Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Báloztak megyénk vadászai

Kiváló hangulatban, hajnalig tartó táncmulatsággal ünnepelték magukat, egyben tisztelegtek az elejtett vadak előtt megyénk vadászai október 26-án, szombaton. Hagyományos éves vadász bálra invitálta a vendégeket Soborra, a Szent Hubertus Kastélyszállóba a megyei va dászkamara díszes meghívója.
Érkeztek is szép számmal az elegáns hölgyek és urak, s még igazából el sem kezdődött a rendezvény, már több asztalnál előkerültek a fotóalbumok. Igaz, most nem a családi képeket, sokkal inkább a vadászatokon, az elejtett vadakról, trófeákról készített felvételeket mutatták egymásnak nem kis büszkeséggel. S akik nem hoztak magukkal fotókat, s a képeken látható események mellett igazi trófeák látványára is vágytak, azok a különterem falán ékeskedő trófea gyűjteményben gyönyörködhettek. A bál vendégeit – a társakat és kíséretüket, valamint a hatóságoktól érkezett meghívottakat – a szanyi Bokréta néptánc- együttes nyitótáncát követően a megyei vadászkamara elnöke, dr. Nálik András köszöntötte.

Őt követte rövid beszédével a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főosztály vezetője, Pintér István, aki elismerően szólt a megyénkben fo yó vadgazdálkodásról és a vadászati eredményekről. A kastélyszállóban elhelyezett nagyszámú trófeát látva kérdeztük a házigazdát, Dudits Gábort, hogy azok miként kerültek a különterem falára. – Felismerve, hogy az idős vadásztársak elhunyta után sokszor rövid idő alatt tragikus véget ér az életük során összegyűlt trófeagyűjteményük is, felmerült az az igény, hogy le kéne tenni egy megyei trófeamúzeum alapkövét. Ott lehetne elhelyezni az úgymond gazdátlanul maradt trófeákat, de egy fegyvergyűjteményt is. Hangsúlyozom, hogy nem a tulajdonszerzés szándékával, hanem, hogy a kiállítás állandóan megtekinthető legyen.

A vad és a trófea tisztelete miatt vállalnánk fel ezt a feladatot, s vásárolnánk meg a hagyatékokat – magyarázta Dudits Gábor. A bál alatt látható gyűjtemény dr. Ficzek Imre és dr. Speer Norbert értékes trófeahagyatékából állt. Az ínyenceket is kielégítő vadételekből összeállított vacsora alatt cigányzenekar biztosította a bálozók hangulatát, míg a talpalávalót a Loyd Egylet szolgáltatta kora hajnalig. Természetesen az éjfél utáni tombolahúzás sem maradhatott el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertész fényéből mindenkinek jut

"A magyar irodalom most Kertész Imre Nobel-díjas írónk fényében fürdik, s ebből a fényből… Tovább olvasom