Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: a ˝tahópolitikát ˝ a Fidesz honosította meg Magyarországon

Szerinte Magyarországon a politikai kultúra sokkal mélyebben van, mint ami jó érzést okozna Magyarország polgárainak.
Bajnai Gordon szerint Magyarországon a politikai kultúra sokkal mélyebben van, mint ami jó érzést okozna Magyarország polgárainak, de "ezt a fajta tahópolitikát Magyarországon a Fidesz, a Fidesz választási korifeusai honosították meg".

Az Együtt-PM választási szövetség vezetője erről más témában tartott pénteki sajtótájékoztatóján beszélt azután, hogy több kérdést is kapott a vasárnapi szobordöntéssel kapcsolatban, melyet a kormánypártok élesen elítéltek és erre szólították fel az ellenzéki pártokat is.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott: "a sok erkölcscsőszi" felszólalást, amit az elmúlt napokban érzékelt, nem tapasztalta, amikor "minden sarkon akasztófával várják" a tüntetők, ha bárhová utazik.

Hozzátette: Baján pedig bebizonyosodott, hogy a Fidesz folytatta a "tahópolitikát" Teket Melinda ellen, amikor egy Zsigó Róbert helyi fideszes polgármesterhez személyesen köthető portál gyalázta nőiségében az időközi választás közös baloldali jelöltjét. "Ezt a fajta tahópolitikát Magyarországon a Fidesz, a Fidesz választási korifeusai honosították meg, ami nagyon rosszat tesz a magyar politikának" - fogalmazott Bajnai Gordon, aki szerint erre a helyes válasz az, hogy visszatérnek a helyes politikai kultúrához, ahol mindenkinek van lehetősége elmondani a véleményét.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Roland1000 2013. október 07. 21:32
  „"Szerinte Magyarországon a politikai kultúra sokkal mélyebben van, mint ami jó érzést okozna Magyarország polgárainak."

  Ezt a finom fogalmazást...:))

  Mivan! Mi van? (42.)”
 • 49. Rozsdás 2013. október 06. 21:30
  „Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország, de piacgazdaság és polgári demokrácia hős bajnokai - napjaink politikus bűnözői - a fejlődést és a szabadságot hozták el nekünk 1989-ben. Minden rosszért a kommunisták felelősek, minden baj forrása az előző rendszer. Nem kezd kicsit unalmas lenni a folytonos kommunistázás? Eltelt 23 év. Itt az idő, hogy szembesítsük a velejéig korrupt politikai elitet a saját hazugságaival. Folyton azt harsogják a történészek és a véleményvezérek, hogy a Kádár-rendszer kölcsönökből tartotta fent magát és a szocializmus jóléti intézkedései miatt ilyen magas az államadósság. Tény, hogy a Kádár-rendszer a 70-es évektől fogva nyugati kölcsönöket vett fel (egészen addig önerőből épült és erősödött az ország), de a kölcsönökből fenntartottak és fejlesztettek egy világszínvonalú mezőgazdaságot, volt iparunk, ezrével épültek a lakások, házak, működtek az iskolák és még kultúrára, sportra is bőven futotta. 1989-re Magyarország külső adóssága bruttó 21 milliárd USD volt. Erre akkor azt mondták, hogy a rendszer fenntarthatatlan, gazdaságilag életképtelen. 23 év kapitalizmus után országunk külső adóssága bruttó 265 milliárd USD lett, azaz megtízszereződött az adósság. A gyárakat viszont privatizálták, a mezőgazdaságot szétverték, az iskolák egy jelentős részét bezárták, a sport és a kultúra úri kiváltság lett. Akkor melyik rendszer az életképtelen? De nézzük tovább a hazugságok sorát! Azt állítják a mostani hatalom tollnokai, hogy a szocializmusban elért teljes foglalkoztatottság hamis illúzió volt, mert a munkanélküliség a gyárkapun belülre került. Elismerjük, valóban voltak olyan emberek, akik látszattevékenységet folytattak munkavégzés címszó alatt. Ezek az emberek már 1988-89-ben munkanélküliek lettek, számuk kb. 30.000 főre tehető. (Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a munkaerő eloszlás racionalizálásával valószínűleg ez a 30.000 fő is biztosan tudott volna rövid időn belül igazán hasznos munkát találni). 1989-es szinthez képest javult Magyarországon a foglalkoztatottság aránya? A válasz: NEM! 2012-ben 490.000 fő volt a nyilvántartott munkanélküliek száma, ami a valóságban jóval több lehet, mivel sokan nem regisztráltatják magukat a munkaügyi hivatalban.

