Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Bajnai szerint a legfájdalmasabb lépéseken túl vagyunk

A "cselekvés kormánya" az elmúlt 50 napban meghozta a legnehezebb döntéseket, az ezt követő takarékossági intézkedések a lakosságot már nem érintik - ezt mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió szerda reggeli műsorában.
A kormányfő sikeresnek ítélte a válságkezelő kormány első 50 napját, mert szerinte meg tudták tenni azokat a gyors lépéseket, amelyekre a válságkezelés érdekében vállalkoztak.

Hangsúlyozta, hogy idén várhatóan 3,9 százalékos lesz itthon az államháztartási hiány, és ezzel Magyarország a legjobban teljesítő uniós országok közé kerül. Jövőre az előrejelzések szerint 4 százalék körüli infláció és eközben 13 százalék körüli keresetnövekedés valószínű.

Bajnai Gordon ebben a műsorban is elmondta, hogy az MSZP szombati választmányi ülésén a közeljövő legfontosabb feladatairól tájékoztatja a választmányi tagokat. Ezek között említette a növekedés beindítását és a munkahelyek megvédését.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e belpolitikai következménye a vasárnapi, európai parlamenti választásoknak, Bajnai Gordon úgy válaszolt: amíg a válságkezelő kormánynak van stabil parlamenti támogatása, teszi a dolgát, ha ez megszűnik, akkor lemond.

A kormányfő szerint a vasárnapi választás tétje az, hogy milyen erősen tudjuk képviselni Magyarország érdekeit az Európai Unióban. Bajnai Gordon nagy kockázatnak nevezte, hogy a radikális jobboldal is képviselethez juthat, de mint mondta: egész Európában erősödnek a szélsőségek.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. maradando 2009. június 09. 01:17
  „Nem kellenek új munkahelyek ! Elég lesz ha visszakapják a régit.!”
 • 49. ocsi1 2009. június 03. 20:33
  „Ez mind szép és jó csak hol vannak az új munkahelyek amit ígért. Én úgy tudom ha több munkahely van akkor több embernek jut munka és a közösbe annál több adót fizetnek. De eddig csak a munkahelyek szűntek meg és egyre több a munkanélküli. Úgy, hogy ne okoskodjon Bajnai úr hanem teremtse azokat a megígért új munkahelyeket és ha ezt megteremtette akkor verheti a mellkasát hogy milyen okos ember.”
 • 48. achilleus 2009. június 03. 19:37
  „Kérdezd meg az Energetikai Szakbizottságot?”
 • 47. Logaritmus 2009. június 03. 19:29
  „46. hozzászólás achilleus: megint egy jól hangzó hír, amiből semmi nem derül ki. Mitől lehet olcsóbb? Mert ha a város ad több támogatást akkor az egy átverés.”
 • 46. achilleus 2009. június 03. 19:05
  „45. hozzászólás maradando 2009.06.03. 18:37
  Majd, ha a rablóbanda eltűnik, egy kapcsolódó:
  "2009-06-03 18:33
  Csökkentenék a távhődíjat Pécsett
  A pécsi önkormányzat energetikai szakbizottsága szerdai ülésén úgy döntött, 6 százalékkal csökkentené a távhődíjat a városban. Ezt már csak a közgyűlésnek kell jóváhagynia csütörtökön."”
 • 45. maradando 2009. június 03. 18:37
  „Végig olvastam több mint negyven hozzászólást.De még most sem tudom eldönteni magamban,hogy Bajnai van e túl ,vagy én a legfájdalmasabb lépéseken.”
 • 44. Logaritmus 2009. június 03. 17:43
  „39. hozzászólás hazaipalya: a Jobbik direkt marketing és MLM képzést kínál a tagoknak? Már ne haragudj, de ez a buzdítás ("szavazz a JOBBIKra") itt a neten meglehetősen gagyi. Üzenem a jobbikos MLM módszer kitalálóinak, hogy ennél finomabb módszert is kereshetnének. :D

