Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Baja: Harangozó Tamás jelen volt a videó átadásánál

Az MTI Hírcentrum értesülése szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi zárt ülésén megerősítette, hogy Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese jelen volt a bajai választással kapcsolatos hamis videofelvétel átadásánál a Jókai utcai pártszékházban.
Mint az M1 kedd esti Híradójában elhangzott, a nemzetbiztonsági bizottság keddi zárt ülésen tájékoztatást kapott az országos rendőrfőkapitánytól a hamisítási üggyel kapcsolatban. "Kiszivárgott információkra" hivatkozva a hírműsorban azt közölték: Papp Károly az ülésen megerősítette azt a korábbi sajtóinformációt, mely szerint a nyomozati anyagok egyik bizonyítékából kiderül, hogy Harangozó Tamás jelen volt a hamis videofelvétel átadásánál az MSZP székházban.

Az ülésen állítólag elhangzott az is, hogy a rendőrség a nyomozás során lefoglalta és vizsgálja a szocialista párt székházánál található kamerák felvételeit - tették hozzá. Megemlítették, hogy Harangozó Tamás, bár tagja a bizottságnak, a keddi ülésen nem vett részt.

A hvg.hu-ra pénteken felkerült videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel.

Az M1 hétfő esti Híradójában az hangzott el, hogy Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte meg a videót.

Király György kedden visszautasította a vele szemben megfogalmazott vádakat.

A TV2 hétfő esti Tények című műsora úgy értesült, hogy a bajai időközi választással kapcsolatban készült videót az MSZP-nek átadó férfi azt vallotta a rendőrségen: Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő is jelen volt a felvétel átadásán. Az MSZP-szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: a felvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke adta át Szakács Lászlónak, Mesterházy Attila pártelnök kabinetfőnökének, aki azt Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettessel együtt nézte meg.

Harangozó Tamás ezután az MSZP nevében feljelentést tett - tette hozzá Török Zsolt.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke keddi sajtótájékoztatóján megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez. A pártelnök azt mondta, egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, mivel az egyedül a kormánypárt érdekeit szolgálja, a Fidesznek kínos ügyekről tereli el a figyelmet.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja azt várja el az MSZP-től, tisztázza magát a bajai bizonyítékhamisítási ügyben.

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a videoügyben bizonyítékhamisítás történt, aminek a büntetőjogi megfelelője a hamis vád. Ezért a Fidesz bejelentést tesz a rendőrségnél, mivel a jogszabályok szerint a hamis vád bűntettének gyanúja miatt jelenleg csak az alapeljárást folytató hatóságnak, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak van joga feljelentést tenni. Szerinte egyébként nem kétséges, hogy ebben az ügyben meg kell indulnia a nyomozásnak.

Gulyás Gergely közölte azt is, hogy a videót bemutató és kommentáló hvg.hu-nak is vállalnia kell a felelősséget, mert amit a hírportál írt, "az a rágalmazás minősített esetének az iskolapéldája", hiszen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követték el. A Fidesz ezért rágalmazás miatt perel, és kártérítési pert is indít, az így befolyó anyagi kártérítés összegét pedig jótékony célra fordítja majd - mondta.

A tájékoztatón részt vevő Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott, az MSZP-ről, amely "nyakig benne van" a hamisvideó-ügyben, lehullott a lepel, "gátlás nélkül, törvényre, jogra fittyet hányva próbálnak hatalomra törni". A kérdés csak az, hogy milyen magasra vezetnek a szálak a pártban a bajai videó ügyében - fűzte hozzá a kormánypárti politikus, aki szerint ez a felvétel volt az MSZP B-terve, vagyis a bajai időközi önkormányzati választás lejáratása, miután az A-tervük, a szavazás megnyerése nem sikerült nekik.

Kósa Lajos azt mondta, Mesterházy Attila a végletekig "hazudik és tagad", mert az a kijelentése, hogy egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, "túlmegy minden képzeleten". A Fidesz alelnöke szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy a kormánypártnak köze lenne az ügyhöz.

