Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Bajnai szerint Orbán új kormányzóként viselkedik

Rengeteg embernek van elege az Orbán Viktor és kormánya által kiépített úrhatnám világból - mondta a volt kormányfő.

Bajnai Gordon szerint rengeteg embernek van elege az Orbán Viktor és kormánya által kiépített úrhatnám világból, a történelemhamisításból, a Paks körüli sunnyogásból, ezért elemi erővel akarják a változást.

Az Együtt-PM szövetség vezetője minderről országjáró körútjának érdi állomásán, a művelődési házban tartott jelölőgyűlés előtti sajtótájékoztatón beszélt csütörtök délután.

A volt miniszterelnök élesen bírálta a szerinte új kormányzóként viselkedő "vitéz felcsúti Orbán Viktort", aki temérdek pénzből a Várba szeretne költözni. A kormányfő a Horthy-korszak rehabilitálását jelképező német megszállási emlékmű felállítását pedig egyebek mellett azért halasztotta el, mert bízik abban, hogy kifáradnak a vitapartnerei - mondta Bajnai Gordon.

Hozzátette: Orbán "taktikai meghátrálásának" lényege, hogy a választások előtt nem vállalja a konfliktust, átmeneti visszavonulása a szoborállítástól azonban álságos, visszatetsző és hazug. Ugyanolyan sunnyogás, mint a minden magyar családot huszonegy évre eladósító, a paksi bővítéshez felvenni kívánt orosz hitel - mondta.

Pakson és a rezsiharcon kívül a Fidesz vezette kormánynak nincs kézzel fogható programja - fogalmazott az Együtt-PM vezetője.

A politikus kiemelte: a januárban létrejött Összefogás fő célja, hogy a 106 egyéni választókörzetben állított jelöltjeivel legyőzze az "Orbán-rezsimet". Az emberek tömegei is ezt akarják, mert elegük van az "úrhatnám világból". Sokak szerint nincs rendben, hogy miként annak idején Kenderes
, úgy most Felcsút a főváros, "Orbán-ország fővárosa". Nincs rendben az sem, hogy a kormányzó hatalom a történelmi jelképek és egy rossz korszak restaurációjára törekszik - mondta Bajnai Gordon.

A volt miniszterelnök arra a kérdésre, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc tisztességesen szerezte-e milliárdjait, határozott igennel válaszolt. Az MTI érdeklődésére - hogy a Fidesz-KDNP kampányának központi elemét képező rezsicsökkentéssel szemben tud-e az Összefogás hasonlóan markáns üzenettel élni, Bajnai azt mondta: vannak és még lesznek is nyomatékos üzeneteik. A munkahelyek hiánya, milliók lecsúszása, az országot már elhagyó és elhagyni készülő sokszázezer fiatal, a rezsicsökkentés mögött rejlő hazugság mind ilyen üzenet - magyarázta.

Az emberek egyre jobban megértik, hogy az oroszoktól kapott olcsó gázért cserébe hatvan évig "Pakssal fognak fizetni", valamint kétszer olyan drága lesz a paksi erőműből majdan kijövő áram, mint most. Érzik, tudják: hol a "trükk, a lenyúlás" - jelentette ki Bajnai Gordon.

A sajtótájékoztatón Dorosz Dávid (PM), az Összefogás térségbeli képviselő-jelöltje úgy fogalmazott: április 6. az igazság napja lesz, majd hosszasan sorolta, hogyan valósult meg az országos "lenyúlás" Érden. Azt mondta, a megyei jogú város lakóinak nyolcvan százaléka kevesebbet keres, mint korábban, rossz a közbiztonság, lerobbant a helyi rendőrkapitányság épülete, a várost kátyúk és sártenger jellemzik. A trafikokat zömmel Fidesz-kötődésű emberek kapták, a csatornázási projektből pedig Mészáros Lőrinc és Simicska Lajos cégei gazdagodtak.

A politikus kifogásolta egyebek mellett a tárnokiak megkérdezése nélkül a településre ("a kertek végébe") tervezett szemétégetőt és azt is, hogy a szintén az 1-es választókerületben induló Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelölt, Aradszki András a kampányában "idegen tollakkal ékeskedik", olyan beruházással dicsekszik, amelyhez ennek a kormánynak semmi köze sincs.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangfelvétel készül a szóbeli nyelvvizsgákon

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai csak a vizsga napján jutnak majd el a vizsgahelyekre - közölte az Emmi. Tovább olvasom