Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Balf gyöngyszeme lesz az ivókút

Tavasz végén átadhatják a balfi ásványvíz új vételező helyét, a volt határőrlaktanyával szemben. A közművek és a fogadórész már elkészült, az új kút Zsolnay-kerámiából készülő burkolata ma érkezik. A kút és a pihenőpark a balfi Pet Pack Kft. és a soproni önkormányzat közös beruházása.
Megszépült a balfi ásványvíz-palackozó környéke: elkészült az új kutat befogadó építmény, valamint az új út és a parkoló is.
– Az önkormányzattal közösen finanszíroztuk a pihenőparkot – tudtuk meg Gyetvai Jánostól, a balfi Pet Pack Kft. termelési igazgatójától. – Amint az időjárás engedi, befejezzük a parkosítást és felállíthatjuk a Zsolnay-kerámia burkolatú új ivókutat is. Reméljük, késő tavasszal át is adhatjuk már.
Gyetvai János elmondta, az átalakítást hosszú évek óta tervezték, és úgy érzik, ha elkészül, Balf gyöngyszeme, új turisztikai látványosság is lesz a kút és környéke. Ez természetesen közkútként fog a jövőben is üzemelni, akárcsak elődje, amely pár száz méterrel lejjebb, a palackozó túloldalán áll.

– Egyelőre a régit sem szüntetjük meg – tette hozzá a termelési igazgató –, de ez már semmiképp nem felel meg a 21. század elvárásainak, nehézkes a tisztítása, karbantartása.
A beruházás még Sopron előző városvezetésének közreműködésével kezdődött, tavaly nyáron – mondta Kerekes Attila, a városháza főmérnöke. Az összberuházás 75 millió forint volt, ebből 60–40 százalékban vette ki részét az önkormányzat (45 millióval) és a palackozó kft. (30 millióval).
– A földmunkák, a közművek, a fogadórész elkészült – vázolta a főmérnök –, megtörtént a műszaki átadás is, vagyis a kút felállításán kívül kész a rendezés. Ma érkezik a Zsolnay-kerámiából készült burkolat, s amint az időjárás engedi, a helyére is kerül. Még folynak a tárgyalások a Volánnal, a tervek szerint ugyanis az eddigi buszvégállomás helyett az új kútig fog közlekedni a helyi járatú autóbusz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farsang idején elmegy bálba?

Tovább olvasom