Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Bajnai megnevezte államtitkárait

Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn megküldi javaslatát a köztársasági elnöknek a minisztériumok államtitkárainak kinevezésére. A kormányfő a tárcák mellett a Miniszterelnöki Hivatal még ki nem nevezett államtitkárainak személyére is javaslatot tesz.
A miniszterelnök elvárása, hogy az államtitkárok a parlamenti munkában és a parlamenti együttműködésben is támogassák minisztereiket - áll a Kormányszóvivői Iroda hétfői közleményében.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkári posztjára ismét Vojnik Máriát jelöli a miniszterelnök, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkári tisztségét pedig továbbra is Gőgös Zoltán fogja betölteni. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára marad Vadai Ágnes és nem lesz változás az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál sem: változatlan feladatmegosztás mellett itt továbbra is Juhász Gábor és Avarkeszi Dezső látja majd el az államtitkári feladatokat.

Kling István lesz a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára, Oláh Lajos, a tárca korábbi államtitkára pedig a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkáraként folytatja munkáját.

A Külügyminisztérium államtitkárának Szabó Vilmost javasolja a kormányfő, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban pedig továbbra is a tárca két korábbi államtitkára, Burány Sándor és Varju László tölti majd be ezeket a tisztségeket. Az Oktatási és Kulturális Minisztériumban egy államtitkár marad, Arató Gergely. Az önkormányzati tárca államtitkára marad Jauernik István. A Pénzügyminisztérium új államtitkára Katona Tamás, a Magyar Államkincstár elnöke lesz, aki már korábban is betöltötte ezt posztot a tárcánál. Nem lesz változás a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, ahol továbbra is Korózs Lajos és Simon Gábor tölti majd be az államtitkári posztot.

A Miniszterelnöki Hivatalban Ujhelyi István és Iváncsik Imre kinevezésére tesz javaslatot a köztársasági elnöknek a kormányfő. Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal általános államtitkáraként látja el munkáját, Iváncsik Imre pedig továbbra is a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkár lesz.

A Miniszterelnöki Hivatal további négy államtitkárát már a múlt héten kinevezték: Csizmár Gábor a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkárként, Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkárként, Szigetvári Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkárként, Tordai Csaba pedig jogi és közigazgatási államtitkárként látja el feladatait a Miniszterelnöki Hivatalban.

Olvasóink írták

 • 6. dodó 2009. április 20. 17:47
  „Ez a két derék államtitkár fiú: Aratú és Újhelyi nem bűntársai-e véletlenül a szintén nagyon derék Zuschlag fiúnak?
  Két régebbi cikk címe a Zuschlag perről:

  "Ujhelyi és Arató azt mondta, ne törődjek azzal, hogy lopjuk a pályázati pénzeket" 2008-11- 10
  ,,Arató államtitkár úr" is tudott a hamis bélyegzőkről" 2008-10-16”
 • 5. idealista 2009. április 20. 13:24
  „Micsoda szégyen, hogy ekkora házhoz csak ilyen kicsi fizetést adnak! Sőt! még béremelés se jár(na) hozzá és mindezt a gyurcsányi jótékonykodás és a bajnai féle önmegtartóztatás idején. Hát már most egy igazi áldozat, nem szeretnék a helyében lenni!”
 • 4. TMA 2009. április 20. 13:06
  „Azért mert Ő nem forumozgatással múlatta az időt, hanem éjt-nappallá téve az ország érdekében dolgozott. Ennek méltó, - de korántsem teljes elismerése, - a fent említett házikó.
  Különben sem irigylésre méltó a helyzete szegénynek, mert a gázár támogatás megvonása nagyon nehéz helyzetbe fogja hozni szegényt!
  Acsarkodás helyett inkább fogjunk össze, s segítsük őket továbbra is!
  MERT MEGÉRDEMLIK !!!”
 • 3. achilleus 2009. április 20. 12:17
  „"Több mint ezer négyzetméteres villát építtetett Boldvai László, az MSZP országgyűlési képviselője. Ami még meglepőbb azonban, az az, hogy a honatya vagyonnyilatkozata szerint alig több mint bruttó 440 ezer forintos képviselői fizetéséből engedheti meg magának a fényűzést. A Magyar Hírlap úgy tudja, a politikus felesége a helyi gimnázium tanára, egy BMW terepjáróval jár dolgozni." Blikk”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 20. 10:33
  „Alakul már a kivégző osztag!!!!”
 • 1. garbon 2009. április 20. 10:03
  „Az államtitkárok kinevezésével nem szartak a kútba csak a szélére és belelőkték.Minden maradt a régiekben semmi nem fog változni, megy a pancsikolás úgy mint eddig. Ez a kormány és stábja mutyizók, kétes üzletemberek, bünöző politikusokból áll.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbaltázott népszavazás

Végérvényesen befuccsolt az a civil népszavazási kezdeményezés, amely az érvényben lévő pécsi… Tovább olvasom