Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Balog csökkenteni akarta, Orbán viszont növelte

Két államtitkárság érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumához, pedig az új miniszter ugyanennyivel akarta csökkenteni.
Az emberi erőforrások új minisztere azt kérte Orbán Viktor kormányfőtől, csökkentse a tárcájához tartozó államtitkárságok számát, a miniszterelnök viszont éppen ellenkezőleg döntött, és megnövelte.

"Azt kértem miniszterelnök úrtól, inkább csökkentsük az államtitkárságok számát, de erre ő válaszként növelte, éppen annyival, amennyivel kértem, hogy csökkentse, tehát kettő államtitkárság érkezett a minisztériumba, a társadalmi felzárkózás ügye, valamint az egyházak, a nemzetiségek és a civilügyek" - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a tárca épületében tartott szerdai miniszteri értekezleten, amelyen Orbán Viktor kormányfő is részt vett. A tárcavezető tájékoztatása szerint a minisztériumban jelenleg 817-en dolgoznak, amelyhez az átszervezés után még 120-an csatlakoznak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból (KIM), ahová korábban az említett két államtitkárság tartozott. "Azt, hogy a 817-ből hányan hisznek abban, hogy jobb együtt, mint külön, ezt a kérdést most nem merném feltenni, de egy év múlva ha felteszem, szeretném azt az érzést átélni, hogy többen gondolják azt, mint most" - fogalmazott.

Beszélt arról is, abban bízik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - útmutató vállalkozásként - erőközpont lesz a kormányzaton belül a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárca mellett.

Az új tárcavezető az értekezletet megnyitó köszöntőjében azt mondta, korábbi munkahelyéről, a KIM-ből nézve - ahol társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár volt, a területet ugyanakkor Emmi-vezetőként is felügyeli majd - komoly munka és komoly teljesítmény rajzolódott ki az erőforrás-minisztériumban.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Balog Zoltán, az emberi erőforrások új minisztere beszélget a tárcavezető dolgozószobájában, a minisztérium épületében tartott miniszteri értekezlet előtt. MTI Fotó:
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Balog Zoltán, az emberi erőforrások új minisztere beszélget a tárcavezető dolgozószobájában, a minisztérium épületében tartott miniszteri értekezlet előtt.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Véleménye szerint az Emmi munkájának folytatásban a kérdés az, hogy "mindenki magányos farkasként" küzd a több pénzért, a jobb szabályozásért és érdekérvényesítésért, vagy "megpróbálunk úgy gondolni saját magunkra és úgy is működni, hogy egy nagyobb egység részei vagyunk".

A tárca átkeresztelésének - Nemzeti Erőforrás Minisztériumról Emberi Erőforrások Minisztériumává - Balog Zoltán szerint az az üzenete, hogy mi az, ami köré szervezik a munkát, ez pedig nem más, mint az emberi erőforrás, amelynek jó állapota nélkül nem lehet sikeres egy ország. Megjegyezte egyébként, hogy az átnevezés nem járhat plusz költséggel, ugyanis például csak a régi levélpapírok, névjegyek elfogyása cserélhetik azokat újra.

Balog Zoltán beszéde után a miniszteri értekezlet - immár zárt ülés keretében - Orbán Viktor felszólalásával és az Emmi államtitkárainak értékelőjével folytatódott.

A kormány a pénteki Magyar Közlönyben tette közzé a miniszterek feladat- és hatásköréről szóló rendelet módosítását, amely alapján öt feladat, a társadalmi felzárkózás, a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése, az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációja, a nemzetiségpolitika és a romák társadalmi integrációja átkerült a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjétől, Navracsics Tibortól az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányítójához, Balog Zoltánhoz.

Így a KIM-től az Emmihez kerül az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság, amelyet Szászfalvi László helyett Hölvényi György irányít majd, valamint a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság, amelyet Balog Zoltán vezetett a KIM-ben is, és a jövőben miniszteri vezetéssel lesz az erőforrás-minisztérium része.

Olvasóink írták

 • 6. balihoho 2012. május 17. 06:49
  „Nehogy már kimaradjanak a párthű haverok a jól fizető államtitkári állásokból! Ha betelt a keret, növelni kell, ilyen egyszerű!”
 • 5. Tina80 2012. május 16. 22:42
  „Nem baj,majd fizetjük mi őket,lesz még itt pár adó.....”
 • 4. Queenmargareth 2012. május 16. 19:15
  „rohadék viktor, megint nem ezt ígérte.........növelje még, sőt építsen még a Parlamenthez fidesz székházat is!”
 • 3. roxper 2012. május 16. 19:15
  „Csak egy gyenge báb, 2 év alatt se ért el semmit államtitkárként nyilván miniszterként se fog, de be kellett tömni a kdnp száját mert lázadtak a képviselői javadalmazások miatt! :D”
 • 2. baba60 2012. május 16. 19:10
  „Mit gondolt Balog, hogy azt csinál amit akar? Nem azért lett kinevezve. Ez olyan mit az óvoda, majd az óvónéni megmondja, mit és hogyan. Ó te naiv kis ember.”
 • 1. pirosmedence 2012. május 16. 18:56
  „Réthelyiről egy szót nem lehet olvasni - csókolom, pápá,bájbáj, alkalmatlan balfácán volt és az első pillanattól látszott, hogy nem találja a helyét ebben a szerepkörben - a kormány átgondolatlan és rögtönző politikája itt is tükröződött. Balog sokkal radikálisabb, harapós, Szőcs Gézát ki fogja rúgni - ez nem is baj - Hoffmann meséi viszont tetszenek neki, tehát marad. Na, ez a Hölvégyi: ettől viszont félni lehet: Balog áradozva beszélt róla valamelyik csatornán, a keresztény vonal erősítését várja tőle minden területen, és ez meg is fogja tenni: bigott, fanatikus pasi, sok mindent keresztül fog verni: oktatás, művészet, kultúra!!!! Aki még nem tudja a székely himnuszt hibátlanul énekelni, az megnézheti magát!!!! Jaj!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NGM: jól működik a bérkompenzációs rendszer

Az adatok szerint a versenyszférában az érintettek háromnegyede már megkapta a kiegészítést. Tovább olvasom