A bajai 32-es szavazókörben múlt vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. vélemény 2013. október 23. 18:17
  „55. Bcsabi75
  Hvg annyi hibát vétett, hogy nem nézett utána, mielőtt leadta. Ezzel lépre csalták őket.
  - Kik vitték be az újsághoz a videót? Kik csalták lépre?
  Miért rúgták ki a főszerkesztőt?”
 • 64. vélemény 2013. október 23. 16:32
  „57. ötös
  A kollégiumi haverok teremtettek maguknak biztos egzisztenciát csupán.
  - Mindjárt elkezdem Gyurcsányt, Bajnait és a többi milliárdos internacionalista proletárt sajnálni.”
 • 63. vélemény 2013. október 23. 16:24
  „55. Bcsabi75
  El bírtad olvasni a szöveget?
  Ezt másoknak érdemesebb megnézni mint neked. :)
  Van kb 4%-nyi fanatikus, aki ezen nem röhögi szét magát.
  http://mandiner.hu/cikk/20131023_boldog_szuletesnapot_gordon_egyeves_az_egyutt_2014”
 • 62. vélemény 2013. október 23. 16:15
  „55. Bcsabi75
  Ha valaki akart tanulni régen, tanulhatott!!! Hovatartozás nélkül!!!
  Most, csak az tanulhat akinek pénze van!
  Csak annak van pénze, aki tud mutyizni Viktorral!
  - Ha az összes tanuló Viktorral mutyizik, akkor miért a Jobbikkal szimpatizál?”
 • 61. Agyalapi 2013. október 23. 13:16
  „theseus:"Ugyan ki készítene saját magát lejárató videót, csak azért, hogy utána megpróbálja rákenni másra a videó elkészítését? Ki akarna saját maga ellen rendőrségi eljárást csalás és megvesztegetés vádjával?"
  Tudod, számtalan focimeccs dőlt el úgy, hogy valaki öngólt rúgott, ezzel a tutira esélyes csapata vesztett, de hatalmasat kaszált máshol és végül bajnok lett. Vetítsd ezt ki a politikára és mindjárt választ kapsz a kérdésedre.”
 • 60. achilleus 2013. október 23. 12:55
  „Kedves NP1
  58. NP1 2013.10.23. 11:53
  "Emberek!
  Azért mielőtt végleg megmondanátok a tutit fölhívnám becses figyelmeteket a következőkre:"
  +
  Amikor még nem volt egyértelmű, hogy ez a videó csalás, akkor ezt a kérdést intézted hozzám:
  "Mi a csodáért véded a védhetetlent?" Ebben az írásban:
  http://www.delmagyar.hu/kecskemet/a_bajai_valasztasi_eredmeny_megsemmisiteset_kezdemenyezik/2354278/
  a 23. komment, majd hozzá teszed a 24-ben:
  24. NP1 2013.10.18. 20:16
  "A végéről lemaradt szeretett professzorom örökbecsű mondása: "Ami annak látszik az általában az is!""

  - Egyébként javaslom további akkori hozzászólásaid is olvasd vissza, tényként kezeled a "csalást" mármint, hogy a fideszesek csaltak. Most meg türelemre, differenciált gondolkodásra buzdítasz. Fogadd meg saját tanácsodat, és hallgass szeretett professzorod örökbecsű mondására. Ez tényleg az, egy hamis videó, amelynek alapján az mszp azonnal követelni kezdte a választás újratartását, ENNEK KIERŐSZAKOLÁSA ÉRDEKÉBEN feljelentést tett. (Mert az a feljelentés arra irányult, hogy állapítsa meg a csalást!) (te ugyanezt követelted a 34. hozzászólásodban, amikor az ügyészséget emlegetted, melynek "hivatalból eljárást kellene indítania". Vedd észre: Ugyanazt csinálod itt kicsiben, amit az mszp nagyban.”
 • 59. theseus 2013. október 23. 12:03
  „A baloldali politikusok és kommentelők védekezése kétségbeesett és szánalmas, teljesen illogikus.
  Ugyan ki készítene saját magát lejárató videót, csak azért, hogy utána megpróbálja rákenni másra a videó elkészítését?
  Ki akarna saját maga ellen rendőrségi eljárást csalás és megvesztegetés vádjával?

