Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: óriási probléma a Jobbik térnyerése

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint óriási probléma a Jobbik térnyerése az európai parlamenti választásokon.
A miniszterelnök ezt napirend előtti felszólalásában mondta hétfőn az Országgyűlésben. A kormányfő szerint Magyarországnak rossz a Jobbik, rossz egy szélsőséges párt bejutása az EP-be.

Bajnai leszögezte: minden parlamenti pártnak felelőssége van a szélsőségesek térnyerésében és ezért mindegyik pártnak le kell vonnia a következményeket és önvizsgálatot kell tartania.

A miniszterelnök hozzátette: örül, hogy véget ért a kampányidőszak és nyugodtan folytathatja a kormány a munkát. A kabinet továbbra is Magyarország hosszú távú érdekei mentén dolgozik tovább és folytatni kell a lényegi változtatásokat a gazdasági válság kezelésére.

Bajnai szerint ugyanakkor a válságkezelés mellett új feladatokat is megszab az EP-választás eredménye: növelni kell az emberek lét-, munka- és közbiztonság-érzetét, de mindezt nem hamis ígéretekkel, hanem gyors és hatékony lépésekkel.

Olvasóink írták

 • 12. flexsnake 2009. június 09. 11:49
  „Igaz, ti már nem emlékezhettek a gazdasági válságra. Nem újdonság. Volt a 30as években is . Amerika úgy omlott össze hogy öröm volt nézni. Ez a jelenlegi rendszer miatt 70évenként előfordul.
  Magyarország gazdasága 20éve hever romokban erre rá még egy válság.... Ezt kezelni senki nem tudná. Aki azt mondja hogy igen az csak hazudik. Nincs jó megoldás csak megoldások vannak. Az egész visszavezethető az idióta privatizációkra. Aztán mindenki aki hatalomra jutott magyarázgatta hogy most milyen jól dübörög a gazdaság vagy mindjárt lesz 3 kerék meg 4 gyerek. De mindenki tudta hogy kártyavárként dőlhet össze az egész rendszer. A választópolgárok felé mindenki a saját propagandáját nyomta. De az ország ott áll ahol 20éve, sehol. Volt egy fasza külpolitika amivel el lehetett hitetni az EU felé hogy magyarország felfelé ível, dőlt befelé a pályázati pénz. MOst nem dől mert kiderült hogy bábjáték volt az egész.”
 • 11. KovácsPistike 2009. június 08. 21:53
  „Bajnai szereti elkenni a saját felelősségét. Tőle csak egy gyors és hatékony lelépést várok.”
 • 10. Zs 2009. június 08. 21:07
  „2. Otaku
  Biztos van valami titkos antiröhögő recept, mert csak úgy sikerülhetett...”
 • 9. dodó 2009. június 08. 17:49
  „Az Orbán Viktor által mesterségesen életben tartott Libajnai-kormány feje szerint a Jobbik térnyerése óriási probléma.
  Szerinte Magyarországnak rossz egy ,,szélsőséges" párt parlamentbe jutása, s ebben minden parlamenti pártnak van felelőssége, ezért mindegyiknek önvizsgálatot kell tartania. Magyarul ez úgy hangzik, hogy vigyázat, jön a Jobbik, s nemcsak minket, hanem titeket is elszámoltat, kedves Fideszesek, legyetek résen és állítsuk meg őket valahogy, közös erővel.
  Igazi Jobbik-ellenes népfrontos politika van kialakulóban.”
 • 8. dodó 2009. június 08. 17:46
  „Választási matematika, avagy hogyan csökkentsük az "óriási problémát"?

