Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Bajnai fizetése: 1 Ft

Csütörtökre lesz készen Bajnai Gordonnak az a politikai nyilatkozata, amelyet a kormányfő-jelölt az MSZP és az SZDSZ parlamenti frakcióinak ad át aláírásra.
Bajnai Gordon a nyilatkozat aláírása mellett azt szabta feltételül a jelölés elfogadásához, hogy szabad kezet kapjon a válságkezelésben fontos miniszteri tisztségek és egyéb személyi posztok betöltésében.

A Független Hírügynökség értesülései szerint Bajnai Gordon már tárgyal a lehetséges jelöltekről, a például a pénzügyminiszteri és a gazdasági miniszteri posztok esetében.

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön adja át az MSZP és az SZDSZ parlamenti frakcióinak azt a politikai nyilatkozatot, amelyben legfontosabb intézkedései és tervezett programjának fő elemei szerepelnek majd. Bajnai Gordon azt reméli, hogy ezt a nyilatkozatot a két frakció többsége aláírásával elfogadja, és tartja is magát ahhoz, annak ellenére, hogy a jelölt tisztában van vele: mindkét frakcióban vannak olyan képviselők, akik nem támogatják.

Bajnai Gordon már hétfői nyilatkozatában is leszögezte: "addig és csak addig" vállalja a miniszterelnökséget, amíg programja mögött parlamenti többség is lesz.

Egyforintos kormányfő

Bajnai Gordon havi egy forint fizetésért lesz kormányfő - erősítették meg a politikus környezetéből több internetes portál keddi értesülését. Bajnai Gordon vagyonnyilatkozata szerint gazdasági miniszterként havonta bruttó 1.296.300 forintot keresett.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sem tartotta meg kormányfői fizetését. Vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy kormányfőként 1.507.400 forintot keres havonta, de ezt az összeget minden hónapban jótékony célra ajánlja fel.

