Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Bajnai: a választók egy év múlva ˝elzavarják˝ a kormányt

Normális országban szeretnénk élni - mondta a volt kormányfő Miskolcon.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője szerint a választók egy év múlva "elzavarják" a kormányt, amelyet "csak a dohány érdekel". Bajnai Gordon erről pénteki miskolci nagygyűlésén beszélt.

"Normális országban szeretnénk élni", ahol ha valaki dolgozik, akkor gyarapodás a jutalma, egy normális országban, amelyben minden szülőnek az a vágya, hogy a gyereke többre vigye, mint ő - jelentette ki Bajnai Gordon.

"Egy olyan országban szeretnénk élni, ahol az elitképzés nem azt jelenti, hogy az elit gyerekeit képezzük, hanem azt jelenti, mindenki, akit szorgalma és tehetsége erre teremt, az elit tagjává válhat" - mondta.

Szerinte már csak egy év, és Magyarország kormánya jól fog kormányozni, tiszta kézzel, szakszerűen és eredményesen.

"Egy év múlva már mi fogunk kormányozni, a korszakváltó magyarok koalíciója", bal- és jobboldali, szabadelvű és zöld, politizáló és a politikának általában hátat fordító polgárok szövetsége - mondta, hozzátéve: ezek azok, akik normális országot akarnak.

"Orbán Viktor az arca annak a polipnak, amely az országot behálózza, Simicska Lajos pedig az agya, amely a csápokat mozgatja" - fogalmazott a volt kormányfő.

Elég a hazugságokból, és elég a vezérekből, "tetteket akarunk, nem nagy szavakat, jobb életet akarunk, és nem pedig újabb, hazai gyártású válságokat" - hangsúlyozta.

A politikus szólt arról is, hogy kormányra kerülésük esetén megvalósítják a zérókorrupció-programot, minden állami szerződést nyilvánosságra hoznak, és addig egyetlen szerződés sem lesz érvényes, amíg nem lesz nyilvános.

Magyarország nemzetközi pozíciójával kapcsolatban Bajnai Gordon azt mondta: az elmúlt három év "rossz, megosztó politikája" a mezőny éléről a sereghajtók közé "űzte" az országot, és "Orbán Viktor úgy akar kiterelni bennünket az Európai Unióból, mintha bárkitől is felhatalmazást kapott volna".

A volt kormányfőt a miskolci sportcsarnok előtt tucatnyi tüntető is fogadta, transzparensekkel, amelyeken az állt, hogy "A maffiabaloldal Európa szégyene", "Nem akarunk nyugdíjadót", "Mennyit nyertél Cipruson Gordon?".

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. Roland1000 2013. május 22. 10:45
  „Bcsabi! Pedig a Fideszen és az MSZP-n túl kellene már lépni. Az MSZP kormányzott úgy, hogy az emberek teljhatalmat adjanak a Fidesznek, akik most azt teszik a választóikkal, amit... Nehogy azt mondja már nekem valaki, hogy most meg az MSZP-t kellene megint visszaültetni uralkodó pártnak, hogy most meg azok írják újra a régi mesét?

  De az LMP-re sem rédemes szavazni, mert egyértelmű, hogy egy tehetetlen párt az, amelyik már most, fiatal pártként sem képes összefogni, egymás mellett marakodás nélkül összetartani a tagjait, mert már most marakodnak a hatalmon és osztódnak...

  A Jobbik meg olyan agyrémeket is művel, hogy az Európa közepén egész egyszerűen égő és nem felvállalható.

  De ha a négy közül kéne választanom, akkor mégis csak a..., na kire szavaznék? Fogadjunk, hogy nem találjátok ki!:)”
 • 56. deszkás 2013. május 20. 07:44
  „HAGYMI! Majd az egyik illetve az egyetlen legprimitívebben fogalmazó állítólag főiskolát végzett Dajcsra gondol? (huha majdnem letegeztem-de szerencsém volt)”
 • 55. Bcsabi75 2013. május 19. 13:41
  „54 Lukrécia: ez egy naív álom. Hogy miért? Teljesen kezdő embereket nem szabad rögtön bevetni. Ki tudja, bírják e a terhelést, tisztában vannak e azzal, mit is vállalnak. Ez csak menet közben derülne ki.

