó erőlködés volt. Persze az ember túlságosan is jónak és szépnek akarja ezeket a kiemelt napokat, aztán sosem így sül el. Nagylelkűbben, sztoikusabban kellene az ünnepekhez viszonyulni. Mert az erőltetés önző dolog. Márpedig az igazi szeretet maga az önzetlenség.
– Télen esküszünk. Évek óta ezt nyilatkozom – szól a kiteljesedő boldogságról. – Mit lehet tudni a kedvesemről? Csak annyit, hogy Gizella, és énekléssel foglalkozik.

– Alig múltam kilencéves, amikor nővérem, Anikó kivett az intézetből, ahova születésemkor édesanyám elhelyezett. Szegedre költöztünk: Alsóvároson és Rókuson jártam általános iskolába, aztán meg a Széchenyi gimnáziumba – szól szűkszavúan a Tisza-parti létről az író, aki Megkerült boldogság című, most megjelent új könyvében őszintén vall – többek között – az intézetbeli megaláztatásokról, az életét beárnyékoló szeretethiányról. – A könyvemmel intézetbeli sorstársaim helyzetére szeretném fölhívni a figyelmet, nekik akarok segíteni.

– Én író vagyok, ő más területen jó, például műsorvezető – hárítja el a Nacsa Olivérrel való barátsága törékenységét firtató érdeklődést. – Jóban vagyunk, közös fellépéseinket megtartjuk. E hét végén például Szegeden, pontosabban Sziksósfürdőn napi aktualitásokra épülő poénokra is számíthat a közönség. Hiába: együtt színesebbek vagyunk, mint külön-külön, repertoárunk is gazdagabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.27.

Tovább olvasom