  36. hozzászólás achilleus: szerintem nem 7 év fideszes mocskát kell eltakarítani, hanem 20 év gagyi politizálásét. Ha nem Bajnainak, akkor majd másnak.”
 • 43. achilleus 2009. június 03. 16:31
  „A mai "csörög" rovatban olvasom:
  Olvasónk a 20/488-xxx-os számról jelezte: vasárnap vezetékes telefonjukat a Miniszterelnöki Hivatal hívta őket egy automata. felmérést készítettek az ingatlanadóval kapcsolatban. A második kérdés az volt, hogy hajlandó-e kisebb lakásba költözni (...)."
  Ugye, ugye. Bajnai még nem mondott le a "kilakoltatásról". Pedig még bocsánatot is kért.
  A másik: Egész oldalas hirdetésben buzdítanak választásra: nagy kékség közepén két fóliázott csirkehulla, az egyiken vannak cimkék, a másikon nincsenek. "Címkéből is megárt a sok?" olvasom, Vegyél (így!!!) részt a ...
  Ezt a kreativitást én már nem tudom követni, de abban biztos vagyok, hogy ezért nerm kevés pénzt vett fel valami "kreatív reklámügynökség". Szégyen, mocsok és undor! Bontottcsirkéthozzá´, bontottcsirkéthozzá´”
 • 42. KaszaOne 2009. június 03. 16:15
  „<moderálva>”
 • 41. mugri 2009. június 03. 15:59
  „Aza szömmüveggöss csávvo ottana Gorrdonnka melet aza Logi-je, vaggya Fllekkszii-je? he-he:)))”
 • 40. achilleus 2009. június 03. 15:59
  „Ja a forint kb 2 órája katasztrofális mértékben zuhan: EUR/HUF... 288,0300
  Ennyit a nehezéről.”
 • 39. hazaipalya 2009. június 03. 15:54
  „ló-gar ne a fidesz programjaval foglalkozz,nekik épugy nincs programjuk mint a komcsiknak. /uj irany-röhej/ Csak a JOBBIK-nak van programja,ezert is kell rájuk szavazni vasarnap !”
 • 38. hazaipalya 2009. június 03. 15:52
  „a kep cime lehetne:egy meleg ölelés LOL”
 • 37. flexsnake 2009. június 03. 15:43
  „34 :D mese :D murvai és társai bűn BT. meséi. Első fejezet. Az öreg csalás meg a rendszer :D”
 • 36. achilleus 2009. június 03. 15:43
  „31. hozzászólás Logaritmus 2009.06.03. 15:03
  Tényleg feltűnő, hogy Logaritmus úgy lelkendezik ezeken az intézkedéseken, mintha egy tiszta lappal, demokratikusan elsöprő többséggel megválasztott tetterősen induló szocialista kormány éppen most akarná eltakarítani 7 év fideszes kormányzás minden csődtömegét. Hiába ehhez azért pofa kell.”
 • 35. Ungarn 2009. június 03. 15:29
  „A fotót elnézve ezt a szerencsétlent gyerek korában mindenki verte a suliban.Szegény kis nyeszletem most akarja ezt leverni egy egész országon!
  Büszkén pózol vele jómódú barátja,mert ő mi lenne,ha nem az?A bérből és fizetésből élők biztos nem állnak vele egy járdalapra!

  A cselekvés kormánya....inkább csélcsap,erőlködő,idióták bagázsa,komcsi botoxos nyanya csecsét szopó kis mutánsok,akik televerve dollárral teszik itt az agyukat .!”
 • 34. Power 2009. június 03. 15:27
  „Elég vastag bőr van a képükön! Nekik biztosan nem fáj, amíg bíróság elé nem állnak.”
 • 33. maradando 2009. június 03. 15:14
  „Fájdalmas lépések után , ősszel jön egy könnyű szűlés!Na az lesz majd a kis "Gordonka". Kicsit savanya kicsit büdös de 1 évig a miénk lesz !”
 • 32. flexsnake 2009. június 03. 15:06
  „Még nem vagyunk túl. Be kell gyújtani a sütőbe és kiseperni a kormot :D Majd utána mosolygunk, meg fényképezünk. Lényeg az, elhiggye az ember hogy a következő jobb lesz. Kicsit még a jobbiknak is küldünk pénzt hogy velük belasszózzuk a szavazókat :D Jó lesz ez. Minden marad a régiben :D Ami végülis nagyon kedvező ,,változás" :D Az is hülye aki beveszi a pártok baromságait mikor másznak fel a fazékhoz.
  ,,én azért mászok hogy neked jobb legyen" persze, azért. Hát mi másért? Nem egymilliós havi fizuért meg nem a mentelmi jogért. Nem is azért hogy kinyalva a tévéből integessek félmilió havi fixért. Nem azért hanem azért hogy neked legyen jobb. Ha meg neked nem jó akkor te biztos másra szavaztál, vagy csak adminisztrációs hiba. De miért jó a látszólagos többpárti rendszert fenntartani mikor a fidesz kivonúl ha dönteni kell, így egyetlen nem szavazat nélkül mindent el lehet fogadtatni.
  A pórnép meg beveszi hogy itt most választani kell. Persze, kiválaszthatod melyik kezemmel fojtogassalak :D”
 • 31. Logaritmus 2009. június 03. 15:03
  „Fájni fog, legjobban azoknak a segélyen élő cigány és nem cigány léhűtőknek, akik most ezerszám rohannak a Fidesz "egy a zászló, egy a tábor" nyájába, mert ott fűt, fát, olcsó gázt, olcsó adót de magas állami segélyeket ígérnek. Hajrá, jobb is így, aztán majd kijózanodnak egyszer ezek a csodaváró trógerek akik éppen csak dolgozni nem akarnak.

  A "Jövőkép" nem a Fidesz programja?! Na ugyan már. A Fidesz gazdasági szakemberei (Matolcsy, Járay, stb.) írták és Orbán Viktor mutatta be. Jaaaaaa, hogy egyes Fidesz rajongóknak ismerős amit abban olvas? Hogy növelni kell az ÁFA-t, vagyonadót kell bevezetni, stb.? Erről nem én tehetek, de jobb, ha beletörődtök, hogy Orbán nem pénzcsináló sámán hanem csak politikus aki igyekszik a mostani kormányprogramot más csomagolópapírba csomagolva, nemzeti trikolór szalaggal átkötve átadni a jobbosoknak, akik az azonosságot most nem látják. Majd fogjátok. :)

  Petermeister: mit is kellene nekem magyarázni az MSZP-vel kapcsolatban? Szerintem nincs mit, végre nem szar.oznak olyan dolgokkal foglalkozni, amivel 20 évig senki nem törődött:
  - off shore cégek ellehetetlenítése a 30%-os forrásadóval
  - segélyből élősködők visszaszorítása
  - 13. havi nyugdíj, 3 évig járó GYES, stb. eltörlése
  - járulékcsökkentés, SZJA mérséklés, stb.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feketepénzek a kampányban

Akárcsak bizonyos országokban, itthon is valószínűleg nagy botrányok kellenek ahhoz, hogy… Tovább olvasom