  Az ország jelenlegi állapotában teljesen "vadonatúj" arcokkal életveszély előállni!

  Olyan emberek kellenek, akiket a Nyugat is elfogad! Tisztában kellene lenni vele, hogy mi saját magunkat nem tudjuk eltartani! Szükségünk van a külföldre! Csak olyan kormányunk lehet, aki tud a külföld nyelvén szót érteni, aki nem folytat forradalmat Európával! Európa nélkül semmik lennénk! Jó lenne, ha ezt végre O.V. is belátná!

  Egyébként, itt a teljes beszéd! Érdemes végignézni.

  http://www.youtube.com/watch?v=89W1WBaWMEg&feature=youtu.be”
 • 54. lukrecia 2013. május 19. 13:19
  „Kedves néhány kommentelő, nőjetek már fel. Ezek a napi nyilatkozatok csak arra szolgálnak, hogy az emberek köztudatában az a néhány párt legyen akiket ők "gyártottak" Így a kocsmákban, baráti társaságokban, fórumokon mindig és mindig csak arról vitáztok ilyen az Orbán , olyan a Bajnai. Eszetekbe sem jut teljesen tiszta embereket ajánlani egymásnak ??? Réges rég túl kellene lépni , az összes jelenlegi párton, alulról szervezve , vagy bárhonnan , de spontán új csoportosulásokat kellene létrehozni, és egyetlen jelenlegi politikust sem szabadna az új tömörülésbe befogadni.
  1) Első kritérium, korábbi politikai szerepet vállaló személyek nem lehetnek tagok.
  2) 3 fedhetetlen múlttal , egyforma jogokkal rendelkező személy alá tartozna az egész párt , mely személyek visszahívhatóak lennének , időközben is.
  Valami hasonlóakról sosem vitáznak az emberek, ez ügyben miért nem szervezkedtek?? A pártok által fizetett média
  is közrejátszik, hogy ti ennyire megvezetve vagytok. Szomorú vagyok , hogy kétpólusúvá vált a harctér (mely valójában egy pólus), de ti mégis makacsul elfogadjátok a saját megvezetésetekeredményét, és nem vagytok képesek más lehetőséget figyelembe sem venni. A politika végrehajtotta rajtatokon az "agymosást" és ők mindenképpen nyerők. Gondolkodjatok, cselekedjetek, de vessétek el a régi dogmákat”
 • 53. Bcsabi75 2013. május 19. 11:19
  „Mellékesen közlöm, nem jelentette meg a bizonítékot a delmagyar.hu

  52 Rózsakert kommentelő előtt küldtem be.

  Ha ráfázok, ahogy Figyelő hozzászóló fenyegetett, küldök majd Önöknek e mailt.

  Köszönettel,

  Bcsabi75”
 • 52. rózsakert 2013. május 19. 11:09
  „44.Figyelő2013.05.19. 09:24

  Ön egy naív ember, kurucziában ne várjon bizonyítékokat , de aki talál keres , és éljen a fidesz....---merne bárki is most mást mondani Önöknél ????

  volt egy felmérés az Ausztriában élő , max 10 éve idejöttek között,aki szavazna , kire tenné voksát !

  nos lehet találgatni !”
 • 51. kisrono 2013. május 19. 10:35
  „Én olyan pártra akarok szavazni,aki eltörli ezt az új munkatörvénykönyvet és visszaállítja a régit...ja,hogy ilyen nincs?Akkor senkire!”
 • 50. Figyelő 2013. május 19. 10:33
  „46!
  Tudod, nem olvastam, mer nem volt mit!
  Milyen konkrét bizonyítással bírsz? Semmivel, csak jár a kezed a klaviatúrán, meggondolatlanul!
  Szánalmas "védekezés"! ( Ki cenzurázta a Délmagyar! )
  Amit védekezés gyanánt írtál még egy elsőéves jogász hallgató is jót röhögne!
  Jó tanács:
  Ne rágalmaz, mert egyszer ráfázol!”
 • 49. Bcsabi75 2013. május 19. 10:31
  „48 hagymi: Onnan, ha egy igazgató 2010-ben nyugdíjaztatva van és helyére kerül egy új, aki Fideszes szöveget szónokol. Akkor arra lehet következtetni. Különben ez a konkrét eset a Debreceni Agráregyetem Nyíregyházi részlegén volt...

