Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Balettos évadnyitó

Munkás hétköznapokkal kezdte az új évet a Győri Balett. A győri közönség láthatta először a Rómeó és Júlia felújított változatát, mellyel néhány nap múlva útra kelnek Németországba és Svájcba.
Részlet a Rómeó és Júlia
A romantikus balett-történet mellett egy háromfelvonásos balettestet – Játék a szerelemről, Párkák, Carmina Burana – is előadnak. Nyolcadik éve utaztatja ugyanaz az impresszárió a társulatot  év elején Nyugat-Európában.

A turnéról hazaérve a Casanovát újítják fel, hogy új szereposztásban vigyék az ingolstadti nézők elé hat előadáson. A balettigazgató kifejezte köszönetét a sajtótájékoztatón megjelent Lőre Péternek, aki, mint az Audi Motor Hungaria Kft. kommunikációs igazgatója  biztosította a társulatot, hogy  a jövőben is stabil szponzorként támogatják a táncot.

A századik előadással a számok tükrében is kétségtelenné vált, hogy a Purim, avagy a sorsvetés című klezmerdarabbal sikerszéria kezdődött két éve. A jubileumi előadáson természetesen a győriek is ott lehetnek.
A tervek között szereplő újabb bibliai ihletésű művet – melyet a Purim alkotógárdája: William Fomin, B. Turán Róbert és Jávori Ferenc készít Mózes odaát címmel –   jövőre mutatják be, helyette május 23-án élőzenére az egyelőre Klezmerszvit balett munka-címen készülő egyórás művet láthatja a közönség.

A külföldi vendégszereplések mellett magyarországi városokban is népszerűsítik a táncművészetet. A legutóbbi bemutató, mely megosztotta a közönség véleményét, számos meghívás elé néz, így a Magyar Triptichon B. K. L. londoni, párizsi és svédországi színházakba juthat el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KARNEVÁLVELENCÉBEN

4 nap/3 éjszaka, félpanzióval


2 karneváli nap, nincs buszon éjszakázás!

Tovább olvasom