Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Bakó Erzsébet Sopron kiváló pedagógusa lett

Sopron kiváló pedagógusa címmel tüntették ki Bakó Erzsébet kémia–biológia szakos tanárnőt. A Széchenyi-gimnázium tanárnője szerint a kulcs az igényességben rejlik, melyet a tanár nemcsak a diákokkal, de önmagával szemben is megkövetel.
Több mint harmincéves pedagógusi múlt után Sopron kiváló pedagógusa díjban részesült Bakó Erzsébet, a Széchenyi-gimnázium kémia–biológia szakos tanárnője.
– Az elismerés kapcsán elmondható, emberileg és szakmailag egyaránt sokat köszönhetek egykori tanáraimnak, többek között Csizmadia Katalinnak, akivel mind a mai napig szoros a kapcsolatom – mondja a kitüntetett. – Magammal és a gyerekekkel szemben egyaránt igényes vagyok, sokat követelek, de azt tartom, akit tisztel és becsül az ember, attól követel. A mai, értékvesztett világban fontos, hogy a fiataloknak legyenek biztos igazodási pontjai, hogy tisztában legyenek azzal, milyen tettek milyen következményekkel járnak. Én ennek a következetességnek a híve vagyok.
Bakó Erzsébet fontosnak tartja a gyerekek visszajelzését is, kíváncsi a véleményükre a munkáját illetően. A név nélküli „értékelésben” általában megemlítik a tanulók a szigorúságot, úgy mint pozitív tényezőt. – Egy fiú, aki fegyelmi ok miatt elhagyni kényszerült az iskolát, egyszer megvárt a kapuban és azt mondta nekem: „Tanárnő, magától mindig azt kaptam, amit megérdemeltem, köszönöm”. Elgondolkodtatott, amit hallottam, és örültem annak, hogy a gyerekek a szigorúság mellett igazságosnak tartanak.
A kitüntetett nagy hangsúlyt fektet saját szakmai továbbképzésére. Emellett nem ez az első elismerése, korábban már miniszteri dicséretben és Hevesy György-díjban is részesült, és megemlítendő, hogy két tanítványa lett országos első helyezett az országos Hevesy-kémiaversenyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

regedei ment, újak jönnek

Évnyitó sajtótájékoztatót tartott tegnap a Győri ETO FC. Távozik a csapattól Regedei Csaba. Tovább olvasom