Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Bajnai: a romák gyilkosai az ország első számú közellenségei

A romák gyilkosai Magyarország első számú közellenségei - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök, aki a romák elleni támadások felderítésében közreműködő rendőröknek adott át jutalmat pénteken Budapesten.
A kormányfő köszöntő beszédében azt mondta, kettős érzéssel jött az ünnepi állománygyűlésre, egyrészt köszönetet akar mondani a rendőröknek kitartó, kemény, állhatatos munkájukért, amivel kézre kerítették a romagyilkosságok elkövetőit, és amivel javult az ország biztonsága. De jelen van benne a mérhetetlen szomorúság is az érthetetlen, értelmetlen halálesetek, a rasszista indítékú sorozatgyilkosság, az embertelen vérontás miatt - fogalmazott.

A romák gyilkosai Magyarország első számú közellenségei. A tettesek romákat gyilkoltak, de mindannyiunkat, az egész köztársaság békéjét veszélyeztették - jelentette ki a kormányfő. Szavai szerint a felderítésben dolgozók profizmusból, kitartásból és hivatástudatból kitűnőre vizsgáztak, és kicsit biztonságosabb lett az élet Magyarországon a rendőröknek köszönhetően.

Mint mondta, a kormány minden lehetséges anyagi, erkölcsi és jogi támogatást megad a rendőrségnek, hogy sikerrel végezhesse munkáját. Sem anyagi, sem szervezeti, sem jogszabályi akadálya nem lehet ennek a válság ellenére sem, ezért a költségvetési szigor közepette jövőre több pénz jut a rendőrség munkájára, mint amennyi idén jutott - mondta.

Hangsúlyozta: bűn nem maradhat büntetlenül, ezt erősítette a bűncselekmény-sorozat sikeres nyomozása, vagyis, hogy Magyarországon lehet bízni a rendőrségben, a jogállamban és nem érdemes bűncselekményeket elkövetni.

A kormányfő szerint mindannyian olyan országot akarunk, amelyben biztonságban élhet minden polgár, ahol nem kell senkinek félnie származása miatt, és "a rendőrök lelkiismeretes munkájukkal ebben az irányba mozdították el az országot". A sikerét jár az elismerés és azért a mindennapi munkáért is, amelyet a kevésbé látványos ügyek kapcsán sokszor nem is érzékelünk - mondta.

Pénteken csaknem 150 rendőr kapott dicséretet és jutalmat a bűncselekmény-sorozat felderítésben végzett munkája elismeréseként. Szent György érdemjelet kapott Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

Az ünnepségen részt vett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is, aki a szintén jutalmazott Jenei Áron századosról azt mondta: az ő "éles szeme és tehetsége" döntő szerepet játszott abban, hogy felderítették a bűncselekmény-sorozatot. A százados ezért speciális ajándékot is kapott, egy olyan fegyvert, amilyenre már régen vágyott - árulta el a miniszter.

Olvasóink írták

 • 13. aranka2 2009. október 02. 22:59
  „Ez a Bajnai egyre szimpatikusabb. Kár, hogy az a semmirevaló, tolvaj mszp, meg szdsz-frakció van mögötte.”
 • 12. KovácsPistike 2009. október 02. 21:21
  „Maradok Sólyom László igazságánál:
  "Csak egy előre hozott parlamenti választás adhat esélyt arra, hogy egy stabil, széles körű felhatalmazással rendelkező kormány állhasson fel"”
 • 11. KolompárRómeó 2009. október 02. 20:22
  „Van itt jópár első számú ellenség. A gyilkosok gyilkosok maradnak, bárkit is öltek meg. De pont azok az igazi ellenségek, akik itt pofáznak. Az elFtársak és egyebek.”
 • 10. Power 2009. október 02. 18:26
  „Az első számú közellenségek azok, akik a gyilkosokat pénzelik...és akik az országot nyomorba taszították.”
 • 9. napiszar 2009. október 02. 17:27
  „Téves a cikk így volna helyes!
  :Bajnai és tolvaj barátai az ország első számú közellenségei!”
 • 8. keletaru 2009. október 02. 17:19
  „Gá gá gá gá gá ! Gazdasági bűnözőket is foghatnának már.........akik apáink anyáink munkáját el herdálták . Üvd Kuci”
 • 7. Zejko 2009. október 02. 17:06
  „Ezen mart csak nevetni lehet NO COMMENT :D”
 • 6. Moolnaar 2009. október 02. 16:54
  „Nincs senki aki kilöne ezeket a mocskokat (Gyugyoval es Libajnaival az elen)???!!!”
 • 5. achilleus 2009. október 02. 16:43
  „Megy a harc a 200 000 roma szavazatért, csak aztán a "rasszista szocialista szavazók" (kopirájt: Teleki László romaügyis MSZP-s) el ne pártoljanak. /Naponta egy miniszterelnöki megnyilatkozás azért egy kicsit sok, még akkor is, ha páros napokon az ígérgetés, páratlanokon a rasszisták vannak soron./”
 • 4. dodó 2009. október 02. 16:20
  „Magyarországon az utóbbi öt évben 154 gyilkosság/év volt az átlag. Érdekességként a mi bölcs és igazmondó szép drazsénk azt nyilatkozta, hogy az EU 26 másik tagállamában sokkal több gyilkosság történik. A hivatalos statisztikák szerint ez az EU 27-ben ez az adat 140(!)/év. Ebben a mi statisztikánk is benne van!
  Az évi százötvennégy gyilkosságból 100-120-at a mi szeretett cigányaink követnek el szinte mindegyik esetben különös kegyetlenséggel és aljas indokból!!! Kb 10-15 gyilkosságot egymás között, sok esetben családon belül, esetenként kiskorú gyermekeik sérelmére("mink romák szeressük a családot")!!! Marad 100-110 elenünk elkövetett aljas gyilkosság!!!
  Libajnai Kordon! KI AZ ELLENSÉG???”
 • 3. spaceboy 2009. október 02. 16:17
  „Sztem meg az aki mondja! :))”
 • 2. zeitgeist 2009. október 02. 15:55
  „besz*rok..
  És a magyarok gyilkosai kik????”
 • 1. vampierre 2009. október 02. 15:51
  „Na, akkor végre elkezdhetnének a "második" számú közellenséggel is foglalkozni..
  És akkor az ország másik fele is biztonságban tudhatná az életét és a veteményét..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rabolt fegyvereket használtak a romák ellen

Egy besenyszögi rablásból származnak a romák elleni támadásoknál használt fegyverek - jelentette be… Tovább olvasom