Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Bajnai: egy szűk érdekcsoport foglyul ejtette az államot

A volt miniszterelnök azt mondta, Magyarországon 2010 óta olyan új típusú korrupció van, amely a hivatalnokok megvesztegetése helyett a döntéshozói pozíciók birtoklására épül.
Bajnai Gordon szerint egy szűk, a Fidesz élvonalához közvetlenül és évtizedek óta kötődő érdekcsoport a kormányt, a parlamenti többséget, a hatóságok és az állami vállalatok jó részét is befolyása alá vonta, foglyul ejtette.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője erről az általa létrehozott Haza és Haladás Alapítvány rendezvényén beszélt szerdán.

A volt miniszterelnök azt mondta, Magyarországon 2010 óta olyan új típusú korrupció van, amely a hivatalnokok megvesztegetése helyett a döntéshozói pozíciók birtoklására épül. "A korrupció ma már nem a demokrácia és a piacgazdaság káros mellékterméke, hanem egy tekintélyelvű és államkapitalista rendszer kiépítésének legfőbb eszköze" - jelentette ki.

Hozzátette: az Orbán-kormány a földbérleti és a trafikpályázatokkal már a rendszer működtetőinek, "kisrészvényeseinek" kifizetését is megkezdte.

Olvasóink írták

 • 3. majzik 2013. május 30. 09:25
  „B-meg, Te meg a libásokat !”
 • 2. csergemerge 2013. május 29. 17:49
  „BG-nak nem erkölcsi fenntartásai vannak: az a baja, hogy ez egy másik szűk érdekcsoport, nem ugyanaz mint három éve...:)”
 • 1. jozkó 2013. május 29. 17:07
  „"Túszdráma" ?
  Én nem egészen így gondolom, de ha Bajnai úr ragaszkodik az elgondolásához, azt kell mondjam, a túszok /évtizedek óta.../ ugyanazok, csak a "fogvatartók" változtak / őt is beleértve/ - zsebre tömték a "váltságdíjat"
  és átadták a helyüket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezren gyújtottak gyertyát az eltűnt hegymászók emlékére

13 városban emlékeztek meg Erőss Zsoltra és Kiss Péterre. Tovább olvasom