Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Bajnai: állítsa meg a kormány az ország elszegényítését!

A Fidesz az adóemelés kormánya - mondta a volt miniszterelnök egy pénteki veszprémi fórumon.
Állítsa meg a kormány azt a politikát, ami az ország elszegényedéséhez vezet - szólított fel Bajnai Gordon volt miniszterelnök egy Veszprémben rendezett pénteki fórumon.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója a Magyar Szolidaritás Mozgalom meghívására érkezett Veszprémbe, ahol a mozgalommal közösen tartott fórumot.

Mint mondta, a Fidesz az adóemelés kormánya, amely olyan egykulcsos adót vezetett be, amitől a lakosság kétharmadának a bére kevesebb lett.

Eljött az ideje, hogy akár innen, Veszprémből is felszólítsuk a kormányt, hogy állítsa meg azt a politikát, ami Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot idén is zsugorodásba taszítja - jelentette ki.

Bajnai Gordon felszólította a kormányt arra is, hogy csökkentse a vállalkozók minimálbérre rakódó terheit, növelje meg a munkanélküli segély időtartamát három hónapról legalább hat, de inkább kilenc hónapra és módosítson az egykulcsos adón.

Itt az ideje, hogy a kormány beismerje - ugyanúgy, mint a tandíj, a választási regisztráció és más kérdések kapcsán -, hogy kártékony politikát folytat és változtasson azon, amíg nem késő. Legalább állítsa meg a visszaesést, "aztán majd 2014-től remélem, újra be tudjuk indítani a növekedés motorját, s Magyarországot újra el tudjuk indítani felfelé" - fogalmazott.

Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke közölte: tarthatatlan az az állapot, hogy az állam a munkavállalók egy részét rabszolgának tekinti, s a teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkásokat a minimálbér alatt fizeti. Ezt azonnal orvosolnia kell a kormánynak - jelentette ki.

Az MTI azon kérdésére, hogy mely szervezetekkel képzelhető el részéről a kormányalakítás, Bajnai Gordon azt válaszolta: neveket nem tud mondani, csak elveket. Most nem az a dolguk, hogy pozíciókat osztogassanak el egymás között, hanem hogy összefogják a minden rekordot felülmúló számú bizonytalan választót. Garanciát kell adni, hogy a politika becsülete helyreállítható, valamint világos, közérthető programmal kell elmagyarázni, hogyan akarják a választók életét hosszú távon javítani.

Koalíciót azzal lehet kötni, akiknek ehhez megvan a megfelelő támogatottságuk, reális, szakszerű programjaik vannak és készek vállalni a garanciákat az új korszakhoz.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezete a helyszínen demonstrált a rendezvény ellen, mintegy tíz tiltakozó várta az Együtt 2014 képviselőit.

Olvasóink írták

 • 7. vélemény 2013. január 20. 20:46
  „A libatenyésztők kisemmizéséhez Gordonnak semmi köze?”
 • 6. x 2013. január 19. 16:16
  „5. Qllancs, nincsen olyan, és emiatt marad minden 2014-ben úgy, ahogyan most van. Hozzá lehet szokni.”
 • 5. Qllancs 2013. január 19. 09:49
  „T. 1---4 Vegyétek le a narancsos szemüvegetek !
  Ki az ma Magyon aki jó lenne, alkalmas lenne orbán és kompániáját MENESZTENÉ !!! ??”
 • 4. jozko 2013. január 18. 22:32
  „Most a pihenőidőszakban becsempészett egy-két nyuszit a kalapjába - és készül látványosan előhúzni!
  Bajnai úr, a magyarok már nem érik be üveggyöngyökkel - egyszer már besült az Önök mutatványa !
  Elismerem, ingyen vitte a balhét - átmenetileg.

  Nem lesz rá szükség még egyszer.
  Úgy értem, annyira nem szegény az ország, hogy ne tudjon egy e r e d m é n y e s e n dolgozó miniszterelnököt megfizetni...
  Most az jönne, hogy Ön teljes / ingó és ingatlan! vagyonával feleljen azért, amit tesz, vagy amit megtenni elmulaszt!
  Így lenne igazságos!
  Az önök elfuserált varázslataiba százezrek belerokkantak: vagy tessék letenni a biztosítékot - vagy tessék abbahagyni a hülyítést és elhúzni innen...”
 • 3. kipkop 2013. január 18. 22:22
  „Csúsztatásban kiváló, miniszterelnöknek gyenge.”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. január 18. 20:53
  „liba ész, azt hittem csak gágog, de ugatni is tud...meg hazudni”
 • 1. szentmiki 2013. január 18. 20:13
  „ez még szabadlábon?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt T. Bruder Katalin

A Ferenczy Noémi-díjas restautrátorművészt január 15-én, kedden érte a halál. Tovább olvasom