Olvasóink írták

139 hozzászólás
 • 139. Riri 2009. április 03. 16:26
  „BambinaXX138.Köszike,de sajnos szerintem nem lesz itt semmi.Mindenki neten a forumokon adja ki magából a mérget és nem ott ahol kellene.Nekem van gyermekem de ha úgy kívánja a helyzet biztos mennék,de amikor oda érnék egyedűl maradnék!!!!”
 • 138. bambinaXX 2009. április 02. 23:44
  „122. Riri! Annyira egyetértek veled!!!!!”
 • 137. Hunter81 2009. április 02. 14:50
  „Bajnai fizetése 1 Ft. A fizetés után elég sok adót kell fizetni. Viszont a tisztelet díj után nem kell vagy legalább is nem annyit, tehát azt kap, valószínűleg milliós nagyságrendben.”
 • 136. Power 2009. április 01. 10:43
  „Jobban örülnék egy olyan miniszterelnöknek, aki tiszteli és értékelni tudja a fizetését, de tudja, hogy meg kell érte dolgozni.”
 • 135. trixi11 2009. április 01. 10:41
  „Power
  Természetesen ezt nem is kérdőjeleztem meg!”
 • 134. Diaz 2009. április 01. 10:41
  „Nyilván nem az ország két szép szeméért csinálja, ezt mindenki tudja...de neki legalább elég a többi "juttatás"...ennyivel is több marad. A szomorú, hogy a többi képviselő is ugyanígy csinálja...többeknek kellene követni az 1 Ft-os fizetést, ha lenne lelkiismeretük.
  Amúgy arról kellene népszavazást indítani, hogy minimálbért kereshessenek a politikusok. Ha jól tudom lakást kapnak, ingyen használhatják a tömegközlekedési eszközöket...máris sokkal jobb helyzetben lennének, mint számos magyar család.”
 • 133. kissarpad1956 2009. április 01. 10:35
  „Az igaz hogy fizetése 1Ft ,de a prémiumok,meg a jutalmak kitesznek több milliót!! Erről halllgat az előrejellzés.Többi illetmenyről ne is beszéljünk az csak jön!!”
 • 132. Power 2009. április 01. 10:34
  „trixi11! Amit 7 év alatt felvettek fizetést, azt sem érdemlik meg. Pedig mi jól megfizettük őlket!”
 • 131. trixi11 2009. április 01. 10:24
  „Azért dobták be ezt az 1ft-os fizetés témát, hogy a balga nép szemében jó fényben tüntessék fel Bajnait! Sajnos sokan be is dőlnek ennek, mert annyira jó szándékúak, hogy nem feltételezik, milyen ocsmány módon nyúlják le az állami pénzeket!”
 • 130. Power 2009. április 01. 10:12
  „Ez az utolsó lehetőség a magyar emberek előtt, hogy maguk, közvetlenül gyakorolják alkotmányo s jogaikat és kiköveteljék az előrehozott parlamenti választásokat!.Nem csak Budapesten, hanem vidéken is!
  Ha ezt elmulasztjuk, mint ahogy tettük, az őszödi beszédkor, vagy amikor Gyurcsány beismerte, hogy túlköltekeztek, akkor újabb egy év "szarakodás" következik, amelynek eredménye már most borítékolható az elmúlt 7 év tapasztalataiból kiindulva.”
 • 129. IVY 2009. április 01. 10:08
  „Igen Riri!
  Pörzse is mondta tegnap az ECHO TV-ben!!!!!!!!!!!”
 • 128. face 2009. április 01. 10:01
  „1forint.Uram atyám,ennyi pénze se apámnak,se anyámnak,tán még a királynak se volt......”
 • 127. Riri 2009. április 01. 09:46
  „A promenád.hu- olvasom,hogy április 05-én tüntetés lesz a Budapesten a Hösök terén,ellehet menni és érvényt szerezni!”
 • 126. comet 2009. április 01. 09:32
  „néhányan tán azt hiszik, hogy Bajnai azért lenne jó miniszterelnöknek, mert profi üzletember, mivel hogy gazdag, és ezért ért a gazdasághoz.
  Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Bajnai, Gyurcsány, Kóka félék nem a gazdasági profizmusukkal gazdagodtak, hanem gátlástalanságukkal, politikai funkcióikkal összeférhetetlen cselekmények által, melyekért egy valódi demokráciában több éves kényszerszanatóriumi (rácsos ablakú) pihentetésre is utalhatnák őket.
  Ezen gyarapodás 2fő típusa: csődbe viszem - megveszem olcsón - eladom drágán típusú, és állami remdelésekkel garantálom a nyereséget. A társadalom számára mindkét tevékenység nagy károkat okoz, és összeférhetetlenség ill. hűtlen kezelés miatt szigorúan büntetetendőnek kéne lennie. Bajnai volt ugyanakkor az EU források egyik elosztója is, ami megint csak súlyos visszaélésekre ad lehetőséget ha nem megfelelő kezejben van.Az ország jelenlegi állapotáért ők és a hozzájuk hasonlóan tisztességtelenül, a társadalom kárára gazdagodó szélhámosok a felelősek.”
 • 125. cyt 2009. április 01. 09:27
  „strovachek - már az évszámok következetes összekeveréséből is látható, hogy (1) te nem Magyarországon éltél az elmúlt 20 évben, (2) és te mindig is a HIVATALOS magyar sajtót olvastad, ami észvesztően ultraliberélis volt mindig, amióta az SZDSZ olyan pofára esett 1990-ben. Téged sem engednélek soha a kormányzás közelébe, mert nálad is sokminden fontosabb, mint egy nemzet felemelkedésének szolgálata.”
 • 124. cyt 2009. április 01. 09:19
  „Egy pillanatig sem hatódok meg azon a kijelentésen, hogy sem Gy.F. eddig, sem B.G. ezután nem fog felvenni a miniszterelnöki munkáért egyetlen fillért sem. Ha nekem más csatornákból csak a fele (vagy tizede!!!) befolyna havonta, mint ennek a két embernek (vagy még legalább 100 haverjaiknak), akkor én sem tartanék igényt "állami alamizsnár". Itt nem ezt kell nézni, hanem azt, hogy (1) Gy.F eddig mit is tett (csődbe vitt egy prosperáló, példának állított országot), illetve (2) mire "vindikálja" magának a jogot mindkét ember (arra, hogy a náluknál nagyságrendekkel szegényebbeket még tovább és még jobban kifosszák). Az én szememben pofátlanság ilyenkor arról írni (és beszélni), hogy ezek azemberek "milyen megértők és önfeláldozóak, még a jogosan járó fizetésüket sem veszik fel". Hát éppen ez bizonyítja azt, hogy MINISZTEREK, hogy nem a NÉP érdekét szolgálják - hiszen teljesen függetlenek a néptől, a nemzetteől - , hanem annak a pénzvilágnak és nagytőkének a szolgái, akik számukra akkora napi apanázst biztosítanak, hogy az alamizsna szinten álló havi fizetésükre már nincs is szükségük.”
 • 123. Riri 2009. április 01. 09:17
  „Nekem se kellenne a sz... 1,5 milla ha 100 milliárdom lenne, több cégem ,rahedli osztalék és még amiről nem tudunk!!!”
 • 122. Riri 2009. április 01. 09:13
  „Válság van !? a megszórítást kezdjék magukkal!
  1., Az összes politikus,elnök,polgármester...,havi nettó 200.000Ft fizetést nekik véglegesítve!!
  2., Szolgálati autó,szolgálati lakás megvonásra kerűljön
  3., Különböző juttatások megvonnásra kerűljön
  4., Aki a parlamentből kivonul 50% fizetés megvonás
  5., A parlamenti képviselők számát 50% csökkentsék”
 • 121. Power 2009. április 01. 07:59
  „Gyurcsánynak sem volt szüksége a miniszterelnöki, pártelnöki fizetésekre, mert a nagy "lé más csövön keresztül" dőlt neki. Elajándékozta a fizetését, de nem is tett le semmit az asztalra, csak államadósságot. Szórta az adófizetők pénzét mint egy részeg tengerész.
  Azt sem tudják ezek, hogy mit jelent 70-80 000 Ft-ból megélni, de azt sem, hogy mit jelent a nyugdíj a nyugdíjasnak. Fizetnek ők nyugdíjjárulékot egyáltalán? Szerintem nem. A nyugdíj nem is kell nekik, a százmilliókból vígan élik életüket.
  Hiába a gazdagság nem jelent tudást, de erkölcsöt sem. A kecskére bíztuk a káposztánkat.”
 • 120. Wini 2009. április 01. 07:51
  „Kedves strovachek: Tévedésbe vagy nagyon itt még nem választott miniszter elnököt a nép soha a "szabad választások???" ők maguk közt választanak a kormányban ,,, nem a nép választ és nem is a nép dönt,, ha így volna akkor nem így állnánk....”
139 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai lesz az MSZP elnöke?

Részsikert érhet el Gyurcsány Ferenc az MSZP vasárnapi tisztújításán, a Hírszerző értesülései… Tovább olvasom