Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Bajnai az ˝Orbán-Simicska-ház trónfosztását˝ sürgette volna

165 évvel 1848 után újra a szabadság és az alkotmányosság felszámolása miatt kell aggódni Magyarországon az alaptörvény hétfőn elfogadott negyedik módosítása miatt.
A mielőbbi kormányváltás szükségességéről szólt volna Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője március 15. alkalmából tartott rendezvényükön, ha azt az országban kialakult ítéletidő miatt nem kellett volna lemondani.

Ezt a volt kormányfő újságíróknak mondta azt követően, hogy szövetséges politikustársaival virágokat helyezett el a tervezett demonstráció helyszínén, a budapesti Március 15. téren álló Petőfi-szobor talapzatán.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott, 165 évvel 1848 után újra a szabadság és az alkotmányosság felszámolása miatt kell aggódni Magyarországon az alaptörvény hétfőn elfogadott negyedik módosítása miatt. Mint mondta, ennek megakadályozása érdekében minél gyorsabban meg kell fosztani trónjától az "Orbán-Simicska-házat".

A politikus szerint Magyarországon jelenleg egy olyan rezsim uralkodik, amely alattvalóknak és nem polgároknak tekinti a lakosságot. Úgy vélte, a legutóbbi alkotmánymódosítás is ezt támasztja alá, hiszen azáltal a kormánytöbbség a jogállamiság felszámolása mellett bűnösként tekint a hajléktalanokra, vasfüggöny mögé zárja a diákokat és beleavatkozik a családok életébe.

Ez a rezsim akadálya a kiegyezésnek, annak, hogy magyar a magyarnak barátja legyen, így hát minél hamarabb le kell győzni, el kell űzni a kormányt! - hangsúlyozta az ellenzéki pátszövetség vezetője.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség megemlékezésén mintegy félszáz érdeklődő jelent meg, Bajnai Gordon mellett Szabó Tímea, Jávor Benedek, Juhász Péter, Kónya Péter és Szigetvári Viktor, a szervezet társelnökei helyeztek el virágot a Petőfi-szobor talapzatánál.

Olvasóink írták

 • 4. csergemerge 2013. március 16. 11:20
  „Az alkotmánymódosítás - nagyon helyesen - megnevezi a kommunista diktatúra bűneit. Valószínűleg ez idegesíti leginkább a magukat baloldalinak kommunikáló alakulatok mindegyikét. Pedig a leírás tényszerű, igaz és pontos. Az igazság fáj nekik.”
 • 3. kontrapista 2013. március 16. 08:23
  „2.történész
  Mit is akartál mondani ?
  Tegyél még egy kísérletet és fogalmazd újra !”
 • 2. történész 2013. március 15. 19:02
  „Ez a hóvihar megmutatja mi emberek mennyit érünk urainknak.A 4-5 milliárdos éves jövedelmű minden megrendelést megkapó urak egy fillért sem áldoznak azért,hogy legyen üzemanyag a hókotróknak, mentőknek..nem nekik csak a több kell még akkor is ha halálukig a már meglevő pénznek 5°sem tudja elkölteni.
  Kirúgták a szakembereket-mondván nyugger legyen,és ismét a 701 es évekhez hasonló párt katonák jkerültek az élra minimális tapasztalattal.”
 • 1. papika56 2013. március 15. 17:11
  „Sajnos igaza van ! Nem a hóvihar a legnagyobb gond ma Magyaro,on. Ha nem az orbán diktatúra !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: a mai napon nem lehet politikai szónoklatot tartani

A DK közölte, nem akarnak szónokolni, és arra szólított fel, hogy még zárt helyen se tartsanak… Tovább olvasom