  A mandátumok elosztása szempontjából elveszett voks: 6,19 %. El lett osztva 93,81 % - azaz a százalékokat 1,0656-os szorzóval kell számolni!
  Az elosztottaknak (3 tizedesre kerekítve)
  FIDESZ: 60,090 %-a
  MSZP: 18,516 %-a
  JOBBIK: 15,745 %-a
  MDF: 5,650 %-a
  Ebből következik, hogy ha pontosan és szabályosan számolunk, a 22 mandátumnak (4 tizedesre kerekítve):
  60,090%-a (FIDESZ): 13,2198 mandátum
  18,516%-a (MSZP): 4,0735 mandátum
  15,745%-a (JOBBIK): 3,4639 mandátum
  5,650%-a (MDF): 1,243 mandátum
  Nem vonva kétségbe, hogy matematikailag a Jobbik egy hajszálnyival, de egy egész hajszálnyival az alatt maradt, amit 4 mandátumra kell kerekíteni, vegyük észre, hogy a Fidesz mennyire mélyen a felfele kerekíthető szám alatt maradt! Ha az elosztásnál azt a logikát követték volna, hogy az öttizedhez legközelebbi többletet kerekítsék felfelé, akkor egyértelműen 4 mandátum illette volna meg a Jobbikot.
  Vagy netán van valami olyan szabály a választási törvényben, hogy a Fideszt mindenképpen felfelé kell kerekíteni, ha Járóka Lívia esik is az égből?”
 • 7. bercike 2009. június 08. 17:39
  „A legnagyobb probléma az,hogy te még köztünk vagy Gordon.”
 • 6. dodó 2009. június 08. 17:14
  „A legnagyobb baj, hogy a parlamentben hozzá nem értő dilettáns, de a saját zsebüket tömködő tolvaj, korrupt pártkatonák ülnek, akik ráadásul nem csak a választóikat, pártjukat, de saját hazájukat is elárulják, ha abból egyéni hasznot remél(het)nek!”
 • 5. rhyyy 2009. június 08. 17:04
  „Hát bocs, de Bajnai legalább csinál valamit, vagy legalábbis próbálkozik. :)
  A jobbik meg a fidesz örülhet hogy nincs előrehozott választás, mert így nem ők vesztenek a népszerűségükből. Ezeket az intézkedéseket valakinek úgyis meg kell egyszer csinálni.
  Az hogy bent van a jobbik nem gond, a lényeg, hogy ne csak 2 párt legyen, a 4 az pont jó. csak remélhetőleg a parlamenti választásokon többen mennek el szavazni és nem szarják le a saját életüket és aztán sírnak hogy jajj de rossz!!!!! Egy fidesz 2/3os többség nem tenne jót, lehet ott akármilyen jobbik...”
 • 4. .suhym. 2009. június 08. 15:56
  „"...A miniszterelnök hozzátette: örül, hogy véget ért a kampányidőszak és nyugodtan folytathatja a kormány a munkát. ..."

  Hmmmmm...milyen munkát?????

  "..A kabinet továbbra is Magyarország hosszú távú érdekei mentén dolgozik tovább és folytatni kell a lényegi változtatásokat a gazdasági válság kezelésére...."

  Ezen a mondaton én is jót mosolyogtam....volna...ha az ország helyzete nem olyan lenne, amilyen, és ehhez az állapothoz pontosan Libás Gordonka is húzta a nótát...hogy az ördög vinné már el a vonóját!”
 • 3. garbon 2009. június 08. 15:19
  „Nem a jobbik itt a probléma ahogyan azt Bajnai ,ondja hanem ő és dillentáns társai akik csalókból, rablókból, és hazugokból áll. Ha volna bennük egy csöpp tisztesség és erkölcsösség akkor már réges rég eltünnének a picsába
  a hodudvarukkal eggyütt.”
 • 2. Otaku 2009. június 08. 14:56
  „Az utolsó előtti bekezdést olvasgatva szinte hihetetlen, hogy ezt röhögés nélkül el tudta mondani és a plafon is a helyén maradt. Ez igen!”
 • 1. Power 2009. június 08. 14:32
  „Bajnai miért nem kezelte a válságot gazdasági miniszterként? A Gyurcsány-kormány okozta a válságot, nem más.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EP-választás: hová tűnt az MSZP és az SZDSZ?

A vasárnapi európai parlamenti választáson 36,29 százalékos volt a részvételi arány, míg öt éve 38,5… Tovább olvasom