Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Bajnai: ne lehessen hazugságra építeni politikai konstrukciókat

A volt kormányfő több mint 2,5 millió választó támogatását szeretné megszerezni, akiknek megfogalmazása szerint garanciát kell nyújtani a mostani ámokfutás megszüntetésére.

Bajnai Gordon szerint új politikai kultúrára van szükség, amely kizárja a hazugságra épített politikai konstrukciókat. A volt kormányfő több mint 2,5 millió választó támogatását szeretné megszerezni, akiknek megfogalmazása szerint garanciát kell nyújtani a mostani ámokfutás megszüntetésére és a korábbi időszak hibáinak elkerülésére.

A Haza és Haladás egyesület elnökével a szombati Népszavában jelent meg interjú, amelyben kifejtette: "semmilyen vádaskodással, hazugsággal vagy kampánnyal nem tudnak megtörni, de nem akarok úgy tenni, mintha azt gondolnám, hogy nem árt ami most történik".

Az ellenzéki együttműködésről azt mondta, hogy amit október 23-án elkezdtek, annak a realizálása háromnegyed évig is eltarthat.

"Lassú folyamat lesz, hiszen rengeteg egyéni, szervezeti érdeket, ambíciót kell összerendezni, egy irányba állítani. "Szükség van arra, hogy több mint két és fél millió választó mellénk álljon. Számukra garanciákat kell adni, hogy nemcsak a mostani ámokfutástól szabadítjuk meg az országot, hanem a megelőző időszak hibáit sem követjük el újra" - hangsúlyozta az Együtt 2014 mozgalom egyik alapító szervezetének vezetője.

Véleménye szerint első lépésként meg kell szabadulni attól "a kártékony rezsimtől, amely a fékek és ellensúlyok lebontásával, illetve elfoglalásával egyetlen erőcentrum alá rendeli az országot". De ez önmagában kevés, utána jó kormányzással és a politika becsületének helyreállításával képesnek kell lenni arra, hogy az új korszak jellemzője a stabilitás legyen, mégpedig érdemi társadalmi támogatottsággal - mondta.

A volt kormányfő hangsúlyozta, hogy a mérsékelt konzervatív jobboldalnak ma nincs pártja, hiszen a Fidesz véleménye szerint egy radikális, populista, piacellenes, államkapitalista, önmagát is forradalminak nevező párt. Viszont rengeteg csalódott szavazó híve van a keresztény-konzervatív eszméknek - tette hozzá. "Nekünk ellenzéki oldalon olyan alternatívát kell együtt építenünk, amelyet ők is támogatnak" - magyarázta Bajnai Gordon.

"Olyan országot szeretnék építeni, ahol mindenki tud a másik oldallal beszélni, úgy, hogy közben nem veszíti el se az identitását, se az állását. Az lenne a jó, ha a mérsékelt jobbközép meg a mérsékelt baloldal versenyezne abban, ki tud jobb megoldásokat az ország alapvető közös céljaira. Mert most ott tartunk, hogy ezeket a célokat újra meg kell határozni. Haza, haladás, szolidaritás, Európa – ezeket javasoltam közös céloknak" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 3. csergemerge 2012. december 15. 10:13
  „"Olyan országot szeretnék építeni, ahol mindenki tud a másik oldallal beszélni, úgy, hogy közben nem veszíti el se az identitását, se az állását"

  Ez valóban nagyon jól hangzik és tulajdonképpen minden politikai alakulat ezt akarja. Azonban nem kis részben Bajnai elvtárs tevékenysége és az azt követő eladósodottság miatt ez a közeljövőben maradéktalanul nem igen fog sikerülni.”
 • 2. kontrapista 2012. december 15. 09:27
  „Ez az ember mennyi jó ötlettel áll elő ? Kár, hogy amikor miniszterelnök volt, semmi nem jó jutott eszébe !
  Késő minden kisöreg
  eső után köpönyeg .”
 • 1. kipkop 2012. december 15. 07:19
  „Bajnai: ne lehessen hazugságra építeni...... Akkor Bajnai maradjon csendben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 busz égett ki egy fővárosi telephelyen

A tüzet 15 tűzoltó oltotta el, az okokat még vizsgálják. Tovább olvasom