Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Bajnai: 200 roma diplomás kerülhet a közigazgatásba

A kormány kétszáz roma diplomás felvételét kezdeményezi a közigazgatásba - jelentette be Bajnai Gordon szombaton a Romaversitas Alapítvány tanévnyitóján.
A miniszterelnök véleménye szerint ahhoz, hogy a "nemrég letartóztatott magyar Ku-Klux-Klantól el lehessen jutni egy magyar Obamához", sokkal erősebb roma értelmiségi elitre van szükség, akik képesek a romaintegrációt segíteni.

Hozzátette: ehhez szükség van arra, hogy az állam elöl járjon, ezért is kezdeményezik a diplomás romák bekerülését a közigazgatásba.

Olvasóink írták

 • 8. maradando 2009. október 29. 00:31
  „Már fénymásolják a 200 db diplomát.”
 • 7. nyugdíjas 2009. szeptember 20. 07:16
  „A korrupció újabb melegágyra talál majd...”
 • 6. dodó 2009. szeptember 19. 22:07
  „"...A fiataloknak pályázniuk kell, az állam segít nekik letenni a közigazgatási versenyvizsgát, és januártól kaphatnak munkát határozatlan idejű szerződéssel..."- mondta liBajnai Kordon miniszterelnök.

  Magyarország élet- és nemzetellenes kormánya kétszáz munkakerülő, alsóbbrendű, bűnöző, magyargyűlölő cigányt készül felvenni a központi és a helyi közigazgatásba. Mert most, a gazdasági világválság idején ez a legfontosabb. Az állam bácsi - azaz mi, magyar adófizetők - segít nekik, hogy sikeresen tudják letenni a versenyvizsgát. Ezt mégis, hogy kell értelmezni? Majd Libajnai fog súgni nekik, mit kell a tesztlapon beikszelni? Mi ez, ha nem faji alapú diszkrimináció?
  (MTI korrigálva)”
 • 5. KolompárRómeó 2009. szeptember 19. 17:08
  „Ismét csak azt írhatom, hogy hol van ilyenkor a fröcsögő mohácsiviki, hogy mán megin diszkrimináció. Másrészt meg kirúgják a népet, nincs pénz kórházakra, létszámstop van, de azért mégsincs létszámstop, mert pár cigót be kell nyomni demonstratíve a közszférába.

  És mi a tökömet fognak csinálni? Programoznak? Kimennek ügyfélbe az APEH-nál?”
 • 4. dodó 2009. szeptember 19. 16:17
  „Tud-e valaki mutatni olyan cigányt, aki nem romológia, szociológia, büfé.ruhatár szakon végezte az állítólagos főiskoláját és nem valami ismeretlen vidéki távoktatás intézményben? Pálda: a Mohácsi lánykák, Lévai kisasszony stb.
  Emlékeztetőül: Teleki /eredetileg Orsós/ László államtitkár (gyengébbeknek: miniszterhelyettes) 2002-től á.titkár, érettségizett 2003-ban Nagyatádon(!) az ottani "szakképző és középiskolában". Bizonyára azért ott (Bp-i lakosként és m.helyűként), mert ott magosabb képzést kapott!? Farkas Flórián FIDESZ díszcigány és orsz.gy-i képviselő a mai napig nem ért rá bemutatni a 8. osztály elvégzését igazoló papírokat, pedig 11 éve volt rá eddig! Az már nem is meglepő. hogy háromszor volt büntetve, kétszer belülről tanulmányozhatta a börtönviszonyokat. A negyedik, immár képviselőként elkövetett sikkasztási és hűtlen kezelési ügyét ´Árpi bácsi´ elsímította, az országgyűlés harminc(!) évre titkosította!”
 • 3. hién 2009. szeptember 19. 14:56
  „Majd Kolompár Orbán tart nekik gyorstalpalot a "hogyan lopjuk el a nép pénzét" című tantárgyból!”
 • 2. dzsoli 2009. szeptember 19. 13:42
  „Istenem! Nincs még elég tolvaj ott?”
 • 1. KovácsPistike 2009. szeptember 19. 13:21
  „Diplomás magyarok és magyar cigányok munka nélkül vannak, de a miniszter lehet diploma nélkül is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a kormány ne a gyermekétkeztetésen spóroljon

A Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a jövő évi költségvetésben a… Tovább olvasom