  Kíváncsian várok egy Mesterházyról vagy Bajnairól készült videót hasonló szituációban, utána meg majd próbálják meg elhitetni, hogy saját maguk készítették, mert ez így politikailag nagyon jó nekik. Nevetséges és abszurd ötlet, de csak hajrá.”
 • 58. NP1 2013. október 23. 11:53
  „Emberek!
  Azért mielőtt végleg megmondanátok a tutit fölhívnám becses figyelmeteket a következőkre:
  1, Alig rendelkezünk valós információkkal.
  2, Amivel rendelkezünk az jórészt rendőrségi "kiszivárgás" ami rendszeresen csak bizonyos lapoknál, tévéknél jelenik meg.
  3, A kevés tényt is a pártsajtó (élén a közszolgálatinak hazudott TV-vel) saját politikai érdekei szerint manipulálja.
  4, Az elkövetők jó pénzért bárkinek beismernek/letagadnak bármit.

  Nyugi, lesznek még csavarok ebben a történetben...”
 • 57. ötös 2013. október 23. 11:38
  „Magyarország nem működik! A kollégiumi haverok teremtettek maguknak biztos egzisztenciát csupán. Ettől még gyermekek százezrei éheznek, nyugdíjasok százezrei éheznek, rokkantak nyomorognak, a fiatalok meg itt hagyják ezt a romlott országot! Kedves fideszesek ezt akartátok? A felelősség most már a TIÉTEK! Lelketek rajta!”
 • 56. vélemény 2013. október 23. 11:25
  „53. mivan?
  Valaki valamiért eljátsza ezt a jelenetet. Őket kell megkérdezni, miért.
  - A rendőrség meg is kérdezte csak a választ a fanatikus ballibák nem akarják meghallani.
  http://www.youtube.com/watch?v=fYHSTbCBbno#t=58”
 • 55. Bcsabi75 2013. október 23. 11:20
  „Újfent reagálnék a Fideszes, mostmár igencsak rögeszmés kommentekre:

  47. vélemény 2013.10.23. 10:31 : hvg baloldali lap ez tény. Amit írtam, az a Ti véleményetekről szól, ahol ömlik a gyűlölet a részetekről. Hadd ne soroljam fel az összeset. Hvg annyi hibát vétett, hogy nem nézett utána, mielőtt leadta. Ezzel lépre csalták őket. Amúgy a videó célja, ahogy írtam: lejáratni a baloldalt és újabb karaktergyilkosságot elkövetni, ezáltal elterelve a választási csalásotokat, amit az első fordulóban is elkövettetek!!!

  51. SP 2013.10.23. 10:46 : Ugyan miért volt Orbán Győző, Orbán Viktor apja MSZMP párttag és párttiktár??!! Kényszerítette őt valaki??? Vagy Pokorni Zoltán apja???!! Pákozdi fedőnév alatt???

  Ha valaki akart tanulni régen, tanulhatott!!! Hovatartozás nélkül!!! Most, csak az tanulhat akinek pénze van! Csak annak van pénze, aki tud mutyizni Viktorral!

