Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Balettest a látássérültekért

Jótékonysági balettestet rendez az Első Győri Lions Club Győrben azért, hogy a látássérülteken segíteni lehessen a régióban.
Egyetlen hely van ma Magyarországon, a látássérültek Budapesten, az Ajtósi Dürer soron lévő központja, ahol a vakokat és gyengénlátókat oktatni lehet. A szűkös anyagiak miatt is évente csupán tizennyolc rászoruló fiatalt taníthatnak. Amennyiben Győrben megvalósulhat a látássérültek nyugat-dunántúli regionális rehabilitációs központja, kétszerannyi látássérült helyzetén lehet segíteni, oktatni őket és a drága utazás alól is mentesülhetnek.

Az Első Győri Lions Club ezért is karolta fel az ügy támogatását, mint Halbritterné dr. Raffai Judit, a klub soros elnöke győri sajtótájékoztatóján elmondta, idén és jövőre ezért dolgoznak, e nemes ügy szolgálatát állították tevékenységük középpontjába.
A jótékonysági balettest december 8-án este hét órakor kezdődik, jegyek kaphatók egyebek között a Tourinform-irodában, a Győri Balett és a BBMMK jegypénztáraiban.

Győrben, a Szigethy Attila úton egy épület tíz helyisége megfelelő lenne a központ kialakítására, a bérlemény a győri önkormányzaté. A klub számításai szerint a felújítási, átalakítási munkák, a regionális központ berendezéseinek költsége szűkösen is mintegy tizenötmillióra rúgna. Eddig a központ két helyiségét sikerült átalakítani. A klub 2003. júliusi jótékonysági teniszversenyének bevételéből félmillió forintot, az ugyancsak tavalyi, decemberi Kocsis Zoltán–Bálint János-koncert bevételéből pedig mintegy 610 ezer forintot juttathatott a központ kialakításához. A december 8-án, jövő héten szerdán a Bartók megyei művelődési központban tartandó jótékonysági balettest ugyanezt a célt szolgálja.

A Győri Balett az első szóra készséges volt támogatni az ügyet – mondta a klub soros elnöke a sajtótájékoztatón, melyen részt vett Demcsák Ottó, a huszonöt éves világhírű együttes alapító tagja, koreográfus, aki azt mondta, a segítést erkölcsi kötelességüknek érezték. Mindig azt tartotta, hogy Magyarország nem olyan szegény, mint amilyennek látszik, csak az elosztás nem megfelelő.

A látássérültek regionális rehabilitációs központjának kialakítása mintegy tizenötmillió forintba kerül. A Lions klub bízik benne, hogy majdan kedvező bérleti díjban lehet megállapodni a várossal, s működésének költségeiből is részt kíván vállalni a Lions.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyezren eva-körben

Megközelítően négyezren vannak a megyében, akik az eva adókörhöz tartoznak, közülük 2660 egyéni vállalkozó. Az eva-körösök novemberig 2,6 milliárd forinttal járultak hozzá a költségvetés bevételeihez, országosan az eva-befizetés 65 milliárd forint volt. December 1. és 20. között kell bejelentkezniük az APEH megyei igazgatóságához azoknak, akik az új évtől az evát választják. Tovább olvasom