Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Balla Irma-gyilkosság: 12 év fegyház az áldozat fiának

Tizenkét év fegyházra ítélte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság első fokon, nem jogerősen S. Sándort édesanyja, Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolása miatt hétfőn.
A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el S. Sándort, akit 10 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, és kötelezte több mint 10 millió forint perköltség megtérítésére.

Magyar György védőügyvéd szerint megismétlődött Mór: ismét egy ártatlan embert ítéltek el. Védő és védence felmentésért és az ismételten elrendelt előzetes letartóztatás megszüntetéséért, az ügyész pedig súlyosbításért fellebbezett.

Nagy Antal bíró mintegy másfél órán keresztül indokolta az ítéletet. Elmondta, hogy a vádlott végig tagadta a gyilkosság elkövetését, de a bíróság a bizonyítékok összevetésével "kétséget kizáróan" megállapította, hogy Balla Irmát fia, S. Sándor ölte meg.

Balla Irma mobiltelefonjának "semmi köze nincs ehhez a bűncselekményhez" - mondta a bíró a tanúvallomások és a szakértői vélemények egybevetése alapján. (A védelem szerint a gyilkos kezdeményezett hívást róla Debrecenben akkor, amikor S. Sándor bizonyíthatóan Bagamérban volt szalonnasütésen.)

Nagy Antal bíró rámutatott arra is, hogy anya és fia kapcsolatát állandó konfliktus jellemezte, ami S. Sándor tanulmányi előmenetelével - kimaradt az egyetemről - és azzal volt összefüggésben, hogy erős akaratú anyja elvárta: a takarításban akkor is vegyen részt otthon, ha más programja lett volna.

Így történt ez a végzetes éjszaka előtt is: "a vádlott anyja tiltása ellenére távozott a lakásból Bagamérba" - mondta a bíró.

S. Sándort - akit édesanyja, Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt az ügyészség - elvezetik, miután kihirdették az ítéletet.
S. Sándort - akit édesanyja, Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt az ügyészség - elvezetik, miután kihirdették az ítéletet.
Fotó: MTI

A bíróság kizárta a többi elkövetői szálat is: elvetette, hogy Balla Irma édesapja barátnőjének, más családtagnak, az áldozat képviselői munkájával összefüggésbe hozható személynek vagy D. Lajosnak - aki előbb beismerte az emberölést, majd visszavonta vallomását - köze lett volna a brutális gyilkossághoz.

A bíró részletesen ismertette azokat a szakértői véleményeket, amelyek szerint a Balla Irma körme alatt talált, fia ruhájából származó maradványok csak "erőszakos dulakodás" következtében kerülhettek oda.

A bíróság mindezek alapján azt állapította meg, hogy más nem követhette el a gyilkosságot, csak S. Sándor, aki "alárendelt, függő viszonyának" vetett véget e brutális tettel.

A Debreceni Ítélőtábla döntése alapján csaknem egy éve szabadlábon lévő S. Sándort a határozathirdetés után a rendőrök megbilincselték, és elvezették a tárgyalóteremből. Ennek láttán szinte összeomlott testvére, S. Vanda, aki elmondta, hogy fivére felmentésére számítottak.

Magyar György ügyvéd a móri téves ítélethez hasonlította a hétfői döntést, és feltette a kérdést: vajon hány évre ítélte volna a bíróság S. Sándort, ha valóban ő a gyilkos? A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ugyanis életfogytig tartó szabadságvesztéssel, de legalább 30 évvel fenyegetett bűncselekmény. Ha a bíróság szerint tényleg S. Sándor a gyilkos, akkor hogyan kaphatott 12 évet? - tette fel a kérdést.

Másodfokon fel fogják menteni védencét - nyilatkozta a láthatóan feldúlt ügyvéd.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában.

