Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Bajnai: a magyar polgárok összerezzennek Orbán ígéreteitől

Ma nem indulnak olyan beruházások, amelyeket négy év múlva át lehetne adni - mondta a volt kormányfő.
Magyarország polgárai összerezzennek, ha a miniszterelnök hangzatos ígéreteket tesz – jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője csütörtökön Csongrádon.

"Az emberek okkal rezzennek össze, ha Orbán Viktor valamit ígér, mert tudják, azt nagy baj fogja követni" – mondta a politikus a helyi művelődési házban kora délután tartott fórumán mintegy százfős hallgatósága előtt.

Orbán Viktor négy éve egymillió munkahelyet ígért, ebből jó néhány létre is jött Londonban, Berlinben vagy Bécsben, miközben Magyarországon a 2010-esnél 200 ezerrel kevesebben dolgoznak olyan munkahelyen, ahol a kapott bérből meg is lehet élni – közölte Bajnai Gordon.

A miniszterelnök azt ígérte, csökkenti az államadósságot. Ezzel szemben egy szerdai hír szerint az államadósság 18 éves csúcsra emelkedett – hangsúlyozta az Együtt-PM Szövetség vezetője.

Bajnai Gordon emlékeztetett rá, Orbán Viktor arra is ígéretet tett, segít a devizaadósokon. 2010-ben 60 ezer család volt bajban devizahitele miatt, ma 220 ezer, a kiszámítható és erős forint helyett pedig az euró árfolyama a kormányváltáskori 265-ről 310 forint fölé emelkedett.

Az egykori kormányfő úgy fogalmazott, ma nem indulnak olyan beruházások, amelyeket négy év múlva át lehetne adni. Bajnai Gordon szerint ennek az az oka, hogy Magyarország a szabadságharc címén kifelé szakad Európából.

Bajnai Gordon katasztrofális tévedésnek, politikai értelemben bűnnek nevezete Orbán Viktor a magyarok sorsát Oroszországhoz kötő politikáját. Az ukrajnai események azt mutatják, könnyen az újra felépülő vasfüggöny másik, rosszabbik oldalán találhatjuk magunkat – tette hozzá.

Komáromi Zoltán, a kormányváltó szövetség helyi jelöltje elmondta, szeretné, ha választások után olyan normális Magyarországon élhetnénk, ahol néhány hónap elteltével mennyiben mindenki maga megfogalmazhatná, mennyivel jobb helyen élünk, ahol soha több nem kell a gyerekeket arra tanítani, bizonyos dolgokról nem lehet idegenek előtt beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben több budapesti rendőr

Többek között vesztegetéssel gyanúsítják őket. Egy rendőr alezredest is előállítottak. Tovább olvasom