Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Balog: senki sem zavarta meg a zürichi előadásomat

Az emberi erőforrások minisztere azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy vasárnap több médium arról írt, a miniszter pénteki, a Zürichi Egyetemen tartott előadását félbeszakították a magyarországi roma kisebbséget sújtó vélt hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozók.
Cáfolta az emberi erőforrások minisztere, hogy megzavarták volna a Zürichi Egyetemen tartott előadását. Balog Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn azt mondta, a tiltakozók az épületen kívül voltak.

A tárcavezető azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy vasárnap több médium arról írt, a miniszter pénteki, a magyarországi roma integrációról szóló, a svájci Zürichi Egyetemen tartott előadását félbeszakították a magyarországi roma kisebbséget sújtó vélt hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozók.
Balog Zoltán elmondta: nagy érdeklődés kísérte az előadását, amelyet senki sem zavart meg. Ellenkezőleg, amikor a cigány és nem cigány magyarok együttélésével kapcsolatos "pozitív bejelentéseket" tett - mint például, hogy szeptembertől az iskolákban tanítják majd a cigányság történetét és kultúráját -, azt a mintegy kétszázas hallgatóság tapssal fogadta - részletezte a miniszter.

"Ez volt a józan, értelmes többség, aztán hogy volt ott tíz-húsz ember, akik közben kint fasisztáztak, az szerintem őket minősíti" - tette hozzá Balog Zoltán.

Az AFP francia hírszolgálati iroda az ATS svájci hírügynökségre hivatkozva adott hírt szombaton arról, hogy előző este az egyetemen az emberi erőforrások minisztere előadást tartott A romák Magyarországon - probléma vagy lehetőség? címmel. Eközben - mint a hírügynökség írta - az egyetem előtt összegyűlt mintegy harminc "szélsőbaloldali" tüntető, aki tojásokat dobált. Ekkor a rendőrség közbelépett. A hatóság tájékoztatása szerint egy embert őrizetbe vettek és kihallgattak, majd rögtön szabadon engedtek, egy rendőr pedig könnyebb sérülést szenvedett az egyik combján - idézte az ATS a rendőrség egyik szóvivőjét.

Pénteken a miniszter arról számolt be az MTI-nek telefonon arról, hogy zömében szociális integrációs kérdésekről tárgyalt Svájcban, és részben nagy érdeklődést, részben tiltakozást kiváltó előadást tartott a Zürichi Egyetemen.

Olvasóink írták

  • 1. babar 2013. június 10. 22:04
    „Már megint a baloldali mega liberális propaganda!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitorlást mentettek a vízi rendőrök a Velencei-tavon

Egy nádasban eltévedt vitorlást és utasait mentették ki a vízi rendőrök a Velencei-tóból vasárnap… Tovább olvasom