Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Balajti jogi lépéseket tesz Staudt ellen

Jogi lépéseket tesz Balajti László, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AVH) jelenlegi főigazgatója Staudt Gábor ellen, amiért a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön azt állította róla, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki.
Staudt Gábor csütörtökön - ügyvédje közlésére hivatkozva - sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítottként hallgatta meg Balajti László altábornagyot. Balajti ellen Staudt Gábor júniusban tett feljelentést hivatali hatalommal való visszaélés, valamint hivatalos személy által elkövetett becsületsértés miatt azután, hogy az altábornagy által vezetett Alkotmányvédelmi Hivatal olyan szakvéleményt készített, amely szerint Staudt és három jobbikos frakciótársa nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Staudt Gábor azt is közölte, hogy a főigazgató előzetes letartóztatását kezdeményezik, mivel a főigazgató a munkahelyén - ahová változatlanul bejár - bizonyítékokat semmisíthet meg és befolyásolhatja az ellene folyó eljárást. Staudt az MTI-nek azt mondta: ügyvédjét a feljelentés miatt eljáró katonai ügyész személyesen tájékoztatta arról, hogy Balajti Lászlót eljárás alá vonták, gyanúsítottként hallgatták meg, továbbá arról is, hogy az ügyészség lefoglalta a hivatal szakvéleményét megalapozó iratokat.

A Jobbik országgyűlési képviselőjének és főpolgármester-jelöltjének állításait a Budapesti Katonai Ügyészség, illetve az Alkotmányvédelmi Hivatal egybehangzóan cáfolta: Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját nem hallgatták ki gyanúsítottként - írták. Nem igaz az sem, hogy a főigazgató előzetes letartóztatását kezdeményeznék - közölte az Alkotmányvédelmi Hivatal, hozzátéve, hogy az ügyészséggel történő konzultáció után megteszik a szükséges intézkedéseket. Balajti László csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben utasította vissza Staudt Gábor kijelentéseit.

"Staudt Gábor a személyével kapcsolatos kockázati körülményeket feltáró nemzetbiztonsági ellenőrzés lezárultát követően rágalomhadjáratot indított, amelynek során valótlan kijelentéseket tett, alaptalanul vádaskodott és mindent elkövetett, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalt és személyemet lejárassa a közvélemény szemében. (...) A mai nyilatkozatával Staudt Gábor emberként és politikusként is átlépte azt a határt, amelyet nem hagyhattam válasz nélkül" - írta a főigazgató.

"Staudt Gábor gyanúsítottkénti kihallgatásomat tényként közlő hamis bejelentése nemcsak az Alkotmányvédelmi Hivatalba, így közvetve az a közintézményekbe vetett bizalom megingatására alkalmas, hanem negatív színben tünteti fel személyemet nemcsak munkatársaim, hanem barátaim, családtagjaim előtt is. A valótlan és sértő kijelentések miatt tehát minden lehetséges jogi lépést meg fogok tenni" - írta Balajti László.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. szeptember 23. 20:37
    „"...Erre reagálva Staudt Gábor megmagyarázhatatlannak nevezte az ügyészség eljárását, mondván: ügyvédjét a feljelentés miatt eljáró katonai ügyész személyesen tájékoztatta arról, hogy Balajti Lászlót eljárás alá vonták, gyanúsítottként hallgatták meg, továbbá arról is, hogy az ügyészség lefoglalta a hivatal szakvéleményét megalapozó iratokat." /mti .... 2010, szeptember 23 - 14:50/ <moderálva..>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Löszfal omlott a férfira

Lábtörést szenvedett egy férfi a Tolna megyei Gyönkön, amikor házának udvarára omlott az ingatlan… Tovább olvasom