Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Bál Mozart tiszteletére

Évszázadokkal ezelőtti korok muzsikájával ismerkedett több mint egy héten át a 22. Régi Zenei Napok fesztivál számos résztvevője és a soproni közönség. Az idén a Mozart-évhez igazodott a zenei kínálat.
A régi zenei koncertek közönségét zömében a fesztiválhoz szervesen kapcsolódó kurzusok résztvevői teszik ki évről évre. Ezzel szemben az eseményt lezáró ma esti koncert és bál számos érdeklődőt vonz.
A több mint egy héten át tartó programsorozat mellett európai hírű művészek tanították a fiatal zenészeket, énekeseket a furulya-, fortepiano-, fuvola-, ének- és tánckurzusokon. Tanított Halmai Katalin, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművész-tanári diplomát; Alekszej Ljubimov, aki a Moszkvai Konzervatórium régi zenei tanszékének tanára; a magyarul is jól beszélő Anneke Boeke, a londoni Royal Academy és a Holland Királyi Akadémia tanára; Barthold Kuijken, a brüsszeli Királyi Akadémia professzora, illetve Széll Rita, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.
A szombati zárókoncerten a kurzusokon részt vett hallgatók mutatkoznak be, erre a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban kerül sor délután négy órakor. Az egész fesztivált lezáró rendezvény ugyanitt, este nyolckor kezdődik. Dalok, áriák, balettjelenetek lesznek hallhatók, láthatók olyan művészek előadásában, mint például a budapesti Arbeau Historikus Táncegyüttes vagy a Capella Savaria. A program összeállítását idén meghatározta a Mozart-évforduló.
A ma esti koncert és bál során lehetősége adódik mindenkinek arra, hogy a profi művészek előadása után a táncházban maga is megpróbálja elsajátítani a barokk táncokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanítás

Bágyogszovát. A Rekultív kft. lomtalanítást tart a településen július 3-tól július 8-ig. Az… Tovább olvasom