Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Bajnai személyiségi jogi pert indított Zsigó Róbert ellen

A volt kormányfő a Fidesz-szóvivőjének a Hajdú-Bét-ügyben tett nyilatkozatai miatt fordult a bírósághoz.
Személyiségi jogi pert indított Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő ellen a Hajdú-Bét-ügyben tett nyilatkozatai miatt Bajnai Gordon - közölte az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség kedden.

Azt írták: a pártszövetség vezetője már többször jelezte, jogi úton vesz elégtételt mindazokon, akik a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban hazugságokat terjesztenek róla, és ezzel megsértik jó hírnevét. Az eddig elindított pereket Bajnai Gordon kivétel nélkül megnyerte.

A Fidesz szóvivője több ízben hazudott vagy hamis látszatot keltett Bajnainak a Hajdú-Bét-ügyben játszott szerepével kapcsolatban - olvasható a közleményben. E szerint a volt kormányfő a Wallis Zrt. vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: soha nem volt a baromfifeldolgozó vezetője vagy igazgatósági tagja, a cég csődjéért nem felelős, sőt, a gazdák kárenyhítéséért személyesen járt el.

Bajnai Gordon már 2004-ben fogadta a károsultak képviselőit és a nekik tett ígéretnek megfelelően több ízben lobbizott az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok szerinti legnagyobb kárpótlásban részesülhessenek, ezek a családok később éppen az ő közbenjárásának köszönhetően jutottak pénzhez - közölte az Együtt-PM szövetség.

Fidesz: Bajnai ma is csak fenyegetni tud

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök egyenes beszéd helyett ma is csak fenyegetni tud a Hajdú-Bét-ügyben.

Kocsis Máté így reagált arra, hogy az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséget vezető Bajnai Gordon személyiségi jogi pert indított Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő ellen a Hajdú-Bét-ügyben tett nyilatkozatai miatt.

Bajnai Gordon bár akkor lett volna ilyen tettre kész és dinamikus, amikor a kisemmizett hajdú-bétes gazdáknak lett volna szükségük válaszlépésre, de egyenes beszéd helyett ma is csak fenyegetni tud - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kocsis Máté hozzátette, Bajnai Gordon, aki a Wallisnak, a Hajdú-Bét tulajdonosának vezérigazgatója volt, ma politikusként nem feltétlenül csak jogi, büntetőjogi, hanem erkölcsi számvetéssel is tartozik az országnak.

Olvasóink írták

  • 2. Légiós 2013. július 14. 16:05
    „annak az embernek nem szabadna politizálni, nem alkalmas rá nincs meg a rátermetsége nem tud beszélni ja és még nagyon sokan nem tudnak beszélni jellemző ez az mszp re racsolnak pöszék istenem szégyen ami itt van”
  • 1. szatyi 2013. május 28. 16:34
    „Legalább jön egy kis lóvé a választási kampányra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Harangozó Márta újságíró, művészettörténész

Hetvenegy éves korában, hosszan tartó betegség után május 24-én elhunyt Harangozó Márta újságíró,… Tovább olvasom