  Ez volna tehát a fejlődés? A ,,majdnem teljes foglalkoztatottságból" több százezres nagyságrendűre duzzasztani a reménytelenségben élő munkanélküliek táborát? Másfél millió munkahely szűnt meg a privatizáció és a vadkapitalista gazdaságpolitika következtében, és még van merszük azt állítani, hogy a mostani bankárdiktatúra működőképesebb, mint a korábbi rendszer?! Az már csak hab a tortán, hogy a kommunistákat vádolják a demográfiai katasztrófa miatt is. Természetesen a tények megint mást mutatnak, hiszen aki veszi a fáradságot és megnézni a hivatalos adatokat, az láthatja, hogy 1989-ben 10 millió 374 ezer fő volt Magyarország népessége, a kapitalizmus 23 éves ,,teljesítménye" pedig 9 millió 941 ezer főre redukálta ezt a számot. Ha pedig szemügyre vennénk a lakáshelyzetet, ami állítólag olyan katasztrofális volt a Kádár-rendszerben, megint csak azzal szembesülnénk, hogy a jobboldali és balliberális véleményvezérek megint csak nem mondanak igazat: a Kádár-rendszer utolsó, gazdaságilag legrosszabb évében is 51.500 db újépítésű lakát adtak át, 2012-ben már csak 12400-et. Befejezésül pedig álljon itt két adat, ami talán elgondolkodtatja a kedves olvasót arról, hogy vajon mi, radikális baloldali érzelmű emberek hazudunk-e Önöknek, nektek, vagy pedig a sajtó: 1989-ben 225.000 bűneset történt, 2012-ben 430.000. Ennyit a közbiztonságról. 1978-ban az egyedül élő átlagos keresettel rendelkezők a fizetésük 20%-át költötték rezsire. Ez a szám ma 80%. Mindezt nem azért írtuk le, hogy nosztalgiázzunk, múltba révedjünk és a régi szocializmus után sóvárogjunk. (bár rengetegen vannak azok, akik visszasírják a Kádár-rendszert). A célunk az volt, hogy felébresszük az emberekben a kételkedés halvány szikráját a bankárok, oligarchák, és más népnyúzók által irányított agymosó média hazug szavaiban.”
 • 48. szabójóska 2013. október 06. 18:58
  „Nincs senkivel szemben fóbiám, De Bajnainál sok alkalmasabb ember van, akinek pozitiv hozzáállása van a valósághoz. Nekem úgy tűnik elvesztette a realitás érzékét. Aki ilyen performanszokban vállal részt attól félni kell. Botka úriember volt most is. Ö soha sem tahózott pl. Ez a különbség. De aki híve szavazzon Bajnaira. Soha nem járt Szegeden amikor miniszterelnök volt.Botka nem szövetkezett Dopeman szintű emberekkel.,akik a lengyel szolidaritás zászlaját ellopták és annak leple alatt anarchiába visznek.Akik másnapra ott hagyták.
  Kár a Btk-val ijesztgetni, de ez is tipikus.”
 • 47. Bcsabi75 2013. október 06. 15:28
  „37. szabójóska 2013.10.05. 14:38 : Szerintem neked Bajnai fóbiád van... Kezelés inkább neked javasolt! Diagnózisod: Rögeszme, ill. fóbia.

  41. queenmargareth1 2013.10.05. 17:13 Kommentelővel értek egyet. Véleményem szerint is Gordon a következő Miniszterelnök!

  Rágalmazók figyelmébe ajánlom a btk 379, 380. Nézzék csak meg, mi is jár, ilyen esetekben!”
 • 46. nagyen 2013. október 06. 11:41
  „Az ismert hozzászólók megint sok zagyvaságot tudtak összehozni.Az M1-M2-Duna TV adásait szajkózók nézzenek más adást is.Bajnai Gordon perek során igazolta , hogy liba ügyben nem érintett.Ez az egész hecckampány emlékeztet a Bokros Lajos féle boszorkányüldözésre.Mindketten olyan reformokat vezettek be, melyek az emberek életkörülményeinek javítását szolgálták.Ma menekül az ifjuság külföldre, a szakemberekkel együtt.Romokban az oktatás, az egészségügy,a termelő és eledható ipari termelés és mezőgazdaság, stb. parlagi beszólások a parlamentben, milliárdok síbolása a közpénzekből magáncélra, stadionokra, kisvasútra, stb.Kapkodó és újrafolgazott gaazdaságpolitika. Ismert a közmondás : Anyám én nem ilyen lovat akartam!”
 • 45. csiatt 2013. október 06. 10:34
  „Bajnai intelme Orbánnak: "<moderálva>" térjünk vissza a helyes politikai kultúrához te "tahó"!”
 • 44. Rubicon 2013. október 05. 21:25
  „Ez tényleg tahóság.”
 • 43. szabójóska 2013. október 05. 20:39
  „X_Y. Ne akarj engem megmagyarázni, fordítva.”
 • 42. mivan? 2013. október 05. 17:23
  „Akkorákat röhögök! MINDEN A fIDESZ KEZÉBEN VAN MÁR, MINDEN! És mégis összefo....ok magatokat Ezektől!”
 • 41. queenmargareth1 2013. október 05. 17:13
  „kérdezték, hogy ki az a Bajnai?nos, a következő miniszterelnök.”
 • 40. ditta79 2013. október 05. 15:34
  „Bajnai mint bunkó?
  Kedves figyiszjobbikos fanok, nem halljátok, hogy a kedvenc pártotok milyen hangnemben beszél?
  Nem csak itthon a parlamentben, vagy sajtótájékoztatón de az EU parlamentben sem fogják vissza magukat!”
 • 39. X_Y 2013. október 05. 15:17
  „37. szabójóska 2013.10.05. 14:38
  "Hát soha sem hittem volna,hogy eddig jutunk. Én őt sem magyarnak,sem okosnak nem tekintem."