  Veletek ellentétben a baloldalon nincs Kubatov lista... :)))

  Ui.: Ezek szerint a Fidesz részéről csak az a baj, hogy 2002-2010 között nem volt hatalmon. Egy osztrák vélemény szerint (ORF 2) a Fidesz most ugyanazt csinálja, mint ami ellen harcolt (Kádár Rezsim)...
  Íme: http://www.youtube.com/watch?v=dSyoVl79L9c”
 • 48. hagymi 2013. május 19. 10:08
  „45. Bcsabi75 2013.05.19. 09:33
  Egyébként meg visszakérdeznék? Honnan az információ, hogy "Még állami tulajdonú mezőgazdasági szférában dolgozókat is lecserélték és fideszes pártkatonákat ültettek mások helyére. A cél annyi volt csupán: jobboldali legyen." ??? Lista készült? :D”
 • 47. hagymi 2013. május 19. 10:03
  „45. Bcsabi75 2013.05.19. 09:33
  A tegeződés, illetve a nem tegeződés úgy gondolom nem kor függvénye.
  Honnan lehet tudni, hogy ki a baloldali? Valóban, ez nincs senkire ráírva, vagy nincs senki megjelölve, és még lista sem készül erről. A megnyilvánulásokból azonban erősen lehet erre következtetni. Elég az utcán találkozni egy ismerőssel, aki megosztja velünk véleményét, vagy családtag, aki közszférában dolgozik, vagy annak ismerőse, vagy akárki. Az információk, vélemények bizony így kerülnek felszínre. És mint látjuk és tudjuk, hogy hová sorolandók nézeteik, illetve párt szimpátia terén a különböző újságok, annak hírei, kommentelők, vagy városok, vagy sorolhatnám , pedig ezekről sem készül lista. Ilyen egyszerű.
  Véleményem, a 2010-es tisztogatás kevés volt. Valószínűleg itt Szegedre gondolok. :)”
 • 46. Bcsabi75 2013. május 19. 09:35
  „44 Figyelő: Tudod, írtam konkrét tényeket a Fidesz Rabló - Maffia kormányára, de a delmagyar.hu cenzúra nem jelentette meg.

  Különben, ha gondolod: www.szembesites.blog.hu”
 • 45. Bcsabi75 2013. május 19. 09:33
  „43 Tisztelt Hagymi!

  Tudja a kommentelőből nem derül ki a kor! Éppen ezért elnézését kérem, ha ebből a szempontból megsértettem Önt!

  Mindazonáltal, hogy egyéb felvetéseire is válaszoljak. Tudja a baloldali kommentelők nem jönnek itt az 1998-2002 korszak bűntetteiről. Pedig lenne miket sorolni. A baloldali kommentelők a jelennel foglalkoznak és nem a múlt sérelmeit hozzák fel egyfolytában! Tudja, amikor mi érvelünk, akkor a jobboldali kommentelők más eszköz nem lévén újfent csak rágalmazásokat írogatnak. Ezzel a baloldalról szavazókat nem szereznek, sőt erősítik őket abban, hogy 2014-ben elmenjenek szavazni és a baloldal jelöltjére voksoljanak!

  Tisztogatásokról annyit, hogy a Fidesz ugyanazt megcsinálta 2010-ben. Még állami tulajdonú mezőgazdasági szférában dolgozókat is lecserélték és fideszes pártkatonákat ültettek mások helyére. A cél annyi volt csupán: jobboldali legyen. Erre is tudnék egészen konkrét példát mondani!
  Közszféra: Honnan tudja ki a baloldali? Listát vezetnek talán? Ha nem tudná ez törvényellenes, csalás kategória. Tudja, hogy egy ilyen ügy már btk hatáskör?

