Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Bajnai 9 hónapra emelné a munkanélküli segély időtartamát

Pályakezdési munkagaranciát vezetnének be minden fiatal számára, aki hat hónapja munkanélküli - mondta a politikus.
A 2014-es kormányváltást követően az első kormányzati döntések egyike lesz, hogy három helyett kilenc hónapra emelik a munkanélküli-segély folyósításának időtartamát - jelentette ki az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője csütörtöki székesfehérvári nagygyűlésén.

Bajnai Gordon azt mondta: azért tervezik az emelést, hogy biztonságot teremtsenek azoknak, akik állást keresnek. Ezen felül lehetőséget kívánnak adni az álláskeresőknek olyan munkahely megtalálásához, amelyet tehetségük és tudásuk indokol.

Hozzátette: pályakezdési munkagaranciát vezetnének be minden fiatal számára, aki hat hónapja munkanélküli.

Az állam állást fog kínálni számukra, vagy olyan képzést, amellyel biztosan munkát találnak a munkaerőpiacon - mondta a politikus.

Bajnai Gordon bejelentette, hogy adóalkotmányt is terveznek, amellyel újra kiszámítható partnerré teszik a magyar államot.

Nem lesznek év közbeni rögtönzött adók, kiszámítható lesz az adórendszer, ahol a polgárok előre tudhatják, milyen közterhekkel kell számolniuk a következő évben - mondta a volt miniszterelnök.

Kiemelte: a családi adókedvezményt megtartanák, hogy ösztönözzék a családokat újabb gyermekek vállalására. Támogatni szeretnék a nőket, hogy ne kelljen választaniuk a munka és a gyermek között: lehetőséget kívánnak adni a GYES melletti munkavégzésre.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője azt mondta, hogy kormányváltás után megszüntetik az egykulcsos adórendszert, mert "több volt a negatív mellékhatása, mint a gyógyító".

Az általuk tervezett új adórendszer a társadalom felső 10 százalékától több teherviselést követel majd, hogy a 90 százaléknak több lehetőséget tudjanak biztosítani. Hozzátette: olyan politikát folytatnának, amely által könnyebb felemelkedni és nehezebb leszakadni.

A Videoton Oktatási Központban rendezett nagygyűlésen beszédet mondott Szelényi Zsuzsanna, az Együtt2014-PM Szövetség szakpolitikusa, valamint Szabó Tímea és Kónya Péter, a szövetség társelnökei.

A rendezvényre érkezőket mintegy 15 tüntető várta transzparensekkel.

Olvasóink írták

 • 10. igazságkereső 2013. május 31. 09:28
  „Bizony,bizony Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc minisztereként, majd ideiglenes miniszterelnökként sokat tehetett volna a magyar nemzetért, nemzetgazdaságért ha akart volna, vagy ha értett volna hozzá! Ő maga jelentette ki, hogy "...nem értettünk hozzá...", de akkor most minek ígérget bármit is, hiszen teljesen hiteltelenné tette magát! Isten óvja Magyarországot, hogy még egyszer ez a pislogó, állandóan a tényekről mellébeszélő - hiszen Ő maga ismerte el hogy nem értettek hozzá, majd később még azt is letagadta, hogy Ő egyáltalán létezett azon az oldalon, ahol bizony milliárdos nagyságrendű kárt okozott, okoztak politikai és gazdasági társaikkal együtt- ember kormányra, vagy egyáltalán kormányközeli helyre, helyzetbe kerüljön! Nm kellene lesepertetni Magyarországot még a térképről is, ideje előre haladni a sok sok éves elnyomorítás után! Most elindult valami, nem kellene visszataszítani országunkat a gyurcsányi-bajnais mentalitásba!!”
 • 9. florian72 2013. május 31. 06:51
  „Itt látszik MO értelmi színvonala a hsz ból ,Nem tudom mit szólnának,szólnak majd ha mn válnak és 3 hónapig kapják csak a segélyt utána közmunka ha nincs akkor nuku jövedelem .
  meg kellene kérdezni egy pár ilyen családot mit szónak ehhez ,van egy pár .”
 • 8. babar 2013. május 30. 22:26
  „választási ígéret dömping startpisztoly eldördült!”
 • 7. StencilAtya 2013. május 30. 21:52
  „esze amennyi látszik..”
 • 6. kipkop 2013. május 30. 21:17
  „Feltehetően Bajnai már tudja, hogy az esetleges kormányra kerülése esetén emelkedni fog a munkanélküli ráta, így akarja kompenzálni őket. Van "képe" kommunistának nevezni a jelenlegi kormányt, akkor ők minek nevezhetők?”
 • 5. Roland1000 2013. május 30. 21:12
  „Na, a kampány alatt már megint kezdik az ígérgetést, hogy mennyivel jobb világ lesz. Amint vége a választásoknak, akkor derül ki, hogy a fele sem igaz. És arra meg el a sok száz millió, hogy hazudoznak...”
 • 4. hagymi 2013. május 30. 21:07
  „Ez egy idegesítő egy "ember" . Ilyet kitalálni! És persze mindent visszaállítani ahogy volt. Sok segílykét munka helyett.”
 • 3. falusi01 2013. május 30. 20:42
  „"Elmegyek munkanélkülire 9 hónapig,közben eljárok feketén melózni,és utána keresek valami melót!" Ezt akarja?”
 • 2. fukusima 2013. május 30. 20:36
  „Eddig úgy nyilatkozott ez a <moderálva>,hogy csökkenteni kellene 1,5 hónapra. Következetes egy <moderálva>.”
 • 1. oklahoma 2013. május 30. 20:14
  „Ennyi ? Ezzel akar választást nyerni? Nagyon gyenge ez az ember, én elvből nem szavaznék rá, de ilyen "programmal" még a bizonytalanok sem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU: közös siker a magyar deficiteljárás megszűnése

A cél kimozdítani minden országot, az EU egészét a válságból - mondta az EB budapesti képviseletének… Tovább olvasom