  Mégis állandóan a kétharmadról vartyog.

  "Menjen innen és szégyellje magát. Rakja le a pénzt és menjen,de mielőbb!!!"

  Sajnos még 2014 májusig ki kell bírni Viktorkáét és kommunista élcsapatát.

  "De egy elmeorvost is keressen fel!"

  Látod hogy hiába, még a graz-i klinika sem tudott csodát tenni.”
 • 38. X_Y 2013. október 05. 15:13
  „33. Cillit_bang 2013.10.05. 08:44
  "Kiváncsi vagyok, mikor énekli el Bajnai G. az "átírt" Internacionálét a "szépbeszédű" Dopmannel, aki a köztársasági elnök-
  jelölt??"

  Egyelőre a magadfajták által harsogott szovjet himnusz minden mást elnyom.

  Szép példája vagy te is a nagy orbitális fidesz-tahónak.”
 • 37. szabójóska 2013. október 05. 14:38
  „Hát soha sem hittem volna,hogy eddig jutunk. Én őt sem magyarnak,sem okosnak nem tekintem. Menjen innen és szégyellje magát. Rakja le a pénzt és menjen,de mielőbb!!!De egy elmeorvost is keressen fel!”
 • 36. rezice 2013. október 05. 12:41
  „Örülök,hogy egy ,becsületes,szava hihető,szép ,okos,nagytudású,hazáját szerető,el nem árüló,csak a polgárokért dolgozó, gordonkánk van!!!! Hát ő nem,inkább dögöljek éhen.A JÓ ISTEN MENTSE meg az országot tőle!!!”
 • 35. rezice 2013. október 05. 12:31
  „2014-es választásokkor minden kiderül.Most minden kinek nagy a pofája!!Majd a választópolgárok döntenek.Csak ne hogy úgy járjanak sokan mint az SZDSZ ELTÜNTEK örökre.Hál a istennek.Addig pedig csak ugandázás az egész!!!”
 • 34. qrumpli 2013. október 05. 10:12
  „Bagoly mondja a verébnek!”
 • 33. Cillit_bang 2013. október 05. 08:44
  „Kiváncsi vagyok, mikor énekli el Bajnai G. az "átírt" Internacionálét a "szépbeszédű" Dopmannel, aki a köztársasági elnök-jelölt??
  Most ilyen "emberek" vezessék az országot???? Mi lesz itt???”
 • 32. KamuNeni 2013. október 05. 08:27
  „Taho ott mindegyik. Mindig az EGOjukat serti ha le parasztozzak oket vgy lebunkozzak. Csak azt nem ertem miert mikor az igazsag. Ennyi ember mint az orszag lakossaga nem tevedhet tan hogy ezek bnko parasztok. Vagy igen?”
 • 31. aas 2013. október 05. 08:08
  „A joker szájúak gyülekezeténél nagybb hazug bandát még elképzelni sem lehet és pont ők állítanak ilyen pofátlanságot. Ezzel még az is világosság válik mint a nap hogy a népet szítják, uszítják minden mondatukkal. Nem elég hogy unintelligensek a politikai etiketthez de hogy még az embereket is összeugrasztják direkte. Inkább cselekednének a haverjuk szerint aki anno azt nyilatkozta: el lehet menni ebből az országból. Hát akkor hajrá ahogyan a mondás tartja: rajta pajtás térdhajlítás. Ha ebben az országban még itthon lenne az a lakosság aki tényleg magyar régen elzavarta volna az összes politikust párttól függetlenül és csak olyanokat ültetne be a parlament soraiba akik minimálbérért nem csak a valagukat melengetve laptopozgatnának hanem letennének valamit az asztalra. Ha ezt sem még a minimálbért se kapják meg hiszen ez így megy minden magyar vállalatnál már évek óta!!!”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony Gergely beperli Rogán Antalt

A frakcióvezető valótlanságokat állított, amikor arra utalt, hogy ő az egyik előkészítője lett volna… Tovább olvasom