Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Bajba kerülhetnek a patikák

A gyógyszerkassza Széll Kálmán tervben megfogalmazott 83 milliárd forintos csökkentése miatt kieső árrésbevételek kompenzációja nélkül nem biztos a gyógyszertári ágazat túlélése.
A Napi Gazdaság a keddi számában a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) alelnökének, Hankó Zoltánnak egy konferencián elhangzott előadásából idézi, hogy 350 gyógyszertárat működtető 286 gazdasági társaság saját tőkéje került negatív tartományba tavaly, s ennek összértéke 8 milliárd forint.

A veszteséges vállalkozások 2010-ben 6,7 milliárd forint veszteséget könyveltek el A gyógyszertárak kintlévőségei a 2006 és 2010 közötti időszakban 42 milliárdról 70-75 milliárd forintra emelkedtek, és a lejárt tartozások 3,2 milliárd forintról 19 milliárd forintra nőttek.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. október 18. 09:15
    „Kell-e harminc gyógyszertár egy városban, ahol nagyon jól koncentrált és az egész várost behálózó, célpontot jól megközelíthető közlekedés van?! Természetesen a szükségtelenül sok gyógyszertár egy településen is felfelé hajtja gyógyszerárakat, miközben az embereknek már gyógyszerek kiváltására sincs pénze! El kellene ezen is gondolkodni és racionalizálni kellene ebbe na témában is, mint annyi sok mindenben,mert ha így halad a világ, megszűnnek országok, nemzetek, stb...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétvári: könnyebb lesz elítélni az uzsorásokat

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára arra számít, hogy a jövőben megnő azoknak a száma,… Tovább olvasom