Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Bajnai: egy normális országban a választás a demokrácia közös ünnepe

Bajnai Gordon szerint "egy normális országban" a választás a demokrácia közös ünnepe, de az országjárásán és az általa szombaton Fóton tapasztaltak azt mutatják, hogy Magyarországon sok mindent "a fortélyos félelem" igazgat, nem ritka a megfélemlítés, és az sem, hogy fideszes vezetők visszaélnek a hatalmukkal.
Az Együtt-PM szövetség vezetője erről a fóti Fáy András általános iskola előtt beszélt, ahová a barátságos focimeccsre érkező politikusokat, köztük őt sem akarták beengedni, mint ahogy a nézőket és az újságírókat sem.

A pár tucat ember a portást félretolva végül mégis bement, mondván: érvényes szerződése van a helyi teniszklubnak a tornaterem bérlésére az iskolával. Ezt az intézmény alkalmazottja az igazgatóra hivatkozva cáfolta, majd rendőrt hívott. A rövid időn belül kiérkező járőrök ellenőrizték a terembérleti szerződést, amelyet rendben találtak, majd meghallgatták a portásnőt, illetve néhány jelenlévőt, azután távoztak.

Bajnai Gordon a történteket a meccsre érkező játékosoknak, érdeklődőknek, újságíróknak a még zárt kapuk előtt állva úgy kommentálta, mint látható, Fóton is megérett a helyzet a változtatásra, olyan polgármester kell a település élére, aki az ellenfelet is becsüli.

A hatalommal való visszaélésre példának állította, hogy "ellenfelei" az abonyi kampánygyűlése előtt körbetelefonáltak az érdeklődőknek azzal, egy órával később kezdődik a program, emiatt hatvan ember egy órát késett.

Bajnai Gordon kérdésre válaszolva a Nemzeti Választási Bizottság szombati döntésével kapcsolatban, amely szerint a választópolgárok megtévesztésére alkalmas, hogy az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP "Összefogás Pécsért, Baranyáért" szlogent használt az egyik közösségi oldalon, azt mondta: egyelőre nem ismeri a döntést.

Az őszödi beszéd kiszivárogtatására vonatkozó kérdésre azt mondta: Őszödről már nem akar beszélni, az a múlt, inkább a jövőről szeretne, de beszélhetnek például Paksról, Felcsútról vagy "Simicska milliárdjairól" is.

A focimeccsre érkező Takács István - aki a baloldali összefogás színeiben indul Fóton a vasárnapi megismételt időközi polgármester-választáson - azt mondta, a fóti teniszklub barátságos focimeccsre hívta meg a helyi női focicsapatot és több közéleti személyiséget, s mivel a bérleti szerződésben nem szerepel semmilyen kizáró ok (tehát a rendezvényt nem zártkörűre tervezték), csatlakoztak a kezdeményezéshez MSZP-sek és mások is.

Az MTI úgy tudja, hogy a kötetlen szabadidős programra Takács István, illetve az összefogás térségbeli országgyűlési képviselőjelöltje, Szabó Imre invitálta meg a városban reggeltől tartózkodó (előtte Fót alagi részét bejáró) volt miniszterelnököt. A programot a szórólap tanúsága szerint előre meghirdették, s mint azt Takács István mondta, péntekig semmi nem utalt arra, hogy a tanítási időn kívül az iskolát működtető önkormányzat visszakozott volna. Pénteken is csupán "kósza hírek" érkeztek arról, lehet, hogy mégsem tarthatják meg a meccset, de az írásos engedélyt senki sem vonta vissza - tette hozzá, kiemelve: "nem politikai, hanem sportrendezvényről van szó".

Szabó Imre, a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt, felvetve: miért ne lehetne egy barátságos meccsen megmutatni, hogy egy kampány "nem csak ordítozásból állhat". A játék megakadályozására irányuló törekvést "pitiáner dolognak" nevezte.

A meccs rendben véget ért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: nem lehet minden esetben erőltetni az iskolai integrációt

Javítóintézetben a helye azoknak a gyerekeknek a Jobbik szerint, akik nem tudnak beilleszkedni, vagy nem tartják tiszteletben társaik és tanáraik jogait. Tovább olvasom