  52. vélemény 2013.10.23. 10:50 : Az ilyen jellegű műsorokkal, csak magatokat járatjátok le!!!”
 • 54. SP 2013. október 23. 11:20
  „Az "ártatlan" MSZP-nek látni kellett volna,
  hogy nem kínai vendégmunkások vannak a videón, ezért át sem kellett volna az venni.”
 • 53. mivan? 2013. október 23. 10:52
  „Azért gondolkozzunk egy kicsit. Valaki valamiért eljátsza ezt a jelenetet. Őket kell megkérdezni, miért. Még az se biztos, hogy a fidesznek van hozzá köze, lehet pár agyatlan találta ki, hogy pénzhez jusson. Most tételezzük fel, az ellenzék ártatlanságát, még ha nehéz is. Utána elviszik az mszp házába. Mivel volt már előtte egy BIZONYÍTHATÓ csalás az ellenzék mit tehet??? A felvételt valódinak hiszi és nyilvánosságra hozza, vagy kidobja a kukába. Persze ez csak egy verzió. Mivel az időben visszafelé menve már volt egy olyan csalás amiről "papírjuk" volt. MINEK kellett még egy felvétel is????? Nem értem az egészet.”
 • 52. vélemény 2013. október 23. 10:50
  „45. Bcsabi75
  Ezt csak neked és ötösnek ajánlom a szülinap alkalmából. :)
  http://www.youtube.com/watch?v=fYHSTbCBbno#t=58”
 • 51. SP 2013. október 23. 10:46
  „45. Bcs ""(Nem is igazán emlékszem, hogy 18 évesen, valaki belépett e az MSZMP-be!)
  Demencia?

  Azért voltak néhányan. Voltak MSZMP fiókák is, ifjúgárdisták.

  Érdemes lenne megnézni egy régebbi felvételi nyomtatványt.
  Milyen párthovatartozási kérdések voltak. Hogyan súlyozták a megfelelőségben.

  Foxi-maxi diplomákról már nem is érdemes beszélni. Triviális a pártállam diszkriminációja, proletár diktatúra. Kádár káderek tudás nélküli beépítése. Hangulatjelentések. stb. stb.”
 • 50. Agyalapi 2013. október 23. 10:41
  „Csak halkan jegyzem meg: "oktatófilm" annak idején Kubatov Gábor (Fidesz) megbízásából is készült. Abból ugyanilyen hajcihő keletkezett. Egyébként, hogy Harangozó jelen volt, az mit bizonyít? Semmit. Jött egy pasas a székházba, hozott egy CD-t, Király átvette, Harangozó, aki éppen ott volt (miért ne lett volna a székházban más okból kifolyólag), megnézte, miről van szó, aztán vitte a CD-t a rendőrségre. Ebből csinál a Fidesz egy ekkora balhét, ami nyilván jól neki, hiszen a sok agymosott el is hiszi, hogy a szocik megint milyen aljas eszközöket vetnek be. Csak aztán nehogy visszájára forduljon a dolog.”
 • 49. vélemény 2013. október 23. 10:36
  „44. ötös
  A kollégiumi haverok teremtettek maguknak biztos egzisztenciát csupán.
  - Mindjárt elkezdem Gyurcsányt, Bajnait és Botkát sajnálni.”
 • 48. vélemény 2013. október 23. 10:34
  „44. ötös
  Ki csinálta a megrendezett filmet? Kinek a megrendelésére 2 nappal a második bukott forduló után?”
 • 47. vélemény 2013. október 23. 10:31
  „45. Bcsabi75
  elkezditek nyomni ... a Ti médiáitokon keresztül.
  - A HVG akinek a szocik vitték terjesztésre kinek a sajtója?”
 • 46. vélemény 2013. október 23. 10:28
  „41. SP
  Aki nem volt úttörő, KISZ tag nem tanulhatott felsőfokú intézményben.
  - Erről bennünket is időben felvilágosítottak. Kilián körre is kellett járnunk.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Kili%C3%A1n_Gy%C3%B6rgy_(katona)”
65 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyó-per - Nem fogadta el a vádbeli megállapítások zömét a C.C. Soft Kft. korábbi ügyvezetője

Az egykori ügyvezetőt tanúként hallgatták meg a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó per keddi tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken. Tovább olvasom