Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Bajai videó - ˝Jó lenne, ha Gyurcsány Ferenc tisztázná magát˝

A Fidesz szóvivője szerint egyre jobban ráég a különböző baloldali erőkre a bajai videohamisítási botrány.
Hoppál Péter ezt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján mondta, miután arról kérdezték, hogy lemondott Déri Balázs, a szocialista párt kommunikációs igazgatója, aki elismerte, hogy október 17-én ő adta át a hvg.hu munkatársainak a bajai időközi választással összefüggésben készített videót.

A Fidesz szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) szerepe továbbra is tisztázatlan a bajai videoügyben.

"Egy volt DK-tag roadshow-zza körbe a magyar médiát, és naponta nyilatkozik, közben pedig az ő szerepükről keveset hallunk. Jó lenne, ha Gyurcsány Ferenc tisztázná magát. Napok óta lapít ebben a kérdésben" - mondta Hoppál Péter, utalva Kőrös Gusztáv korábbi DK-tagnak, a bajai videó egyik készítőjének napokban tett nyilatkozataira.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben, amiről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra; azt állította, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje és Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

Kőrös Gusztáv hétfőn az ATV-ben azt mondta, a szocialisták átverték, kihasználták őket. A solti roma önkormányzat elnöke, volt DK-tag azt állította, a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük. Az MSZP erre reagálva azt közölte: Kőrös Gusztáv "súlyosan valótlan kijelentéseket tett", ezért jogi lépéseket kezdeményeznek.

Hoppál Pétert a csütörtöki tájékoztatón megkérdezték arról is, hogy az Együtt-PM aktivistái hajnalban kifeszítettek a Lánchídon egy molinót, amelyen az volt olvasható: "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!"

A kormánypárt szóvivője erre úgy reagált: "örülök, hogy korán reggel hangulatuknál voltak ezek a fiúk". Szavai szerint "nagyon úgy tűnik, hogy szót fogadott Bajnai Gordon Gyurcsány Ferencnek, és felült a gázrezsóra. Jobb lenne, ha leszállna róla most már". "Felesleges ilyen hisztériákkal a reggeli forgalmat megzavarni" - mondta Hoppál Péter.

Olvasóink írták

  • 2. kontrapista 2013. október 31. 19:23
    „Hoppál Péternek ebben az esetben nem kellene véleményt mondania, a bukott "baloldal " magától csinálja a fesztivált sokunk szórakoztatására.
    Hátra kell dőlni a karosszékben és szurkolni a rosszabbnak ´”
  • 1. Qllancs 2013. október 31. 15:47
    „hopppá meg jobb lenne ha befogná a lepcses száját ! Amit mondanak : MIND HAZUGSÁG !!
    Ezek a sz.... iak hülyének nézik a magyar embereket !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: mit ígért Gyurcsány a homályos pénzügyi köröknek?

Irdatlan pénzekkel tömi Soros György üzletember Gyurcsány Ferenc cégeit - mondta Hoppál Péter. Tovább olvasom