Olvasóink írták

 • 10. rézike 2010. május 11. 08:29
  „Kíváncsi lennék annak a bírónak a lelkivilágára, aki ilyen bűnt fel mer vállalni.
  Adódik a kérdés: Mi különbözteti meg az általa elítélt gazfickóktól?
  ( ne válaszoljatok rá, tudom a választ )”
 • 9. dodó 2010. május 10. 20:41
  „Flexit igazságügyminiszternek, legfőbb ügyésznek és legfőbb bírónak!”
 • 8. tintasbarns 2010. május 10. 19:11
  „A Magyar igazságszolgáltatás a rendszerváltás óta a kacsa segge alatt van. Kontroll nélküli ítélkezés folyik birói
  függetlenség alatt senki a semmi nem gátolja a bírót az ilyen és ehhez hasonló ítéletek meghozatalában.
  Ez ami nem engedhető meg olyan törvényt kell alkotni , hogy a bíró a cselekedetéért és ítéletéért vállalnia kell a felelősséget.”
 • 7. achilleus 2010. május 10. 19:11
  „Ha jól olvasom, semmi más csak ez "bizonyítja" azt, hogy az emberölést is ő követte el:
  "A bíró részletesen ismertette azokat a szakértői véleményeket, amelyek szerint a Balla Irma körme alatt talált, fia ruhájából származó maradványok csak "erőszakos dulakodás" következtében kerülhettek oda."
  Ennek meg mihez VAN köze?:
  "Balla Irma mobiltelefonjának "semmi köze nincs ehhez a bűncselekményhez" - mondta a bíró a tanúvallomások és a szakértői vélemények egybevetése alapján. (A védelem szerint a gyilkos kezdeményezett hívást róla Debrecenben akkor, amikor S. Sándor bizonyíthatóan Bagamérban volt szalonnasütésen.)"
  Ja, és kizártak még néhány embert a gyanúsítotti körből...
  Ez olyan, mintha kizárnák achilleust, Logaritmust, Gerberát, Gyurcsányit, és a 2 Orrbánt, és megállapítanák, hogy a fia volt e gyilkos, mert ezek nem lehettek Valami nagyon nem stimmel!”
 • 6. flexsnake 2010. május 10. 18:53
  „helyes, bár nyugodtan kivégezhetnék ezt is. magyargyuri sztárügyvéd most pihenteti a Cozma gyilkosainak ügyét?”
 • 5. igazságkereső 2010. május 10. 17:28
  „Nem árt, ha mindenki megjegyzi: nálunk Magyarországon nem igazságszolgáltatás létezik, hanem jogszolgáltatás! A kettő között tartalmi és értelmi ,de jelentős különbség van! Arra azért kíváncsi lennék, hogy az ítéletet kiszabó bíró ugyan mit válaszolna Dr. Magyar György ügyvéd úr kérdésére,mi szerint ha tényleg S.Sándor a tettes, akkor miért "csak" 12 év tartamú büntetést szabott ki? Azonban erre a kérdésre, a bírói talár mögé bújtatott interpellálhatatlanság miatt más csak Dr.Baka András úr, a Legfelsőbb Bíróság elnöke adhatja meg a választ, aki rövidesen válaszolni is fog,hiszen ez az ítélet legalább annyira felháborító, mint a móri ügyben kiszabott tényleges életfogytiglani ítélet,melyről később bebizonyosodott,hogy merőben téves!Őszintén remélem, hogy ezt a bírót viszont nem fogják a legfelsőbb Bíróság bírájává kinevezni, és az ügyvéd, Magyar György úr álláspontját alaposan mérlegelni fogják másodfokon, és téves elsőfokú bírói ítélet miatt kért kártérítést nem az adófizetők pénzéből fogják kifizetni! Meg kell szüntetni a talárba bújtatott tévedhetetlenség hitét úgy az ügyész, mint a bíró esetében, a rendőrségi nyomozást pedig hagyni kellene, hogy nyugodtan végezzék, mert a sietség ott is sok-sok tévedést hordoz magában!!A XXI.század utolsó évtizedében pedig az emberi fejlettség egy magasabb fokára illenék már végre eljutni!!”
 • 4. aranka2 2010. május 10. 16:19
  „A magyar igazságszolgáltatástól igazságszolgáltatást várni nem szabad. Működésképtelen.”
 • 3. klj_54 2010. május 10. 16:09
  „Ha valóban bűnös, akkor bűnösen, gyalázatosan kicsi az ítélet!
  Ha nem bűnös, akkor miért ítélte el a bíró?
  Mikor derül ki a az igazság?
  Mór nem volt elég jó példa?”
 • 2. egybek 2010. május 10. 15:15
  „Ja!”
 • 1. Amira 2010. május 10. 15:08
  „Hmm..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: családi adózást januártól!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt szeretné, ha az adórendszer általános reformjának… Tovább olvasom