  Tisztelettel,

  Bcsabi75”
 • 44. Figyelő 2013. május 19. 09:24
  „Ez a nagyra törekvő Bajnai tegnap Miskolc városában kampányolt.
  A nagyra törekvő úgy lopatta be magát a Miskolci Sportcsarnokba, és kifelé is a "művészbejárót" használta!
  A nagyra törekvőre nem sokan voltak kíváncsiak, a küzdőtéren voltak annyian amennyien voltak, kb. 200 ember.
  A nagyra törekvő nem volt hajlandó az MTV riporterhölgyének tisztességes kérdéseire válaszolni!
  A nagyra törekvő nem vette át egy élő libát, pedig ez a liba legálisan került volna hozzá, nem úgy mint a Hajdú Bét időkben!

  42!
  Akkor hol a bizonyíték a FIDESZ általad leírt "rabló - maffia kormányzására"?
  Te amit leírtál, az nem más mint egy ócska, gyenge szellemi szintre valló vörös mocskolódás, rágalmazás!
  Nem lehet büszke rád az a politikai csoport, ahova tartozol!
  Tudod, a bizonyíték nélkül rágalmazókat a bíróság elé is citálhatják!
  Abban az esetben ha konkrétan tudsz valamit, tegyél feljelentést, mert ha nem, akkor megvalósítod a bűnpártolást!”
 • 43. hagymi 2013. május 19. 09:05
  „42. Bcsabi75 2013.05.19. 08:41
  Ha már tegeződünk, - bár ezt senkinek nem ajánlottam meg- akkor a rögeszmés kifejezés oda-vissza is működhetne. Te a baloldalért ágálsz, én a jobb oldalért. Nem gondolnám, hogy ezért bárkit minősítened kellene!
  Szerinted akik most helyzetben vannak, azaz munkával rendelkeznek és baloldali érzelműek talán jobb oldalra szavaznának? ???? NEM!!!! És ha munka nélkül maradnának továbbra sem . Tehát a szavazatszám ugyanannyi. Hát akkor, legyen csere! A közszférában még mindig a baloldal van túlsúlyban, (mivel annak idején a tisztogatás eredménye ez lett) és minden további nélkül felveszik a fizetésüket, miközben fröcsögnek ezerrel a munkáltatójukra, kormányukra. Adják át helyüket az utcán munkáért sorban álló, annak idején elzavart jobb oldaliaknak.”
 • 42. Bcsabi75 2013. május 19. 08:41
  „41 hagymi: Miből gondolod? Nem tudsz logikusan gondolkodni? Tudod, ha többen vannak azok, akik a Fidesz rabló - maffia kormányzása miatt egzisztenciájukat vesztett szavzók elmennek szavazni, valószinű nem a Fideszre voksolnak 2014-ben.

  Úgy beszélsz mintha nem lennél teljesen ép. Tudod, most 2013 van. 2002 elég rég volt. Csak a múltban tudsz élni? Kétharmadotok van. Nem tudtok mégsem eredményt elérni?

  Még valami: nincs neked véletlenül rögeszméd? Gyurcsány - Bajnai fóbia. Újklinika tudod merre van? Szerintem kérj beutalót, a pszichiátriára rögeszme és téveszme gondok miatt. Hátha segítenek rajtad!”
 • 41. hagymi 2013. május 19. 08:01
  „"Sokkal többen vannak azok, akik a Fidesz féle pártkatonák miatt érdeküket, egzisztenciájukat vesztették."
  És remélem még sokkal többen lesznek! Az mszp 2002-től igen nagy tisztogatást végzett, ideje lenne már ezt teljesen visszafordítani!
  Remélem 2014-től a győztes FIDESZ ezt a problémát megoldja és jobb oldali érzelmű embereket hoz helyzetbe, az ilyen gyurcsány, bajnai, meg egyéb féléket végleg lesöpri!”
 • 40. Besenyő_Pistabácsi 2013. május 19. 07:55
  „Ez teljesen pártfüggetlen megállapítás : "A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben előforduló anyag a Világegyetemben. " -

  Thomas Alva Edison”
 • 39. SP 2013. május 19. 07:53
  „Gordonból
  nem lesz népi hős, mint Ludas Matyiból.

  A történet másról szól, most nem jön be.”
 • 38. laca100 2013. május 19. 07:36
  „Szerintem meg mindegyiket el kellene zavarni! Hulladék az összes.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ pénteki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a május 17-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom