Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Balázs körül forog a világ

Pachmann Péter újdonsült apukaként gyereklemezt készített még meg sem született kisfiának.

Péter feleségével, Ambrus Marcsival, és az akkor még „pocaklakó
Egyetemistaként Győrött lett Kazinczy-érmes a TV 2 híradósa.
Pachmann Péter gyönyörű orgánumát az utóbbi három hónapban legtöbbet egy csöppség élvezheti. A televíziós két CD-t is készített a kisfiának, amiket Balázs már akkor is „hallgatott", amikor még édesanyja pocakjában volt.
 
Pachmann Péter régóta vágyott már az apaszerepre, míg idén júliusban végre háromtagúvá bővült a család. A népszerű híradóst elsőként arról faggattuk, hogy a nagy esemény bekövetkeztét ilyennek képzelte-e.
– Igen, ilyennek. Balázs egy angyal, aki a földre szállt, és aki teljesen megfordította az életünket, most minden körülötte forog. Az első az ő kényelme és csak utána a miénk… A legnagyobb meglepetés – persze erre a CD-k miatt kicsit titokban készültem is – az volt, hogy már most élénken kommunikál, fejlett a nonverbális kifejezőkészsége, és nagyon sokat mosolyog. Holott korábban többen is azt mondták nekünk, hogy néhány hónapot még várni kell ezekre, főleg a mosolyra, mi azonban már most megkaptuk tőle…

– Mi szerepel a neki készült CD-ken? 

 – Az egyiken zenék vannak különböző előadóktól, alapvetően pop- és lírai rockzenéről van szó – főként filmzenék– , ezt hallgatta már akkor is, amikor még az anyukája hasában volt, és hallgatja most is. Megnyugszik tőle, hiszen a magzati kor nyugalmára emlékezteti, a magzatok ugyanis körülbelül öt hónapos koruktól már érzékelik a külvilág zajait, így a zenéket is. A másik CD az, amit én készítek Csukás István meséiből, ő volt ugyanis a kedvenc gyerekkori mesemondóm. Ennek a lemeznek bizonyos részei már megvannak, azt az anyukája már be tudja tenni a kocsiba, ha együtt utaznak és mondjuk én éppen nem vagyok ott – ettől, vagyis a hangomtól megnyugszik. A meséket én mondtam fel, és nagyon élveztem. 

 

– Mi az, ami a te feladatod az ő ellátásában?

 – Nincs leosztva semmi, én egyedül etetni nem tudom, hiszen a biológia nem így találta ki, minden másban részt tudok venni és segítek is.

– Jelen voltál Balázs születésénél?

– Természetesen. Hatalmas élmény volt, mindössze három-négy percesen már a kezembe adták. Sírt, aztán meghallotta a hangomat és hihetetlen, de elhallgatott. Még a nővérek is alig hittek a szemüknek. Ez valószínűleg azért történt így, mert én minden este – amikor még az anyukája hasában volt – odabújtam hozzájuk, közel Balázshoz, csak a hasfal és a méh választott el bennünket és elmeséltem neki, hogy mi történt velem. Valószínűleg erre a hangra emlékezett és azonnal odafigyelt rá a születése utáni percekben.

– Még csak három hónapos, de már utaztok vele. Hogy bírja?

– Jól. Az orvos is azt javasolta, hogy menjünk vele nyugodtan, ráadásul nem baj, ha már most érzi, hogy a világ állandó mozgásban van, tehát nem csak a négy fal létezik a szobájában.

– Amióta apuka lettél, hogy zajlik egy napod?

– Lényegében ugyanúgy, mint eddig, mivel éjszaka nyolc órát egyben alszik. Nappal pedig annyival egészül ki, hogy beszélgetünk, játszunk, nevetünk, a munkámban nincs változás, ugyanúgy el tudom látni a feladatokat.

– Szeretnétek Balázsnak kis testvért?

– Testvérpárti vagyok, de egyelőre csak Balázsra koncentrálunk.

– Lesz a meselemeznek folytatása? Illetve gondolkodtál-e azon, hogy esetleg bolti forgalomba is kerüljön, hogy más gyerekek is hallgathassák?

– Nem, nem akarok kereskedelmi árucikket csinálni a fiamból, ez csakis az övé…

– Mennyire vagy izgulós apuka?

– Belül nagyon, de ezt nem érezheti, tökéletes biztonságot kell neki nyújtani, hiszen csak bennünk tud bízni.

– El tudnád képzelni, hogy te legyél gyesen?

– Nem. Az életünk kiegészült és teljesebb lett Balázzsal, de megy tovább. A gyermek nagyon fontos, ám más területeken is teljesíteni kell. Úgyhogy ha megtehetném és multimilliomos volnék, akkor is dolgoznék, ha pedig nem lenne munkám, akkor nem a gyesből próbálnék pénzt csinálni, hanem keresnék állást. Szerintem az ember élete többpólusú, és csak akkor lehet elégedett, ha minden területen megpróbálja – legyen gyereknevelés, feleség vagy munka – kihozni a maximumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Ászok-vereség

Teke Szuperliga, férfi

BKV Előre–S. Ászok 8:0 (3426–3164). Harmadik… Tovább olvasom